Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Reserveringen eerstvolgende activiteit

Sport Overdag (16.30-17.30 uur) maximum 8 deelnemers.
Reserveren kan via bestuur@ttvdedemsvaart.nl.
Graag vóór woensdag 13.30 uur reserveren.

Jeugdgroep (18.00-19.00 uur) is ingedeeld door de trainersstaf.
Kun je (of kan uw kind) een training niet deelnemen, dan s.v.p. afmelden via
bestuur@ttvdedemsvaart.nl. Graag vóór woensdag 16.00 uur afmelden.

De registratie voor competitie neemt het bestuur voor zijn rekening.

Nieuwsarchief

Zondag 24 september 2017 om 14.30 uur
Damesteams TTV geklopt in eigen huis

De beide damesteams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart speelden voor het eerst in eigen huis in de gymzaal aan de Buizerdweg. Dames 1 ontving het mondige Avanti 1 uit Hazerswoude Dorp en dames 2 trof de buren uit Dalfsen, DTV '84.

Tegen het ervaren Avanti probeerden Melanie en Thirza Hazeveld en Jeltje Elsinga zich op te trekken aan het ijzersterke spel van de bezoekers. Punten leverde het lange tijd niet op, maar gaandeweg het duel konden de Dedemsvaartses het spel van de tegenstander steeds beter ontwrichten. Dat leverde T. Hazeveld een mooie zege in vier games op en meteen daarna scoorde Elsinga in evenveel games een tweede punt. De bezoekers briesten van zich af bij de nederlagen, maar herstelden in de slotfase weer. T. Hazeveld won toen net niet, terwijl de jarige M. Hazeveld geen verjaardagscadeau gegund was. De zussen Hazeveld konden geen lans breken in het verloren dubbelspel. Op voorhand lag een verlies tegen Avanti voor de hand, maar met twee winstpunten wisten de dames er toch nog een 2-8 uit te slepen. De bezoekers mogen dan ook als titelkandidaat in deze 1e divisiepoule worden beschouwd.

Voor het tweede damesteam waren een etage lager de druiven zuur. Er werd met 0-10 met maximale cijfers verloren, maar helemaal verdiend was de grootte van de nederlaag niet. Wisselvalligheid past wellicht het best bij het duel waar de ene game redelijk gemakkelijk gewonnen werd, terwijl de volgende game met hetzelfde gemak weer weggegeven werd. Simone Paulusma was een uitstekend voorbeeld. In haar tweede partij kwam ze na een 0-2 achterstand uitstekend terug in de wedstrijd, stond in de vijfde game bij de helftwissel zelfs met 5-1 voor, maar pakte toen ineens geen punt meer. Ook het dubbelspel door Rianne Komrij en invalster Annet Sieljes was eenzelfde lot beschoren. Komrij en Sieljes waren ondanks mooie en bijzondere punten net niet in staat te scoren in het enkelspel. Een zege voor elk zou een beter wedstrijdbeeld geven.

Het jeugdteam speelde zaterdag de eerste twee wedstrijden. In de Table Stars topcompetitie worden telkens twee rondes op dezelfde dag gespeeld. De eerste speeldag werd gespeeld in Groningen bij TTV Vinkhuizen. Voor Xem Reurink en de debuterende Levi Halm was GTTC Groningen 1 de eerste tegenstander. Het werd 4-1 voor de Groningers en Reurink maakte het Dedemsvaartse punt. Na een korte pauze was Vinkhuizen 3 de tweede opponent. Omdat Reurink en Halm niet aan scoren toekwamen, moest het team met 5-0 verlies genoegen nemen. Er zat in beide wedstrijden meer in, maar de tegenstand was te groot in de Groningse hoofdstad. Over twee weken staan de volgende wedstrijden op de rol.

Alleen winst vijfde seniorenteam

Het eerste herenteam moest een 4-6 thuisnederlaag slikken tegen Reflex '65 1. De bezoekers uit Hoogeveen zagen Niek Starke uitstekend beginnen, maar legden Willem Greidanus en Ian Tempelman vervolgens aan de ketting. Het dubbelspel nam de thuisploeg met Starke en Tempelman voor rekening en Greidanus won daarna voor een nieuwe Dedemsvaartse voorsprong. Na een verliespartij van Starke zette Tempelman de Dedemsvaarters voor de derde keer op voorsprong, maar hierna waren de punten voor de bezoekers die met de kleinst mogelijke verschil met een zege uit het duel stapten.

Het tweede team speelde in Valthe de uitwedstrijd met promovendus en koploper Tornado '65 2. Net als een week eerder speelden de Dedemsvaarters met 5-5 gelijk. Terwijl Aico Beugelink de grote man voor de Dedemsvaarters was met drie zeges, verraste Annet Pouls met een onverwachte zege op de kopman van de thuisploeg. Zelf hoopte Pouls juist haar eerste partij te winnen, maar het bleef bij dit ene punt. Stefan de Olde speelde niet zijn beste wedstrijd, maar won toch met hard werken een partij. De heren waren in het dubbelspel kansloos door het sterke spel van de thuisploeg.

Team 3 speelde thuis tegen TIOS '66 2. Harm Knol maakte een slechte beurt tegen de bezoekers uit Balinge en stond aan het eind van de wedstrijd zonder punten. Sarkis Guljan en Jan Uythof konden beide in vijf games met 11-9 een punt bijschrijven. Het 'makkelijkste' punt was het in vier games gewonnen dubbelspel van Uythof en Knol. Ondanks de 3-7 nederlaag waren de verschillen niet eens zo groot. Veel games leverden minimale verschillen in punten op. De wedstrijd was dan ook pas na middernacht afgelopen. In dezelfde poule stelde het vierde team de uitwedstrijd met Assen 6 uit naar maandag 16 oktober.

Het vijfde en zesde team speelden 2 tegen 3. Team 5 won in wat een vervelende wedstrijd met 1-9 bij twee man van Reflex '65 4. Jerry de Lange en Ellen van Eijk wonnen beiden twee punten. Annet Sieljes verloor het ene puntje en won er eveneens een. Het dubbelspel was een prooi voor Van Eijk en Sieljes. Team 6 werd kort voor aanvang onaangenaam verrast door familiaire omstandigheden bij teamlid Robin Döpp. Omdat Theo Simons niet beschikbaar was en tegenstander Olympia '54 2 (Emmer-Compascuum) afbellen te kort dag was, speelden alleen Dickson Chung en Ineke Kegel. Het tweetal wist elk een enkelspelpunt te scoren en met het gewonnen dubbelspel de eindstand van 3-7 op de borden te zetten.

Derde speelronde

Komende week komt het eerste damesteam niet in actie; het team is een weekje vrijgeroosterd. Dames 2 speelt uit bij SVE 3 in Utrecht. Ook is het jeugdteam weer een weekendje vrij van wedstrijden. De senioren werken het volgende programma af: Dedemsvaart 1 - TIOS '66 1 (din), TIG 1 - Dedemsvaart 2 (don), Dedemsvaart 3 - Assen 6 (din), TIOS '66 2 - Dedemsvaart 4 (din), De Treffers '70 6 - Dedemsvaart 6 (vrij) en Dedemsvaart 6 - DBC 2 (din). De thuiswedstrijden beginnen om 20.15 uur.

Zaterdag 16 september 2017 om 18.30 uur
Nieuwe damesteams TTV trappen prima af

De nieuwe tafeltenniscompetitie is van start gegaan met nieuwe damesteams bij TTV Bos Bedden-Dedemsvaart. Bij Tafeltennis Zwolle 1 en 2 werden de eerste wedstrijden buiten de deur gespeeld.

Het nieuwe 1e damesteam bestaat dit najaar uit Jeltje Elsinga, Thirza Hazeveld, Danique van den Berg en Melanie Hazeveld. Het bezoek aan Zwolle eindigde in een 5-5 eindstand. Kopvrouw is Elsinga en zij zette haar team nog op het juiste spoor. Maar de zussen Hazeveld konden het hierna niet bolwerken met verlies in het enkelspel en dubbelspel. Elsinga ging ook onderuit en Thirza Hazeveld kon na vijf games niet voorkomen dat de thuisploeg een 5-1 tussenstand op de borden zette. Melanie Hazeveld zorgde voor nieuw Dedemsvaarts leven en maakte de 5-2. Het drietal wist door afsluitende enkelspelen te winnen een nederlaag te voorkomen.

Dames 2 bestaat uit Roselin Kappert, Manon Pateman, Rianne Komrij en Simone Paulusma. Het team kampte in de zomer met tegenslagen. Kappert is voorlopig uit de running vanwege een bedrijfsongeval, terwijl Pateman wegens een andere werkbetrekking voorlopig helemaal niet inzetbaar is. In elk geval de eerste wedstrijden zullen invallers met nieuwelingen Komrij en Paulusma spelen. De eerste invalbeurt tegen Tafeltennis Zwolle 2 was voor Daniëlle Pekel. Komrij opende in Zwolle met een zege, maar Paulusma verloor. Met een zege voor Pekel en het gewonnen dubbelspel van haar teamgenoten kon een 1-3 voorsprong worden genomen. De thuisploeg liet het er niet bij zitten en bracht Komrij een nederlaag toe. Maar Pekel en Paulusma zetten een tandje bij en zorgden voor een geruststellende 2-5 voorsprong. In de slotfase scoorde alleen Paulusma nog voor de bezoekers. Dat was voor de 4-6 eindstand.

Seniorenteams beginnen wisselend

De Bos Bedden senioren zijn eveneens van start gegaan. Team 1 heeft door de creatie van een extra poule een plekje in de 1e klasse behouden. Matthias Dul neemt de weggevallen plek in die Sjonny Lubbers achter liet. Teamgenoten Willem Greidanus, Ian Tempelman en Niek Starke echter speelden de eerste wedstrijd bij HOU-Tafel '77 2. In Coevorden moesten Tempelman en Starke genoegen nemen met verliespunten. Greidanus pakte daarentegen wel punten: twee in het enkelspel en met Starke het dubbelspel, waarmee een eindstand van 7-3 werd genoteerd.

Ook in het tweede team een wijziging: Daniëlle Pekel is een niveautje lager gaan spelen en Stefan de Olde bewandelt de tegengestelde route. Verder bestaat het team, uitkomend in de 2e klasse, uit Annet Pouls, Aico Beugelink en Jurgen Hofman. Hofman en De Olde waren de eerste wedstrijd tegen Emmen 2 niet of niet volledig inzetbaar. De wedstrijd thuis werd dan ook aangevangen met invaller Chantal Knol. Knol moest alle zeilen bijzetten, maar pakte keurig twee punten. Beugelink deed hetzelfde, maar blesseerde zich in het gewonnen tweede enkelspel waardoor de laatste partij geen haalbare kaart bleek. Pouls bleef goed op de been en haalde ook een verdiend punt binnen. De Olde werd wel in het dubbelspel ingezet, maar met Beugelink werd niet gescoord, al waren de verschillen in games maar klein.

In de derde klasse komen teams 3, 4 en 5 uit. Team 3 bestaat uit Jan Uythof, Harm Knol, Wilto Bouterse en Sarkis Guljan. Tegenstander Dedemsvaart 4 is het meest door elkaar geschud deze zomer en bestaat nu uit Theo Menzo, Eef Diteweg, Daniëlle Pekel en Ria Doornbusch. Het derde team won het onderlinge treffen met 3-7. Harm Knol was namens team 3 een niet te nemen horde en won 3 punten. Bouterse scoorde 2 punten, terwijl Uythof op een punt bleef steken. Bij het vierde team scoorden Menzo, Diteweg en Pekel elk een punt. In het dubbelspel waren Knol en Bouterse te sterk voor Menzo en Pekel.

Het vijfde team is onveranderd van samenstelling en begon met een 6-4 zege op Tornado '65 3. Jerry de Lange miste de voorjaarscompetitie door een forse blessure, maar is thans weer voorzichtig inzetbaar. Van harte ging het nog niet, want ondanks de drie punten legden de bezoekers uit Valthe hem het vuur aan de schenen. Yvon Pazie had een moeilijke start en scoorde pas in haar afsluitende enkelspel. Dat deed Annet Sieljes ook, maar zij opende eerder met een snelle zege en daarmee scoorde zij knap 2 punten. De dames verloren in vijf games het dubbelspel. Naast dit drietal zitten ook Ellen van Eijk en Chantal Knol in het team.

Roselin Kappert heeft team 6 verlaten, maar verder is het team met Theo Simons, Ineke Kegel, Dickson Chung en Robin Meijer hetzelfde gebleven. En heeft het team ondanks degradatie op verzoek een plekje in de vierde klasse gekregen. De openingswedstrijd werd gespeeld bij HOU-Tafel '77 6. Een valse start voor de Dedemsvaarters, die 9-1 klop kregen. Het ene punt werd halverwege het duel gescoord door Chung; Simons en Kegel moesten drie nederlagen slikken en het tweetal verloor ook het dubbelspel.

De Dedemsvaartse tafeltennisvereniging heeft dit najaar ook weer een jeugdteam. Het team bestaat met Xem Reurink en Levi Halm uit twee spelers en zij spelen dan ook in de duocompetitie genaamd "TableStars topcompetitie"; alle andere teams spelen de gebruikelijke triocompetitie. De duocompetitie kent evenveel wedstrijden, maar wordt om de twee weken gespeeld met twee wedstrijden op één wedstrijddag. Ook worden de wedstrijden op dezelfde locatie gespeeld en op zaterdag 4 november zijn de wedstrijden in de gymzaal aan de Buizerdweg. De jongens speelden zaterdag eerst de startdag met een toernooivorm. Vanaf volgende week beginnen de eerste competitiewedstrijden.

Programma

Nu de kop eraf is en de teams de eerste teen in het water hebben gestoken, moet de tweede speelronde de gewenning meer vorm gaan geven. De damesteams spelen zaterdag thuis en ontvangen respectievelijk Avanti 1 en DTV '84 1. Om 14.00 uur is de aanvang van beide duels in de gymzaal aan de Buizerdweg. Het jeugdteam speelt halverwege de middag in Groningen bij Vinkhuizen de eerste twee wedstrijden. GTTC Groningen 1 en Vinkhuizen 3 zijn de tegenstanders.

De seniorenteams komen eerder in de week in actie, al stelde team 4 het uitduel met Assen 6 uit. Op maandag trapt het vijfde team af met een bezoek aan Reflex '65 4 in Hoogeveen. De resterende teams spelen op dinsdag. Dedemsvaart 1 ontvangt Reflex '65 1 en het tweede team speelt in Valthe tegen Tornado '65 2. Team 3 speelt thuis tegen TIOS '66 2 en tenslotte ontvangt het zesde team Olympia '54 2.

Zondag 3 september 2017 om 16.00 uur
Gert-Jan de Lange prolongeert Avereester tafeltennistitel

Kampenionspeler Gert-Jan de Lange verdedigde zaterdag 2 september in sporthal De Citadel in Dedemsvaart met succes zijn titel op de Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest 2017.

De tafeltennisser uit Kampen versloeg ongeslagen in de finale zijn clubgenoot en dubbelpartner Ivan Hollander in vier games: 6-11, 11-5, 11-7 en 11-8. Eerder was het tweetal ook al de beste in het dubbeltoernooi waarin ze Thomas Niemeijer / Wim Tillema (ook Kampenion) en Edwin van der Wal / Paul Kamstra (GTTC Groningen) in de finalepoule achter zich lieten. Het jeugdtoernooi kende wel een nieuwe kampioen: Frank Duijnisveld hield clubgenoot Merlijn Brands (De Treffers '70) op onderling resultaat nipt achter zich.

Cijfers en categorieën

De 49e editie van de 'Avereester' kende een prima deelnemersveld, maar had met een aantal van liefst 20 te maken met veel afmeldingen. Van in totaal 221 inschrijvingen dat tafeltennisvereniging Dedemsvaart ontving namen uiteindelijk 192 spelers deel, verdeeld over zeven categorieën voor zowel jeugd als senioren. Voor 9 andere inschrijvingen op de reservelijst kon geen match worden gemaakt na de afmeldingen, veelal omdat deze slechts als groep en niet als individu wilden deelnemen. Om 9.00 uur startte het door Bos Bedden gesponsorde toernooi met voorrondes in een best-of-3-games spelsysteem; rond 11.30 uur werden de dubbelspelen gespeeld, waarna om stipt 14.00 uur het enkelspel in een best-of-5-games spelsysteem werd voortgezet met zowel een hoofdtoernooi als een troosttoernooi. Iets voor 18.00 uur werd het toernooi besloten met de finales en aansluitend de prijsuitreiking.

Het seniorentoernooi kende eenzelfde opzet als vorig jaar. Hier werd ingedeeld op licentie, terwijl deelnemers die dat wensten, en waar mogelijk naar het inzicht van de toernooileider, in een hogere categorie konden uitkomen. Er waren vier categorieën, A t/m D. Categorie A, de hoogste speelsterkte, was voor heren C/D (dames A/B) licentiehouders, categorie B voor heren E (dames C), categorie C voor heren F (dames D) en categorie D voor heren G/H (dames E/F). Voor het jeugdtoernooi experimenteerde de organisatie dit jaar met een indeling op ELO-rating, een nieuw ratingsysteem sinds enige jaren. Dit was in plaats van afgekaderde niveau's waarin de deelnemers competitie speelden. De organisatie beoogde hiermee kleinere verschillen tussen de jeugdspelers te bewerkstelligen. Het jeugdtoernooi kende drie categorieën, E t/m G. Categorie E, de hoogste speelsterkte, was voor ELO-ratings van 600 punten en hoger, voor categorie F gold een minimum van 300 punten en een maximum van 650 punten. Voor categorie G, gericht op beginners, was er een maximum van 350 punten ingesteld. Er was dus sprake van enige overlap.

Toernooiverslag

In categorie A verwachtte de organisatie niet echt verrassingen te noteren en op een enkel geval na klopte die verwachting. De heren van Kampenion behoorden tot de favorieten voor de titel en maakten dat waar. Toch was een andere finale voorzien. Julian Plette (Wezep) was hierin verwacht, maar die moest een nederlaag slikken in de poulefase van het hoofdtoernooi en stuitte daardoor in de halve finale al op Gert-Jan de Lange. Ivan Hollander elimineerde clubgenoot Thomas Niemeijer in de halve finale, maar verloor de finale van De Lange. Het troosttoernooi was een prooi voor Paul Kamstra (GTTC Groningen).

Categorie B had meer verrassingen in petto, voornamelijk omdat hooggeplaatste spelers afzegden of (op verzoek) verplaatst werden naar categorie A na afmeldingen aldaar. Enkele lager gerangschikten verrasten met plaatsing voor het hoofdtoernooi, waaronder Edwin Bouw (NTC Leogang), Chantal Knol (Dedemsvaart) en Gerard Palland (Kampenion). Het lot bepaalde dat zij in het hoofdtoernooi in dezelfde poule kwamen en aangezien de nummers 1 en 2 daarvan naar de halve finale zouden gaan, zat een verrassing er wel in. Knol redde het niet, maar Bouw en Palland wel. Bouw was in de halve finale echter niet opgewassen tegen de sterk spelende Maurice Storteboom (Argus). Palland daarentegen gebruikte zijn ervaring tegen clubgenoot Danny Bruins en won heel nipt. De finale werd opnieuw beslist door ervaring: in drie games ging Storteboom ten onder tegen Palland. In het troosttoernooi was Robin Makkink (Kampenion) Wouter Emmens (Vries) de baas.

In categorie C waren de minste uitvallers en misschien wel de minste verrassingen. De grootste verrassing was wellicht dat Danique van den Berg (Dedemsvaart) ongeslagen de voorronde doorkwam. In het hoofdtoernooi werd ze op onderling resultaat echter nipt uitgeschakeld. Na kwartfinales en halve finales wisten Johan Bosman (Wezep) en Harry Schädlich (Ready) zich uiteindelijk te plaatsen voor de finale. Dat werd een spannend gevecht waarin Bosman de vijfde game en de winst naar zich toetrok: 11-13, 11-7, 9-11, 11-9 en 11-6. Ook de finale van het troosttoernooi werd een spannende. Remco de Boer (Delta Impuls) was in vijf games de betere van Youri Kobes (Midstars).

Categorie D kende de grootste deelname met oorspronkelijk 64 deelnemers. Vier plekken konden helaas na afmeldingen niet alsnog gevuld worden. Verder geen verrassingen in de 12 voorrondepoules. Hoewel, in het hoofdtoernooi was Justin van de Steeg (Reflex '65) een positieve verrassing. Als 1e jaars senior was zijn speelsterkte een van de laagste in het seniorentoernooi, maar hij wist zelfs de poulefase in het hoofdtoernooi te overleven. Opvallend was dat aan het einde van de dag Christine Peterson (Delta Impuls) en Wesley Kleine Staarman (recreant) elkaar in de finale voor de tweede keer deze dag troffen. Net als in de voorronde was Kleine Staarman te sterk voor Peterson. De finale van het troosttoernooi werd een onderonsje tussen clubgenoten: Jos van de Vendel was Tineke Smit (De Treffers '70) de baas.

In het jeugdtoernooi kende categorie E een weinig verrassend podium. Maar dat kwam niet zonder slag of stoot tot stand. Winnaar Frank Duijnisveld (De Treffers '70) moest zowel in de voorronde als in de finalepoule een verliespartij incasseren. Beide uitglijders werden hem niet fataal, omdat in de finalepoule tegen clubgenoot Merlijn Brands de makkelijkste zege werd geboekt. Brands liep in de finalepoule constant achter de feiten aan, maar hield de druk er tegelijk ook op. Het leverde hem de tweede plaats op. Het door uitvallers gedecimeerde troosttoernooi werd snel gewonnen door Jerrie Hazeveld (Assen).

Lianne Puttenstein (Wezep) greep de winst in het hoofdtoernooi van categorie F. Zij hield Souvrain N'yudi (Vries) van het goud af en verloor geen enkele wedstrijd in het enkelspel. Ook N'yudi behield lang zijn ongeslagen status, maar voor hem was de dag twee wedstrijden te lang. Het troosttoernooi werd in een Staphorst's onderonsje gewonnen door Lucas Diepenbroek. Staphorst domineerde ook het hoofdtoernooi in categorie G. Hierin werd Jaron Huls winnaar voor Job Diepenbroek. Het troosttoernooi werd een prooi voor Lucas Pekel die nipt zijn clubgenoot Christian van Room (Reflex '65) voor bleef.

Dubbelspel

Het dubbelspel, dat als een soort intermezzo van het enkelspel geldt, kende een korter format en werd in een keer uitgespeeld. In categorie A en B waren drie poules die elk een winnaar voor de finalepoule leverde. Categorie A werd zodoende een prooi voor Gert-Jan de Lange / Ivan Hollander (Kampenion) voor Thomas Niemeijer / Wim Tillema (Kampenion). Categorie B kende met Michel Bols / Freek Dekker (recreant / Hasselt) een verrassende winnaar, terwijl het zilver hier voor Amanda van Dijk / Chantal Knol (recreant / Dedemsvaart) was.

Voor categorie C en D was er een afvalsysteem. De finale in categorie C ging over vijf games en werd gewonnen door Harry Schädlich / Bert Bruinsma (Ready). Het koppel Sjoerd Schutten / Thomas Rass (Quick '20 / Vries) moest genoegen nemen met het zilver. De finale in categorie D werd gewonnen door gelegenheidsdubbel Henny Boxman / Gebro Cicek (Kampenion / DTS). Leo Brands / Heleen Engels (De Treffers '70) waren in de finale niet bij machte goud te scoren.

De dubbels in het jeugdtoernooi waren bij categorie E en G direct finalepoules. Jery Wormmeester / Jomar Schilder (DTV '84 / Kampenion) wonnen categorie E voor Merlijn Brands / Niels Weekamp (De Treffers '70). Categorie F kende twee poules en daarna een finale waarin Lucas Diepenbroek / Janiek de Rijke (Staphorst) een 0-2 achterstand ombogen in winst na vijf games. Het duo was te sterk voor Souvrain N'yudi / Anna Rass (Vries). Job Diepenbroek / Jennieke Krale (Staphorst) wonnen categorie G door Christian van Room / Bryan Minkes (Reflex '65 / Delta Impuls) met duidelijke cijfers te verslaan.

Prijswinnaars

In elk van de zeven categorieën waren er in het enkelspel prijzen te verdienen in de vorm van bekers voor de nummers 1 en 2 van het hoofdtoernooi en de winnaar van het troosttoernooi. Tevens kregen de winnaars van de sterkste categorie, de Kampioenen van Avereest, van zowel het seniorentoernooi als het jeugdtoernooi de wisselbeker voor één jaar mee naar huis. Voor het dubbelspel waren er medailles voor de nummers 1 en 2, maar waren er geen wisselbekers. De prijswinnaar in 2017 waren als volgt.

Dubbelspel

Categorie A
1e. Gert-Jan de Lange / Ivan Hollander (Kampenion)
2e. Thomas Niemeijer / Wim Tillema (Kampenion)

Categorie B
1e. Michel Bols / Freek Dekker (recreant / Hasselt)
2e. Amanda van Dijk / Chantal Knol (recreant / Dedemsvaart)

Categorie C
1e. Harry Schädlich / Bert Bruinsma (Ready)
2e. Sjoerd Schutten / Thomas Rass (Quick '20 / Vries)

Categorie D
1e. Henny Boxman / Gebro Cicek (Kampenion / DTS)
2e. Leo Brands / Heleen Engels (De Treffers '70)

Categorie E
1e. Jery Wormmeester / Jomar Schilder (DTV '84 / Kampenion)
2e. Merlijn Brands / Niels Weekamp (De Treffers '70)

Categorie F
1e. Lucas Diepenbroek / Janiek de Rijke (Staphorst)
2e. Souvrain N'yudi / Anna Rass (Vries)

Categorie G
1e. Job Diepenbroek / Jaron Huls (Staphorst)
2e. Christian ten Room / Bryan Minkes (Reflex '65 / Delta Impuls)

Enkelspel, hoofdtoernooi

Categorie A
1e. Gert-Jan de Lange (Kampenion) Kampioen van Avereest 2017
2e. Ivan Hollander (Kampenion)

Categorie B
1e. Gerard Palland (Kampenion)
2e. Maurice Storteboom (Argus)

Categorie C
1e. Johan Bosman (Wezep)
2e. Harry Schädlich (Ready)

Categorie D
1e. Wesley Kleine Staarman (recreant)
2e. Christine Peterson (Delta Impuls)

Categorie E
1e. Frank Duijnisveld (De Treffers '70) Kampioen van Avereest 2017
2e. Merlijn Brands (De Treffers '70)

Categorie F
1e. Lianne Puttenstein (Wezep)
2e. Souvrain N'yudi (Vries)

Categorie G
1e. Jaron Huls (Staphorst)
2e. Job Diepenbroek (Staphorst)

Enkelspel, troosttoernooi

Categorie A
1e. Paul Kamstra (GTTC Groningen)

Categorie B
1e. Robin Makkink (Kampenion)

Categorie C
1e. Remco de Boer (Delta Impuls)

Categorie D
1e. Jos van de Vendel (De Treffers '70)

Categorie E
1e. Jerrie Hazeveld (Assen)

Categorie F
1e. Lucas Diepenbroek (Staphorst)

Categorie G
1e. Lucas Pekel (Reflex '65)

Download uitslagen (PDF):

- Categorie A: Enkelspel en Dubbelspel;
- Categorie B: Enkelspel en Dubbelspel;
- Categorie C: Enkelspel en Dubbelspel;
- Categorie D: Enkelspel en Dubbelspel;
- Categorie E: Enkelspel en Dubbelspel;
- Categorie F: Enkelspel en Dubbelspel;
- Categorie G: Enkelspel en Dubbelspel.

Gevonden voorwerpen

De gevonden voorwerpen worden tot vier weken na het toernooi bewaard. Mocht een deelnemer een voorwerp herkennen als de zijne/hare, dan dient hij zich per e-mail (kva@ttvdedemsvaart.nl) te wenden tot de toernooiorganisatie. In overleg kan het voorwerp worden opgehaald of op eigen kosten worden opgestuurd. Het volgende is na het toernooi gevonden:

■ Blauw vest met grijze capuchon maat L;
■ Blauw t-shirt Nike met zwart aan de zijkant maat S;
■ Rode handdoek (zonder tekst);
■ Blauwe handdoek (zonder tekst);
■ Blauw rugzakje met de tekst "www.bdrc.nl";
■ Jack donkerblauw Portonova maat M;
■ Sportschoenen Asics maat 45.

Beeldmateriaal

Mediapartner Dedemsvaart in Beeld en Annet Pouls van TTV Dedemsvaart hebben beelden geschoten van de gebeurtenissen op het toernooi.

■ Annet Pouls:   1-26, 27-52, 53-78, 79-104, 105-129.
Dedemsvaart in Beeld:   1-25, 26-50, 51-75, 76-100.

50e in 2018

TTV Dedemsvaart kan tevreden terugkijken op een goed verlopen toernooi. De meeste deelnemers hebben een dag lang kunnen voorbereiden op de najaarscompetitie. De toernooiorganisatie wil alle sponsoren, uiteraard alle deelnemers en zeker ook alle vrijwilligers die op welke wijze dan ook hun steentje aan het toernooi hebben bijgedragen van harte bedanken. Zonder dit alles was dit toernooi niet mogelijk. Ook dankbaar is de organisatie voor alle complimenten dat het heeft mogen ontvangen. In 2018 keert de Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest dan ook terug met de 50e editie, vijftig jaar na de eerste editie in 1968. De datum volgend jaar is zeer waarschijnlijk zaterdag 1 september 2018.

Archief mededelingen

Juli 2020 | Augustus 2020 | September 2020 | Oktober 2020
Januari 2020 | Februari 2020 | Maart 2020 | April 2020 | Mei 2020 | Juni 2020
Juli 2019 | Augustus 2019 | September 2019 | Oktober 2019 | November 2019 | December 2019
Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019 | Juni 2019