Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
bestuur@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
Gymzaal Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Vrijdag 15 oktober 2021 om 12.30 uur
Geslaagde Kick-off OldStars TTV Dedemsvaart met Bettine Vriesekoop

Vrijdagmiddag 8 oktober organiseerde onze vereniging met het Ouderenfonds en de Nederlandse Tafeltennisbond de kick-off van het OldStars-project Tafeltennis in Dedemsvaart. Dit programma heeft als doel om ouderen aan het bewegen te krijgen bij onze vereniging. Met een volle kantine - er waren naast enkele eigen leden ruim 10 belangstellenden - was dit een gezellige aangelegenheid, wat tegelijk een doelstelling van dit project is!

Na het welkomswoord van onze voorzitter Annet Sieljes-Uijthof mocht zij mede vanwege dit OldStarsproject een cheque in ontvangst nemen in het kader van het sport- en beweegakkoord. Deze werd uitgereikt door Marcel Smid, aanwezig namens “Gewoon Actief”, het platform voor sport en cultuur van de gemeente Hardenberg.

Voordat Bettine Vriesekoop, voormalig Nederlands en Europees kampioene, van start ging, kreeg zij eerst nog van deelneemster Loura Kok, voormalig fotografe, een foto en krantenartikel uit 1988 aangeboden. Deze foto werd gemaakt voor De Telegraaf in verband met een reportage over spelers die meededen aan de Olympische Spelen in dat jaar in Seoel.

Na dit alles ging het officiële gedeelte van start. Vriesekoop gaf een boeiende presentatie over de voordelen van tafeltennis, onderbouwd door een film gemaakt met Professor Erik Scherder en haarzelf, genaamd “Het effect van tafeltennis op je brein”. Na deze interessante film vertelde ze nog verhalen over haar jeugd, over hoe ze begon als jong meisje met tafeltennis en over haar leven als professioneel tafeltennisster in zowel Nederland als China.

Na de presentatie in de kantine vertrok het hele gezelschap naar de zaal waar onder begeleiding van Vriesekoop en Marit Martens-Scheers van de Nederlandse Tafeltennisbond allerlei oefeningen werden gedaan. Als afsluiting werd er getafeltennist en mochten alle deelnemers een balletje tegen Vriesekoop slaan.

Vanaf volgende week hopen we de deelnemers wederom te mogen begroeten om in een ontspannen sfeer mee te doen met de Oldstarsgroep. Iedere vrijdagmiddag van 15.30 tot 17.00 uur wordt er dan getafeltennist in de gymzaal aan de Buizerdweg.

Op onze facebookpagina staan ook andere foto's.

Donderdag 14 oktober 2021 om 09.30 uur
Dedemsvaartse deelname aan eerste para-ranglijsttoernooi in lange tijd

Zaterdag 9 oktober 2021 is in Amersfoort het eerste pararanglijsttoernooi van het seizoen gehouden. Met rond de 60 deelnemers was er voldoende ruimte voor alle spelers en begeleiders.

Namens T.T.V. Dedemsvaart deden Mariëlle Boers en Jimmy de Boer mee. De wedstrijden begonnen om 10 uur. Tijdens deze ranglijsttoernooien wordt gespeeld in sterkteklassen die onafhankelijk zijn van de beperkingen van de spelers. Staande spelers en rolstoelspelers kunnen daardoor elkaar treffen. Beide spelers van T.T.V. Dedemsvaart speelden mee in sterkteklasse 5.

Mariëlle was als vierde geplaatst in een poule van 5 en zou in eerste instantie de tweede wedstrijd uit haar poule spelen. 1 van de spelers die in de eerste poulewedstrijd zou spelen, stond echter in de file of had andere tegenslag. Duidelijk was dat hij te laat zou komen. Halverwege de ochtend werd duidelijk dat hij de poulewedstrijden zou overslaan en zou instromen in het troosttoernooi. Hierdoor moest Mariëlle direct al spelen in plaats van 20 minuten later. Het bal werd geopend tegen Harry, de nummer 3 van de Nederlandse Kampioenschappen 2019 in deze sterkteklasse. Destijds werd nog in drie ruime games verloren. Dit keer was de wedstrijd een stuk spannender, al was het resultaat nog steeds een verliespartij, dit keer met 1-3. De tweede wedstrijd van Mariëlle werd gespeeld tegen de nummer 2 geplaatst in deze poule. Tegenstander Mark speelt al langer tafeltennis, maar is een relatief nieuwe speler in de parawereld. Ondanks dat het verschil in lichamelijke mogelijkheden zeer groot was, wist Mariëlle toch nog een game te winnen. Haar derde en laatste poulewedstrijd speelde Mariëlle tegen Martijn, nummer 5 geplaatst in deze poule. Een jonge speler (leeftijdscategorie O19). Wederom was het verschil in lichamelijke mogelijkheden groot. Dit werd echter voor een deel gecompenseerd door het verschil in ervaring. In de eerste twee games was het verschil groot, in het voordeel van Martijn. Toen draaide de wedstrijd. De comeback werd compleet met een 12-10 overwinning in de vijfde game. Martijn zou uiteindelijk derde worden in het hoofdtoernooi.

Jimmy ondertussen speelde, als derde geplaatst in zijn poule, een spannende wedstrijd tegen de als nummer 2 geplaatste Olaf, maar verloor in vier games. Ook de 2e wedstrijd tegen de nummer 1 geplaatste Samantha was spannend, maar werd helaas verloren in vijf games. Ook Jimmy bleef ervoor gaan en won zijn laatste poulewedstrijd tegen de nummer 4 geplaatste Frank in drie games al maakte hij het in de 3e game nog even spannend (12-10).

De uitslagen zorgden ervoor dat Mariëlle en Jimmy beiden verder speelden in het troosttoernooi.

Mariëlle nam het hierin op tegen Alma, waarmee ze op het NK 2019 de gouden medaille won. Op datzelfde NK was Alma de nummer 4 in het enkelspeltoernooi. Destijds werd in de poule in vier games verloren. Dit keer was de wedstrijd nog spannender en ging over de volle 5 games, waarbij Alma uiteindelijk aan het langste eind trok. Mariëlle was hiermee uitgeschakeld. Jimmy speelde in de eerste ronde van het troosttoernooi tegen Sjoerd. Deze spelers hebben het in het verleden al vaker tegen elkaar opgenomen. Dat de wedstrijd spannend was laten de gamestanden van 18-16, 15-13 en 11-8 in het voordeel van Jimmy wel zien. Daarmee was met de verliespartij van Mariëlle tegen Alma en passant een rechtstreeks duel tussen Mariëlle en Jimmy voorkomen. Jimmy moest het in de volgende ronde namelijk opnemen tegen Alma. Nu kon Mariëlle de coaching op zich nemen. Jimmy wist deze wedstrijd met goed spel met 12-10, 11-9 en 11-5 over de streep te trekken. Dit betekende dat Jimmy in de finale van het troosttoernooi stond. Hierin nam hij het op tegen Patrick. De speler uit de poule van Mariëlle die was ingestroomd in het troosttoernooi. Jimmy had inmiddels al 5 wedstrijden gespeeld, tegen Patrick die pas 2 wedstrijden had gehad. Bij deze wedstrijd was Mariëlle inmiddels gebombardeerd tot teller en coach in één. Ook deze wedstrijd was spannend, na de 8-11 en 13-11 voor Patrick werd, na een wat aangepaste tactiek, de derde game door Jimmy gewonnen met 11-8. De vierde game was weer voor Patrick met 11-8, die daarmee het troosttoernooi won. Een mooie troostmedaille was het resultaat voor Jimmy vandaag, na een hele dag tafeltennis waren de wedstrijden in sterkteklasse 5 rond 16 uur gespeeld. In een aantal klassen duurde het nog iets langer, waardoor Jimmy pas rond 5 uur zijn medaille kon ophalen.

Archief mededelingen