Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zaterdag 29 oktober 2016 om 21.00 uur
Dames lopen vijf punten in op verliezende koploper

De tweede helft van de najaarscompetitie is voor de dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart goed van start gegaan. Door een 6-4 verliespartij van koploper De Treffers (R) 1 en de eigen winst op Scylla 1 liepen de Dedemsvaartses stevig in. In Leiden werd met 1-9 winst flink huis gehouden.

Tegenstander Scylla ligt de Dedemsvaartses goed. In de openingswedstrijd thuis in september werd ook al met 9-1 uitgehaald tegen de Leidse opponent. Arina Kamp, Annemarie Zijnstra en Amanda van Dijk begonnen wel moeizaam aan het duel, maar zowel Zijnstra als Kamp wisten de beide vijfgamers met winst af te ronden. Van Dijk had vier games nodig voor de 0-3 waarna Zijnstra en Kamp ook scoorden in het dubbelspel. Na de 0-5 van Zijnstra liep Van Dijk het enige smetje op, mogelijk hield Van Dijk na een opgelopen blessure nog in. Na een snelle winst van Kamp herstelde Van Dijk met een tweede zege en walsten Zijnstra en Kamp over hun laatste tegenspelers heen. De achterstand op koploper De Treffers (R) 1 is teruggebracht tot drie punten.

De reservedames speelden gelijktijdig uit in Middelstum. Hekkensluiter Midstars 1 gaf de rode lantaarn mee aan de Dedemsvaartses. En hoe, want pas bij een 6-0 achterstand kwamen de Dedemsvaartses op het scorebord. Melanie Hazeveld scoorde dat punt en was in het afsluitende duel ook verantwoordelijk voor het tweede Dedemsvaartse punt, waarmee 8-2 de eindstand werd. Manon Pateman en Lisa van Eijk wonnen geen enkelspelen, al had het tweetal wel kans een vijfgamer te winnen. Met de winst wipten de Groningses, met oud-Dedemsvaart-lid Eline Gras in de gelederen, over de blauwhemden heen. Aan het jonge Dedemsvaartse team, debuterend in de damescompetitie, is het om de twee punten achterstand weer ongedaan te maken.

De druiven waren zuur voor het eerste jeugdteam. In Vries gleed het team met 8-2 hard onderuit en dat terwijl de thuiswedstrijd tegen deze opponent nog met 9-1 werd gewonnen. Robin Meijer werd vervangen door Hanneke van Eijk, maar een gebrek aan wedstrijdritme brak Van Eijk op. Maar ook Iris Mulderij mocht mopperen over een gebrek aan geluk. Tweemaal verloor zij in vijf games en ook in haar derde partij wist ze een game te pakken. Maar het scorebord bleef bij zowel Van Eijk als Mulderij leeg. Roselin Kappert zette haar team nog wel op het goede spoor door het openingsduel te winnen en zij won direct na het verloren dubbelspel (Kappert en Van Eijk) ook haar tweede duel, maar uiteindelijk moest zij ook een veer laten. Een gedeelde vierde/vijfde plek is waar het team te vinden is.

Degradatiepoule enige redding voor heren

Het vlaggenschip bij de heren weet na de 2-8 thuisnederlaag tegen koploper De Treffers '70 4 dat alleen de winst in de degradatiepoule het team kan behoeden voor degradatie. De bezoekers uit Klazienaveen waren weliswaar iets beter, maar de jonge Dedemsvaarters legden een uitermate goede wedstrijd af, zonder afdoende beloning. Vooral Sjonny Lubbers toonde aan niet bang te zijn en maakte het de bezoekers heel lastig. Alleen jammer dat slechts de openingspartij gewonnen werd. In de slotfase won Ian Tempelman, die eerder tweemaal een vijfgamer verloor, het tweede punt. Ondanks twee goede partijen, maar ook een slechte afsluiter, bleef Niek Starke zonder score. Lubbers en Starke waren ook niet succesvol in het dubbelspel. Een kleiner verlies zou conform wedstrijdbeeld zijn geweest.

Het tweede Dedemsvaartse onderonsje tussen het vierde en tweede herenteam leverde opnieuw winst op voor het tweede. Het werd 2-8 (team 4 speelde thuis). Annet Pouls en Aico Beugelink zagen teamgenoot Daniëlle Pekel de beide puntjes verliezen aan Wilto Bouterse en Jan Uythof (Uythof verving de geblesseerde Harm Knol). Sarkis Guljan was voor het vierde team puntloos, Pekel was hem te machtig. Het dubbelspel tussen Bouterse-Uythof en Beugelink-Jurgen Hofman was een prooi voor het tweede. In de stand staat het tweede team ver bovenaan, terwijl het vierde team door de nederlaag zakte naar de vierde plaats. Het derde team verloor opnieuw veel punten aan TOP 1. In Valthermond wist de hekkensluiter met 6-4 de eerste winstpartij dit najaar te behalen. Eef Diteweg en Theo Menzo scoorden eenmaal en Stefan de Olde deed het tweemaal zo goed. Het dubbel Diteweg-De Olde reikte tot vijf games, maar de energie leek in de vijfde game over te gaan naar de thuisploeg. Keurig derde staan de Dedemsvaarters.

Het vijfde team mag ernstig rekening houden met promotie naar de tweede klasse. De - eigenlijk - enige concurrent, HOU-Tafel '77 4, werd in Coevorden met een strakke 2-8 teruggezet. Ellen van Eijk speelde een sterke wedstrijd, al was de volle winst niet aan haar besteed. Met twee punten kan ze desalnietemin tevreden terugkijken. Dat geldt ook voor Annet Sieljes die dezelfde cijfers kon overleggen. Jerry de Lange, natuurlijk, is de man van het team, letterlijk en figuurlijk, want hij trekt met perfecte driepunters het spel van de dames omhoog. Hij won met Sieljes ook het dubbelspel. In Dedemsvaart speelde het zesde team tegen HOU-Tafel '77 7. Ook dit gevecht werd door de Dedemsvaarters gewonnen: 7-3. Een tegenvaller voor Ineke Kegel, want zij moest haar 100% score prijsgeven. Maar net als Robin Döpp en Theo Simons verzekerde zij zich van twee punten. Kegel en Döpp zetten met de winst in het dubbelspel een 4-0 tussenstand op het bord. Met 9 punten voorsprong lijken de Dedemsvaarters terug te jojoën naar de vierde klasse.

Zevende speelronde

November gaat komende week van start en in tafeltennisland is dat de maand waarin doorgaans de prijzen verdeeld worden. De zevende speelronde wordt komende week gespeeld. De senioren trappen af en werken het volgende programma af: HOU-Tafel '77 1 - Dedemsvaart 1 (maa), Dedemsvaart 2 - Reflex '65 4 (din), Dedemsvaart 3 - DETO 4 (din), De Treffers '70 5 - Dedemsvaart 4 (maa), Dedemsvaart 5 - TIOS '66 3 (din) en Meppel 4 - Dedemsvaart 6 (din). De thuiswedstrijden starten om 20.15 uur.

Op zaterdag 5 november spelen het eerste dames- en jeugdteam beiden thuis. Om 14.00 uur zijn Taverzo 2 en Assen 2 de respectievelijke tegenstanders. Het tweede damesteam moet toezien hoe andere teams kunnen uitlopen; zelf komt het echter niet in actie, want het is komende week vrijgeroosterd.

Zondag 23 oktober 2016 om 01.00 uur
Tafeltennisdames pakken volle winst

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart pakten zaterdag de maximale winst op De Treffers 3. De weinig scorende promovendus uit Roelofarendsveen strafte ogenschijnlijk gemakzucht bij de thuisploeg niet af. Dames 2 en Heren 1 kwamen verder als enige in actie, maar leden verlies met vrij forse cijfers.

Lichamelijke ongemakken speelde het eerste damesteam parten afgelopen tijd en hoewel dat ook nu nog niet opgelost was, werd er met 10-0 wel maximaal gescoord. Arina Kamp, Amanda van Dijk en Annemarie Zijnstra, de drie linkshandigen in het team, verschenen achter de tafel in de gymzaal aan de Buizerdweg. Gemakzucht werd perfect uitgebeeld in het dubbelspel van Kamp en Zijnstra die geheel onnodig 2-0 weggaven. In de vijfde game werd het tweetal weer wakker en daardoor bleef ook dat punt in eigen huis. Halverwege de najaarscompetitie staan de Dedemsvaartses tweede, op korte afstand gevolgd door twee concurrenten die zich net als de Dedemsvaartses graag voor de promotiepoule voor de eerste divisie willen plaatsen. Minimaal derde worden is daarom het doel.

Dames 2 kampte eveneens met lichamelijk ongemak. Lisa van Eijk viel kort voor de wedstrijd tegen Hutaf 1 uit, waardoor de voor dames 1 paraat staande Daniëlle Pekel plots haar opwachting in dames 2 maakte. Direct leverde de invalbeurt een punt op, maar pas bij het afsluitende duel scoorden de Dedemsvaartses pas opnieuw. Melanie Hazeveld pakte het tweede punt, waarmee de bezoekers uit Huissen (Gelderland) met 2-8 vertrokken. Manon Pateman scoorde niet en ook het dubbelspel met Hazeveld leverde haar geen punt op. Na vier wedstrijden is plaats vier voor de Dedemsvaartses het hoogsthaalbare op dit moment.

Het herenteam haalde de uitwedstrijd met Oost 1 in, dat vanwege oververhitting van de zaal eerder dit seizoen werd uitgesteld. De thuisploeg won in Assen met 7-3. Niek Starke werd het meest gehinderd en moest ondanks enkele gewonnen games genoegen nemen met drie nederlagen. Sjonny Lubbers had moeite met serviceontvangst, maar kwam wel met een punt thuis. Ian Tempelman lag het spel van de thuisploeg het meest en kwam met twee punten goed uit de verf. Lubbers en Tempelman waren kansloos in het dubbelspel. Met de nederlaag is duidelijk geworden dat de promotiepoule uit zicht is geraakt. Het team, nu 5e in de voorronde, zal zich moeten zien te handhaven in de eerste klasse met de winst van de degradatiepoule.

Terugwedstrijden van start

De zesde speelronde, doorgaans tegengesteld aan speelronde 1, staat voor de deur. Het herenteam heeft echter een andere pouleopzet en komt koploper De Treffers '70 4 voor de eerste keer tegen. Plaats van handeling is de gymzaal aan de Buizerdweg waar om 20.15 uur ook Dedemsvaart 4 - Dedemsvaart 2 en Dedemsvaart 6 - HOU-Tafel '77 7 worden gespeeld. Uitwedstrijden zijn TOP 1 - Dedemsvaart 3 op maandag en HOU-Tafel '77 4 - Dedemsvaart 5 op dinsdag.

In het weekend spelen de beide damesteams en het jeugdteam allen buiten de deur. Scylla 1 (Leiden) en Midstars 1 (Middelstum) zijn de respectievelijke tegenstanders. Het jeugdteam bindt de strijd aan met Vries 1.

Zaterdag 15 oktober 2016 om 18.30 uur
TTV Bos Bedden-Dedemsvaart jeugd deelt punten met Tornado

De tafeltennissers van Dedemsvaart zijn al weer op de helft van de najaarscompetitie. De damesteams spelen pas komende week in de herfstvakantie, maar alle overige teams kwamen afgelopen week al in actie.

Het eerste jeugdteam ging in een wat kille gymzaal aan de Buizerdweg op Tornadojacht. De bezoekers uit Valthe stonden voor het duel een punt voor op de Dedemsvaarters. Robin Meijer zette zijn team direct op voorsprong, maar een spannende vijfgamer was Iris Mulderij vervolgens niet gegund. Nadat Roselin Kappert gemakkelijk 2-1 scoorde, was het dubbelspel van Meijer en Kappert weer een prooi voor de Tornado's. Door Mulderij nogmaals een nederlaag toe te brengen, deze terecht, maakte Meijer snel weer gelijk. Maar van de jacht op Tornado '65 1 kwam het maar niet echt. Kappert verloor waarna er nog drie zeer spannende vijfgamers werden uitgevochten. Het was Mulderij hierin wederom net niet gegund het harde trainingswerk te belonen. Kappert en Meijer wisten nipt wel aan de goede kant van de score te staan waardoor het een 5-5 gelijkspel werd. Halverwege de competitie kan het nog alle kanten op. De derde plaats is de positie waar de Dedemsvaarters halverwege te vinden zijn.

Heren

De heren speelden maandag uit bij Reflex '65 2. In Hoogeveen werd met 5-5 gelijkgespeeld. Willem Greidanus had een mindere wedstrijd en kwam thuis met 'slechts' een zege. Teamgenoten Sjonny Lubbers en Ian Tempelman kwamen met beide twee zeges beter door de test tegen de promovendus, overigens waartegen het tweetal in het voorjaar ook al in actie kwam. Het dubbelspel van Tempelman en Greidanus was geen succesformule, hier werd door de bezoekers dan ook de minste punten gescoord. Met nog twee speelronden voor de boeg kan het nog alle kanten op; het wordt óf promotiepoule óf degradatiepoule. De Bos Bedden tafeltennissers zijn nu vijfde.

Team 2 blijft als koploper uitstekend scoren en bouwde de voorsprong op de achtervolgers weer een stukje verder uit. Meppel 2 kwam voor de tweede week op rij in Dedemsvaart, maar anders dan tegen team 4 ging het nu wel met punten naar huis. Daniëlle Pekel zat niet lekker in haar vel en wist ternauwernood een puntje te scoren. Omdat Aico Beugelink en Jurgen Hofman wel gefocust bleven en drie punten scoorden, kon toch een dikke 8-2 zege de boeken in. De heren waren ook op dreef in het dubbelspel dat voor de vijfde keer dit najaar een punt opleverde.

Team 3 kreeg van Tornado '65 3 te weinig tegenstand en besloot de wedstrijd eveneens op 8-2. Voor het eerst sinds voorjaar 2014 wist Eef Diteweg al zijn enkelspelen te winnen. Door de openingspartij van de sterkste Valthener in vijf games te winnen, gaf Diteweg zichzelf vleugels voor de resterende partijen. Dat hij van de sterkste bezoeker won, bleek wel uit het feit dat Stefan de Olde en Theo Menzo er wel van verloren. Het tweetal, dat met succes dubbelde, wist de overige enkelspelen wel in eigen huis te houden. In de vertekende ranglijst is momenteel de tweede plaats in handen van de Dedemsvaarters.

Team 4 liep, mede als gevolg van een blessure, in Hoogeveen tegen een 6-4 nederlaag aan. Reflex '65 4 was de tegenstander en Sarkis Guljan was voor de Dedemsvaarters de redder in nood. Met twee enkelspelpunten was hij verantwoordelijk voor de helft van de Dedemsvaartse productie. Bij Wilto Bouterse en Harm Knol bleven de scores steken op elk een punt. Vervelend was het uitvallen van Knol, die in de vijfde game van zijn afsluitende partij moest opgeven. Knol maakte eerder nog wel zijn opwachting in het dubbelspel, maar met Guljan leverde zijn bijdrage geen punt op. Door de nederlaag deelt het team halverwege de competitie de tweede plaats met de Hoogeveners.

Het vijfde team maakte dankbaar gebruik van de kleine nederlaag van medekoploper HOU-Tafel '77 4. De Dedemsvaarters wonnen zelf van De Treffers '70 6, Klazienaveen. De score had mogelijk groter kunnen uitvallen dan de 7-3 eindstand, want Yvon Pazie verloor de enige twee vijfgamers. Haar laatste enkelspel won ze gelukkig nog wel, dat in drie games. Annet Sieljes maakt vorderingen in de derde klasse, won opnieuw twee punten en zegevierde ook in het dubbelspel met Jerry de Lange. De Lange bleef met drie simpele zeges zijn 100%-score met succes te verdedigen.

De grootste zege deze week komt op naam van het zesde team. Ondanks fikse tegenstand van Reflex '65 6 werd de maximale 0-10 zege naar Dedemsvaart gebracht. Maar zo groot als de zege is, zo moeizaam kwam deze tot stand. Liefst viermaal moesten Theo Simons (2x), Robin Döpp en Ineke Kegel de vijfde game over de meet trekken. Andere partijen werden makkelijker gewonnen. Het drietal won, getuige de eindstand, wel alle enkelspelen, terwijl Simons en Kegel de honeurs waarnamen in het succesvolle dubbel. Het team bouwde de voorsprong in de ranglijst langzaam uit.

Herfstvakantie

Ondanks de herfstvakantie staat er voor de Dedemsvaarters een drietal wedstrijden op de rol. De heren van team 1 halen de uitwedstrijd met Oost 1 uit de eerste speelronde in. In Assen was de zaal destijds te warm om te spelen, maar komende week zal dat niet de grootste tegenstand zijn. In de gymzaal aan de Buizerdweg spelen zaterdag de beide damesteams thuis. Om 14.00 uur speelt dames 1 tegen De Treffers 3 uit Roelofarendsveen en tegelijk ontvangt het tweede damesteam Hutaf 1. Dat team komt uit het Gelderlandse Huissen.

Zondag 9 oktober 2016 om 15.30 uur
SVE vloert dames TTV Bos Bedden-Dedemsvaart

Een pijnlijke middag voor de tafeltennissters van Dedemsvaart. SVE 1 veegde zaterdag de vloer aan in de gymzaal aan de Buizerdweg, in een wedstrijd waarin Amanda van Dijk uitviel met een blessure.

Het Utrechtse SVE kwam goed voor de dag in Dedemsvaart met uitstekend allround spel. De openingspartij van Annemarie Zijnstra was wellicht een voorbode van wat de Dedemsvaartses te wachten stond. Telkens met nipte verschillen wist Zijnstra de zege in huis te houden. Amanda van Dijk en Chantal Knol konden daarna echter geen vuist maken. Ook het dubbelspel met Van Dijk en Knol ging in vijf games naar Utrecht. Het spelbeeld veranderde daarna niet. Van Dijk verloor opnieuw, de makkelijkste zege was daarna voor Zijnstra, maar hierna was de koek op. Knol verloor waarna Van Dijk kort na de start van haar afsluitende partij pijnlijk viel en niet verder kon spelen. Knol en Zijnstra liepen in de afsluitende enkelspelen achter de feiten aan waarmee de 2-8 eindstand de boeken inging. Een hard gelag voor de Dedemsvaartses die Linda Stolk wegens rugklachten ook al niet konden opstellen.

Dames 2 ging eveneens onderuit. Tegen Emmen 1 werd thuis met 3-7 verloren. Van het vaste team was Manon Pateman op vakantie en daarom maakte Annet Sieljes haar opwachting. Sieljes wist net als Lisa van Eijk en Melanie Hazeveld een wedstrijd te winnen, niet geheel toevallig van dezelfde speelster. Saillant detail was dat Hazeveld het moest opnemen tegen haar jongere zusje. De eerste game was nog voor de zus in het Dedemsvaartse blauw, het restant van de partij ging naar zus Thirza. Er zat voor de thuisploeg wellicht meer in tegen de Emmenses, die vooralsnog koploper zijn. Zo was het dubbelspel, door Van Eijk en Hazeveld, een goede kans en werden verscheidene wedstrijden met het kleinste verschil beslist. Een 5-5 was wellicht een betere afspiegeling geweest van de krachtsverhoudingen.

5-5 was wel de eindstand dat het jeugdteam neerzette tegen HOU-Tafel '77 2. De bezoekers uit Coevorden kwamen daarmee goed weg. Na het dubbelspel, dat door Iris Mulderij en Robin Meijer tot een goed einde werd gebracht, was het 3-1 voor de thuisploeg. Meijer had vlak voor het dubbel zijn enkelspel nipt verloren. Na het dubbelen was het juist alleen Meijer die nog scoorde voor zijn team. Roselin Kappert en Mulderij bleven steken op de openingswinst en Meijer scoorde tweemaal. In de stand kan het nog alle kanten op. Het verschil tussen nummers 1, 2 en 3 is slechts twee punten. De derde plaats is in handen van de Dedemsvaarters die volgende week met nummer 2 Tornado '65 1 de degens kruisen.

Senioren boeren goed

In de vierde speelronde is het eerste herenteam het enige Dedemsvaartse team dat verloor. Met verder een gelijk spel pakten de overige vier teams flink uit met veelal grote zeges.

De heren van team 1 ontvingen het gepromoveerde Emmen 2. De wedstrijd thuis ging met 4-6 verloren. Sjonny Lubbers maakte na zijn late vakantie zijn debuut in de eerste klasse. Winst leverde het niet op, maar kansloos waren de nederlagen ook niet. Driemaal verloor Lubbers in vier games en toevalligerwijs won hij telkens alleen de derde game. Beter verging het Niek Starke en Willem Greidanus. Met beide twee punten knokte het tweetal de broodnodige punten bijeen, al scoorde Greidanus zijn punten makkelijker bij elkaar dan Starke. Greidanus werd ook ingezet in het dubbelspel, met Lubbers, maar dit leverde net geen punt op. Het team staat in de vertekende stand op de zesde plaats.

Team 2 speelde uit bij Tornado '65 2. Er werd vooraf op flinke tegenstand gerekend, maar eenmaal in Valthe zat er maar weinig tegen. Een sterke speler was op vakantie en werd vervangen door een invaller. Daarnaast was het aandeel geluksballen ook duidelijk in Dedemsvaarts voordeel. In de eerste partij echter leek het nog een lastig avondje te worden. Annet Pouls verloor in vijf games. Daarna ging het snel beter en stroomden de punten snel naar Dedemsvaart. Het werd zelfs 1-9. Pouls won haar resterende partijen en Jurgen Hofman en Aico Beugelink, die ook dubbelden, regen de zeges aan elkaar. Met een gemiddelde van 8-2 staat het team bovendien fier aan kop in de ranglijst.

Team 3 speelde uit bij MSK 1. In Musselkanaal werd knap zeven punten opgehaald. Daar zag het na de verloren openingspartij nog niet naar uit. Theo Menzo moest in vijf games de winst uit handen geven. Eef Diteweg en Stefan de Olde deden de wedstrijd hierna hard kantelen. Met niet mis te verstane cijfers bogen zij de achterstand om in een 1-2 voorsprong. Menzo en De Olde hadden vervolgens ook het vizier op scherp in het dubbelspel, waarna het tweetal met nieuwe enkelspelzeges zelfs de 1-5 op het bord zetten. Na een verliespartij van Diteweg verloor ook Menzo nog een partij, maar De Olde en opnieuw Diteweg wonnen hun afsluitende enkelspelen. Daarmee werd de eindstand op 3-7 gezet en bleef het team keurig in de middenmoot staan.

Het vierde team speelde thuis tegen laagvlieger Meppel 2 en haalde uit met de maximale zege van 10-0. Er leek geen vuiltje aan de hand voor de thuisploeg die aanvankelijk weinig overwerk hadden. Na acht wedstrijden waren slechts drie games uit handen gegeven. Harm Knol maakte het in de slotfase nog spannend toen uit het niets een vijfgamer ontstond. Maar nadat ook die partij gewonnen was, kon Sarkis Guljan de eindstand op maximaal zetten en dat lukte. Net als Knol en Guljan pakte ook Wilto Bouterse drie punten. Bouterse was met Knol ook al succesvol in het dubbelspel. Verrassend staat het vierde team tweede achter het tweede Dedemsvaartse team.

Het vijfde team speelde met 5-5 gelijk bij DETO 3. Puntenmachine Jerry de Lange werd thuisgelaten, maar de koppositie werd wel behouden. Annet Sieljes betoogde geweldig gespeeld te hebben en wees op twee potjes winst. Teamgenotes Ellen van Eijk en Yvon Pazie bleven steken op een punt. Vooral Pazie had kans op meer, maar zij verloor met 13-11 haar eerste partij in vijf games. Even later wist ze haar enige winst in vijf games te vieren. Pazie scoorde verder in het dubbelspel dat met Sieljes in vier games werd gewonnen. Met het gelijkspel moet het team de koppositie thans delen met HOU-Tafel '77 4.

Na een matige competitiestart staat het zesde team na de vierde ronde waar het graag wil eindigen. Met een vette 8-2 zege op NATTC 7 werd de koppositie overgenomen. De bezoekers uit Veenoord, met beginnende competitiespelers, konden maar weinig weerstand bieden en dat werd uitgedrukt in de vele driegamers. Pas bij een 6-0 voorsprong liet Robin Döpp een veer door een mislukte vijfgamer. In de afsluitende partij ging Theo Simons tegen dezelfde speler onderuit. Döpp en Simons wonnen wel hun beide andere enkelspelen. Zoals te doen gebruikelijk trok Ineke Kegel de kar. Met opnieuw drie zeges behield Kegel de perfecte score.

Damesteams weekje vrij

De herfstvakantie is in aantocht en vanwege het verschil van regio's zijn de beide damesteams daarom komende week vrij. De overige teams komen wel in actie en zijn, behoudens de inhaalwedstrijd van team 1, volgende week vrij. Zaterdag ontvangt het jeugdteam Tornado '65 1 in een verder lege zaal, 14.00 uur begint het duel. Wellicht dat andere leden zich geroepen vullen een balletje te slaan om de sfeer in de zaal te verhogen.

De seniorenteams komen vroeg in de week in actie. De uitwedstrijden worden allemaal op maandagavond in Hoogeveen gespeeld: Reflex '65 2 - Dedemsvaart 1, Reflex '65 4 - Dedemsvaart 4 en Reflex '65 6 - Dedemsvaart 6. In de gymzaal aan de Buizerdweg worden dinsdagavond om 20.15 uur drie wedstrijden gespeeld: Dedemsvaart 2 - Meppel 2, Dedemsvaart 3 - Tornado '65 3 en Dedemsvaart 5 - De Treffers '70 6.

Zondag 2 oktober 2016 om 02.00 uur
Eerste weerstand voor Dedemsvaartse tafeltennissters

Zaterdag speelden de dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart de tweede uitwedstrijd dit najaar. Met De Treffers 1 als tegenstander ging het duel in Roelofarendsveen voornamelijk om de tussentijdse koppositie en de thuisploeg won.

Het begon nog wel zo mooi voor de Dedemsvaartses toen Annemarie Zijnstra met winst in vijf games begon. Maar daarna bleven punten heel lang achterwege. Zes wedstrijden verder scoorde Chantal Knol eindelijk weer en even later werd het afsluitende duel nog door Amanda van Dijk gewonnen. Tussendoor was de weerstand te groot, ook het dubbelspel van Knol en Van Dijk ging nipt verloren, en moest met 7-3 als eindstand de koppositie met de thuisploeg worden gedeeld.

Dames 2 in de tweede divisie verloor met 7-3 bij GTTC Groesbeek 1. De start voor de Dedemsvaartse dames was op zijn zachtst gesteld uitermate stroef. Pas in de slotfase kwam het team op het scorebord toen Lisa van Eijk na 6-0 tegenscoorde. Nadat Manon Pateman met een derde verliespartij de 7-1 tussenstand op het scorebord zag verschijnen, deed Melanie Hazeveld met haar eerste zege opnieuw iets terug. Van Eijk zorgde dat haar team de schade nog enigszins beperkt hield met haar tweede zege. Dat ging niet zonder slag of stoot. In de, overigens enige, vijfgamer werd de spannende vijfde game met 9-11 gewonnen. Van Eijk en Hazeveld maakten geen indruk in het verloren dubbelspel. In de vertekende ranglijst staan de Dedemsvaartses nu op vier.

Het jeugdteam speelde zaterdagmiddag in Coevorden tegen HOU-Tafel '77 1, voorlopig concurrent om de koppositie in de 2e klasse. De thuisploeg ging na een spannend duel met de zege aan de haal. Robin Meijer is zijn 100% score kwijtgeraakt. Wist hij zijn eerste enkelspel met vijf games nog winnend af te sluiten, de volgende na het verloren dubbelspel met Iris Mulderij betekende einde ongeslagen status. Ook zijn laatste enkelspel ging daarna verloren. Mulderij moest op haar beurt hard vechten om de punten. Gelukkig kon ze eenmaal een lange en spannende wedstrijd met winst besluiten en daar bleef het scoren bij. Roselin Kappert kon meer weerstand bieden en wist twee zeges op haar naam te zetten en daarmee bepaalde zij de eindstand op een 6-4 nederlaag. In de stand staan de Dedemsvaarters keurig tweede met uitzicht op meer.

Geen verrassingen bij de seniorenteams

Voor de senioren van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart verliep afgelopen week wisselvallig, maar verrassingen bleven evenwel uit. Met twee zeges en drie niet al te zware nederlagen sloten de senioren de derde ronde kleurloos af.

Het eerste team speelde bij Reflex '65 1. In Hoogeveen werd met 7-3 een nederlaag geleden. Niek Starke gooide de schroom van zich af en pakte twee punten. Het derde punt werd binnengehaald door Willem Greidanus die hiermee, misschien niet onverwacht, van de 100% score werd verlost. Anders dan Starke kreeg Ian Tempelman geen grip op het spel van de thuisploeg en moest daarom driemaal verlies slikken. Met Starke als partner was Tempelman evenmin succesvol in het dubbelspel. Waar aan de vorige wedstrijd geen eind leek te komen, verliep het duel in Hoogeveen vrij vlot. Vaak werden games met grote verschillen beslist. In de stand lijkt het team de strijd met vier andere teams aan te moeten gaan om één plek in de promotiepoule. Wat dat betreft kan het nog alle kanten op.

Team 2 had geen moeite met De Treffers '70 5. In eigen huis werd opnieuw een dikke 8-2 zege behaald, al was deze zege niet vertekend. Daniëlle Pekel had met zichzelf een extra tegenstander in haar enkelspelen en kon ternauwernood een puntje scoren. Annet Pouls en Jurgen Hofman (die niet altijd even scherp speelde) kwamen ongeschonden door de strijd met de bezoekers uit Klazienaveen. Hofman dubbelde met vierde man Aico Beugelink naar een eenvoudige winst in drie games. Het team staat na drie speelrondes nog steeds aan kop.

Het derde team had een flinke kluif aan titelkandidaat TIG 1. De Drouwenerveners hielden zich met 3-7 winst in. Beter gesteld, Stefan de Olde voorkwam een afstraffing door met prima spel twee punten over de eindstreep te trekken. Bijna was er een voltreffer, maar in zijn laatste enkelspel werd een moeizaam verkregen 2-0 voorsprong zonder succes verdedigd. Ondanks dat Eef Diteweg en Theo Menzo alles in het werk stelden een verdiend punt te scoren, bleef de wens de vader van de gedachte. Menzo kon nog wel enigzins tevreden terugkijken op een sterk dubbelspel met De Olde, dat in drie games in eigen huis bleef. Het team heeft potentie beter te eindigen dan de huidige derde plaats.

In dezelfde poule als team 2 moest Dedemsvaart 4 aan de bak. Op bezoek bij Tornado '65 2 werd een kleine 6-4 nederlaag geleden. Wilto Bouterse moest in Valthe tot het laatst wachten op een puntje. Sarkis Guljan won eveneens een punt, maar had zomaar twee punten kunnen winnen. De afsluitende partij ging echter in de vijfde game aan de neus van Guljan voorbij. Twee punten scoorde Harm Knol wel door juist wel een vijfde game te winnen. Dat was niet de enige vijfgamer, de eerste daarvoor verloor Knol dan weer wel. Bouterse en Guljan kregen in het dubbelspel aanvankelijk geen poot aan de grond, maar konden toch met opgeheven hoofd de tegenstander feliciteren na drie games. Het team staat verdienstelijk derde in de ranglijst.

Team 5 tenslotte bleef met een kleine 6-4 winst op NATTC 2 koploper. De Veenoorders wisten vooraf dat drie punten sowieso in Dedemsvaart zouden blijven, want Jerry de Lange behield zijn ongeslagen status, moest wel een gamepje afstaan. Voor de rest was het voor de thuisploeg bikkelen tegen het verdedigende spel van de bezoekers. Yvon Pazie en Ellen van Eijk wisten beiden een punt uit het vuur te slepen. Het nieuwe dubbel Pazie en De Lange had vier games nodig om ook dat punt tot een goed einde te brengen en daarmee de 6-4 winst. Team 6 was deze week vrijgeroosterd.

Alle teams in actie

De senioren trappen de vierde speelronde af. Op maandagavond beginnen het derde en vijfde team met uitwedstrijden bij MSK 1 en DETO 3. Het tweede team speelt dinsdag als laatste uit bij Tornado '65 2. Op dinsdag zijn er drie teams die thuis in actie komen. Dedemsvaart 1 - Emmen 2, Dedemsvaart 4 - Meppel 2 en Dedemsvaart 6 - NATTC 7 zijn de wedstrijden die om 20.15 uur beginnen.

Op zaterdag wordt de week in eigen huis afgesloten met drie wedstrijden in de gymzaal aan de Buizerdweg. Om 14.00 uur gaat het jeugdteam de strijd aan met HOU-Tafel '77 2. De beide damesteams spelen gelijktijdig tegen respectievelijk SVE 1 (Utrecht) en Emmen 1.

Archief mededelingen

Januari 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017