Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Beste leden van TTV Dedemsvaart,

In de loop van dit najaar gaan wij spelen in een nieuw clubtenue. Daarom zijn er twee avonden gepland waarop alle leden, maar in elk geval competitiespelende leden en leden die toernooien onder de Dedemsvaartse vlag willen spelen, shirts en shorts kunnen komen passen. De pasavonden vinden plaats in het clubhuis aan de Buizerdweg en zijn gepland op:

- Donderdagavond 22 augustus van 19.30 uur tot 20.00 uur;
- Dinsdagavond 27 augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Graag zien wij jullie op één van deze pasavonden, zodat we zo snel mogelijk over kunnen in het nieuwe tenue, dus graag tot dan!

Met vriendelijke groet,
Bestuur TTV Dedemsvaart

Nieuwsarchief

Zondag 26 november 2017 om 14.30 uur
Klein verlies en winst voor tafeltennissters

Zaterdag speelden beide damesteams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart hun voorlaatste najaarswedstrijd. Dames 1 speelde uit bij De Treffers (R) 3 en verloor nipt met 6-4. Dames 2 ontving in eigen huis Tafeltennis Zwolle 2 en won met dezelfde cijfers.

Bij dames 1 viel Simone Paulusma in voor Jeltje Elsinga. De invalbeurt slaagde niet geheel op het gebied van punten, maar Paulusma verkocht haar huid duur. Vooral in de openingspartij waren er voor Paulusma kansen op een verrassend punt. De vijfde game bleek een brug te ver en haar resterende partijen waren voor de thuisploeg. Thirza Hazeveld was op dreef en scoorde net als in de thuiswedstrijd drie punten. Melanie Hazeveld scoorde destijds één punt en ook nu bleef de score hierbij. De zussen speelden een uitermate spannend dubbelspel. Na een 2-0 achterstand kwamen de Dedemsvaartses sterk terug in de wedstrijd, maar de vijfde game ging in de dubbele cijfers toch naar de thuisploeg.

In het tweede damesteam kon dan eindelijk Roselin Kappert debuteren in de tweede divisie. Een flinke blessure belette haar dit najaar te spelen, maar begin november pakte ze voorzichtig de trainingen op. Vanwege de invalbeurt van Paulusma kon Kappert tegen Tafeltennis Zwolle 2 haar opwachting maken. Dat ging eigenlijk best goed en ze begon direct met twee vijfgamers. De eerste ging verloren na een 2-0 voorsprong, maar de tweede werd na een 1-2 achterstand in winst omgezet. Rianne Komrij en Daniëlle Pekel haalden de andere punten binnen. Beide pakte twee enkelspelen en samen pakte het tweetal in drie games het dubbelspel.

Herenteams 3 en 5 zijn er bijna

Bij de senioren werd de buit verdeeld met twee winnende teams, twee gelijkspelende teams en twee verliezende teams. De grootste nederlaag was voor het eerste herenteam. Ondanks dat er flink werd geknokt voor de punten, ging tegenstander Tornado '65 1 er met een 1-9 zege vandoor. Ian Tempelman en Niek Starke vochten voor ze waard waren, maar alleen Willem Greidanus wist met de grootste moeite een eervol puntje te redden. Het dubbelspel was kenmerkend voor de hele wedstrijd. In vijf games moesten Greidanus en Tempelman toch een veertje laten. Voor de Dedemsvaarters betekende de nederlaag tegen de Valthenaren dat degradatie een feit werd, voor de bezoekers juist een kans op de titel. Team 2 leed bij NATTC 1 een 7-3 verlies. In Nieuw-Amsterdam werden de drie punten eerlijk verdeeld tussen Jurgen Hofman, Stefan de Olde en Annet Pouls. Pouls, die het dubbelen aan haar teamgenoten liet, had nog de grootste kans op een extra punt, maar een vijfde game was met 11-9 net voor de thuisploeg. Komende week is een 2-8 zege bij Olympia '54 1 de enige reddingsboei voor lijfsbehoud in de tweede klasse.

Het derde en vierde team namen het opnieuw tegen elkaar op en deelden de punten. Er werd door beide teams hard geknokt voor de punten, waarbij meteen de eerste set al over vijf games ging. Jan Uythof won in vijf games van Theo Menzo. Hierna nam het vierde team de touwtjes in handen: Daniëlle Pekel won van Wilto Bouterse en Ria Doornbusch was Sarkis Guljan de baas. In het dubbelspel was het koppel Menzo/Pekel de betere van Uythof/Guljan. Het duel kantelde toch weer met vier punten voor het derde team: Bouterse won van Menzo en Doornbusch, Uythof versloeg Doornbusch ook en Guljan won van Pekel. In de slotfase versloeg Doornbusch Guljan en scoorde Pekel de gelijkmaker door Uythof in drie snelle games te verslaan. Een van beide teams zal degraderen, maar de ander moet nog wel wat puntjes halen in het afsluitende duel om handhaving in de derde klasse veilig te stellen. Alleen de winnaar van de degradatiepoule mag in de derde klasse blijven.

Het vijfde team speelde thuis tegen Reflex '65 4. Er werd met veel moeite met 6-4 gewonnen. Jerry de Lange is een zekerheidje in de derde klasse met drie punten zonder overwerk. Ook het dubbelspel met Yvon Pazie werd in drie games door De Lange gewonnen. Pazie zorgde voor de resterende twee punten, waarmee Ellen van Eijk zonder zege aan de negatieve kant uitblonk. Het team is in de laatste speelweek zes punten nodig om promotie naar de tweede klasse af te dwingen. Het zesde team won de voorlaatste wedstrijd, maar tegelijk was degradatie ook formeel een feit. De Treffers '70 8, dat twee invallers opstelde, werd met 6-4 verslagen. De bezoekers uit Klazienaveen boden flinke weerstand wat zich uitte in slechts één set in drie games. Theo Simons verloor zijn eerste twee punten, maar zorgde met winst in de laatste partij voor de 6-4 zege. Ondertussen had Robin Döpp twee wedstrijden gewonnen en Ineke Kegel wist voor het eerst dit najaar de volle buit te pakken. Het slechte najaarsdeel van de competitie begint zodoende toch nog een beetje kleur te krijgen voor de Dedemsvaartse hekkensluiter.

Laatste ronde

Alle teams spelen komende week de laatste ronde van deze najaarscompetitie. Op maandag spelen vier teams buitenshuis. Dedemsvaart 2 gaat naar Olympia '54 1, teams 3 en 4 bezoeken respectievelijk Assen 6 en MSK 1 en het vijfde team gaat op titeljacht bij HOU-Tafel '77 4. Voor de andere teams wordt de competitie afgesloten met thuiswedstrijden. Het eerste team kan De Treffers '70 4 van de titel afhouden, terwijl het zesde team dezelfde taak tegen Meppel 2 wacht. De thuiswedstrijden op dinsdag starten om 20.15 uur. De beide damesteams sluiten zaterdag af met een thuiswedstrijd. Dames 1 ontvangt Hilversum 2 en het tweede team speelt tegen SVE 4. Aanvang 14.00 uur.

Zondag 19 november 2017 om 16.00 uur
Wisselende resultaten voor Dedemsvaartse tafeltennissers

In een week waarin het eerste damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart geen wedstrijd speelde, boekte de rest van de vereniging wisselende resultaten in hun wedstrijden. Herenteams 2, 3 en 5 waren de winnaars van de week met niet al te uitbundige zeges.

Dames 2 speelde de eerste wedstrijd in de degradatiepoule. In Enschede was ENTAC 1 met 6-4 te sterk, een groot verschil in vergelijking met de thuiswinst van 8-2 een week eerder. Aan Rianne Komrij lag het verschil niet, zij pakte opnieuw twee punten. Simone Paulusma scoorde wel minder, maar pakte ook twee punten. Het grote verschil was het resultaat van Manon Pateman: thuis nog twee punten, maar in Enschede zonder. Ook het dubbelspel van Komrij/Paulusma was nu voor de Enschedeses. De Dedemsvaartses bleven wel aan de leiding in de poule.

Het jeugdteam sloot de najaarscompetitie af met twee verliesbeurten. Eerst was Reflex '65 3 met 5-0 te sterk en direct hierna was Argus 7 met 3-2 sterker. In de eerste wedstrijd tegen de Hoogeveners was het weer wat wisselvallig van Xem Reurink en Levi Halm. Goede punten afwisselen met ongecontreerde slagenwisselingen beletten hen de winst. In de tweede wedstrijd tegen de titelkandidaat uit Harkstede was het beter, maar Reurink en Halm pakten nu beiden wel een punt. Het dubbel leverde dit najaar maar een keer winst op en ook nu werd er niet gewonnen. De jongens eindigen de competitie als hekkensluiter. Halm wist 20% te winnen en Reurink won 45% van de wedstrijden.

Voornamelijk seniorenzeges

De heren leken aanvankelijk goed voor de dag te komen bij TIOS '66 1. Na de eerste drie enkelspelen namen de Dedemsvaarters in Balinge de leiding met 1-2. Hierna kantelde de wedstrijd duidelijk in het thuisvoordeel. In rap tempo met slechts twee games winst werden de Dedemsvaarters naar alle hoeken van de tafel gestuurd. De eindstand kwam hiermee op 8-2 en de twee zeges waren voor Ian Tempelman en Willem Greidanus, die ook het dubbel vormden. Matthias Dul mocht slechts een game op zijn naam zetten.

In het tweede team eiste Annet Pouls een hoofdrol voor zich op. Tegen hekkensluiter TIG 1 nam zij drie punten voor haar rekening, haar eerste voltreffer dit najaar. Aico Beugelink was goed voor een tweetal punten en Stefan scoorde in zijn tot dusver matige najaarscompetitie het zesde Dedemsvaartse punt. In het dubbelspel staken Beugelink en De Olde de winst in de tas. Ondanks dat de Dedemsvaarters afstand namen van de bezoekers uit Drouwenerveen, staan de Dedemsvaarters nog wel op een degradatieplaats.

Teams 3 en 4 begonnen de degradatiepoule beide met een thuiswedstrijd. Team 3 ontving MSK 1 en revangeerde zich met dezelfde 7-3 van de nederlaag in Ter Apelkanaal van een week eerder. Harm Knol won toen nog drie punten, maar moest nu een puntje inleveren. Met twee punten scoorde Knol evenveel als zijn teamgenoten Jan Uythof en Sarkis Guljan. In het dubbelspel grepen Knol en Guljan de winst in een spannende viergamer. Het vierde team kon wel weer eens een succesje gebruiken en met een gelijkspel tegen Assen 6 mag daar enigzins ook wel van gesproken worden. Theo Menzo sloot de wedstrijd af met één punt. Teamgenoten Daniëlle Pekel en Ria Doornbusch zorgden met elk twee punten voor de rest, maar in het dubbelspel lukte het het tweetal niet de vijfde game over de meet te trekken.

Team 5 had een lastige avond bij Tornado '65 3. Er werd weliswaar gewonnen, maar dat kostte veel moeite in Valthe. Ook Jerry de Lange werd het vuur aan de schenen gelegd en kreeg zelfs voor het eerst wedstrijdpunten tegen zich. Toch bleef De Lange overeind met twee zeges in vijfgamers en een snellere derde punt. Terwijl Annet Sieljes matig spel op de mat legde, bleef Yvon Pazie juist sterk op de been. Toch bleef bij beide een punt aan de strijkstok hangen. Het winnende punt kwam in het dubbelspel dat De Lange met Pazie tot een goed einde bracht. In de stand namen de Dedemsvaarters de leiding over van de thuisploeg, slechts één punt verschil.

Sinds het zesde team zich heeft neergelegd bij degradatie, gaat het ineens goed. Althans, niet dat er gewonnen werd, maar wel werd voor de tweede keer (op rij) gelijk gespeeld. De puntendeling bij DBC 2 in Drouwen leek er aanvankelijk niet van te komen, na snelle verliesbeurten van Theo Simons en Ineke Kegel. Robin Döpp zorgde voor het eerste tegengas met winst in zijn openingspartij en met Kegel in het dubbelspel. Na nieuw puntenverlies van Simons was Döpp opnieuw redder in nood met een nieuwe gelijkmaker en Kegel zorgde zelfs voor een 3-4 voorsprong. Toch was ook Döpp niet onfeilbaar en liep ook hij tegen een verliesje op. Simons kon in vijf games net niet winnen waarna Kegel met pijn en moeite de gelijkmaker op het bord zette.

Onderonsje in voorlaatste speelronde

In de voorlaatste speelronde is het dinsdag volle bak in eigen huis. De week wordt echter afgetrapt door het tweede seniorenteam dat op bezoek gaat bij NATTC 1 in Nieuw-Amsterdam. In de gymzaal aan de Buizerdweg staan om 20.15 uur vier wedstrijden op het programma: Dedemsvaart 1 - Tornado '65 1, Dedemsvaart 3 - Dedemsvaart 4, Dedemsvaart 5 - Reflex '65 4 en Dedemsvaart 6 - De Treffers '70 8. Terwijl het jeugdteam reeds uitgespeeld is, komen de damesteams in het weekend in actie. Dames 1 speelt de uitwedstrijd bij De Treffers (R) 3 in Roelofarendsveen. In de gymzaal aan de Buizerdweg ontvangt het tweede damesteam Tafeltennis Zwolle 2. Aanvang 14.00 uur.

Zondag 12 november 2017 om 15.00 uur
Dames 2 wint dik bij verlies dames 1

Zaterdag speelden de beide damesteams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart de laatste speelronde voor de splitsing van poule thuis. Terwijl het eerste onverdiend dik (0-10) verloor, won het tweede team relatief eenvoudig met 8-2. Het jeugdteam was vrijgeroosterd.

Vriendenschaar 1 maakt een goede kans op de titel dit najaar en zette de zegereeks voort met een vierde winst op rij. Bij de thuisploeg viel het spel van Jeltje Elsinga in goede aarde. Ze kon in veel games haar spel aan de bezoekers uit Gouda opleggen. Melanie Hazeveld kwam eveneens goed voor de dag en wist een vijfgamer af te dwingen. Thirza Hazeveld had de meeste moeite en leek niet altijd bij de les te zijn. Net als in het dubbelspel met Elsinga ging ook bij haar alle partijen verloren. De dames gaan de degradatiepoule in met De Treffers (R) 3 en Hilversum 1 als tegenstanders.

Het tweede damesteam nam het op tegen ENTAC 1. De bezoekers uit Enschede vormden geen gevaar voor de thuisploeg. Rianne Komrij had een wedstrijd van de voorgaande avond in haar benen en liet in de eerste partij een veer. Direct na het dubbelspel van Simone Paulusma en Komrij leverde Manon Pateman ook een punt in, maar dat was voor de Dedemsvaartses het enige dat tegenzat. Paulusma scoorde het volle pond, terwijl Komrij en Pateman beide twee punten scoorden. Formeel zijn de Dedemsvaartses al gedegradeerd naar de 3e divisie, net als de Enschedeses, maar er zal wel worden ingezet op de winst van de degradatiepoule. Volgende week wacht meteen de return met ENTAC 1.

Ups en downs bij senioren

De heren incasseerden aan het begin van de week een klein verlies tegen Reflex '65 1. In Hoogeveen werd het 6-4. Dat het verlies beperkt bleef, mag misschien een klein wonder heten na de 3-0 achterstand. Nadat Ian Tempelman en Willem Greidanus het dubbelspel wonnen, vervolgde Greidanus met de 3-2 waarmee de bezoekers veerkracht toonden. Nadat Matthias Dul verloor wist eerst Tempelman en daarna ook Dul middels nipt gewonnen vijfgamers de 4-4 tussenstand op het scorebord te krijgen. Toch trok de thuisploeg aan het langste eind. Dubbel en elk een punt was het resultaat van een spannende wedstrijd.

Het tweede team won voor het eerst sinds september. Thuis werd Tornado '65 2 met 6-4 verslagen. Stefan de Olde deelde niet in de scoringsdrift van zijn teamgenoten en bleef puntloos. Jurgen Hofman was gretig met flitsende backhand topspinnen; die gretigheid werd hem in het eerste duel fataal door degelijk blokspel van zijn opponent, maar Hofman ging door op de ingeslagen weg en won op dezelfde wijze zijn beide andere enkelspelen. Aico Beugelink wist zelfs drie punten te scoren en revangeerde zich voor de slechte wedstrijd van een week eerder. Het dubbelspel werd door Hofman en De Olde in een lange viergamer gewonnen.

Team 3 had aan MSK 1 de handen vol. Het was in de nieuwe speellocatie in Ter Apelkanaal frisjes en Jan Uythof kwam er in de openingspartij niet aan te pas. In de strijd om de degradatiepoule te ontlopen, deed Harm Knol meteen iets terug. Maar Wilto Bouterse liet daarna over zich heen lopen en Uythof en Knol verloren in vijf games het dubbelspel. De rest van de enkelspelen waren een herhaling van zetten, al wist Uythof bijna nog wel een punt te scoren. Dat gebeurde niet waarmee de 7-3 eindstand de boeken inging.

In dezelfde poule had het vierde team team 3 kunnen helpen door DETO 4 op een forse nederlaag te trakteren. Een wonder zou echter de enige uitweg zijn en dat was na twee sets al niet meer mogelijk. Pas na de 0-5 liet Daniëlle Pekel het eerste Dedemsvaartse punt optekenen in een monsterpartij. Even later zou Ria Doornbusch het tweede punt binnen hengelen. De rest van de punten gingen in de pocket van de Nijeveners die daarmee zelfs nog derde werden. Beide Dedemsvaartse teams zijn hierdoor verwezen naar de degradatiepoule waar uiteindelijk alleen de winnaar zeker is van handhaving in de 3e klasse. Assen 6 en MSK 1 zijn de twee andere teams.

Team 5 was vrij nadat het eerder de wedstrijd met HOU-Tafel '77 4 vooruitspeelde (4-6). Team 6 speelde de uitwedstrijd bij Olympia '54 2. De reeks van zes nederlagen werd gebroken met een 5-5 gelijkspel in Emmer Compascuum. Naast die doorbraak wist ook Theo Simons weer eens wat winnen was. Hij scoorde een punt door zijn afsluitende partij tot een goed einde te brengen. Ook Robin Döpp en Ineke Kegel konden weer met een lach terugkijken op een wedstrijd nadat beide twee punten konden bijschrijven. In het dubbelspel waren beide teams aan elkaar gewaagd, maar Simons en Döpp konden niet voorkomen dat de winst voor de thuisploeg was.

Eindstreep in beeld

Er staan nog drie speelronden op de rol. Komende week is het eerste damesteam vrijgeroosterd. Alle andere teams komen wel in actie. Dames 2 speelt uit bij ENTAC 1 in Enschede. Het jeugdteam speelt de laatste twee competitiewedstrijden in Klazienaveen waar het het opneemt tegen Reflex '65 1 en Argus 7.

De seniorenteams komen allemaal in actie op de dinsdagavond. Voor teams 3, 4 en 5 begint de promotie- of degradatiepoule. Het volledige programma is als volgt: TIOS '66 1 - Dedemsvaart 1, Dedemsvaart 2 - TIG 1, Dedemsvaart 3 - MSK 1, Dedemsvaart 4 - Assen 6, Tornado '65 3 - Dedemsvaart 5 en Itass DBC 2 - Dedemsvaart 6. De wedstrijden thuis in de gymzaal de Buizerdweg starten om 20.15 uur.

Zondag 5 november 2017 om 16.00 uur
Moeilijke thuiswedstrijden jeugd TTV

Zaterdag was de gymzaal aan de Buizerdweg plaats van handeling voor de thuiswedstrijden van het jeugdteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart. In een volle zaal met zes teams lieten Xem Reurink en Levi Halm voor eigen publiek zien wat ze waard zijn.

Het eerste duel werd gespeeld tegen Vinkhuizen 3 (Groningen). Die wedstrijd ging veel te snel voorbij en een 5-0 verlies was de harde realiteit. Bij vlagen sloegen Reurink en Halm de bezoekers nog rake topspinballen om de oren, maar dat was uiteindelijk niet genoeg voor een punt. In de tweede wedstrijd ging het scorend iets beter. De Treffers '70 4 (Klazienaveen) was echter net iets beter deze wedstrijd en ging met een 2-3 zege aan de haal. Reurink en Halm pakten beide een punt. Het dubbelspel had de zege moeten opleveren, maar de jongens verloren in vier nipte games. Over twee weken gaan alle teams van de poule naar Klazienaveen.

Bos Bedden dames strijden om handhaving

De beide damesteams van Bos Bedden TTV Dedemsvaart hebben zaterdag te veel punten laten liggen waardoor voor dames 1 een vervolgronde tegen degradatie een feit is en voor dames 2 degradatie reeds al vaststaat.

Dames 1 ging met reservespeelster Chantal Knol naar Hilversum. Na een flitsende start door Melanie Hazeveld en Thirza Hazeveld, werd er laat in de wedstrijd nog één punt binnengehengeld door Knol. Hierbij bleef de scoredrift van de Dedemsvaartses, ook het dubbelspel door T. Hazeveld en Knol leverde geen punt op. Een geflatteerde uitslag, het had heel goed andersom kunnen zijn, maar ook een gelijkspel had er zeker wel ingezeten. Volgende week treffen de dames de nummer twee in de poule: Vriendenschaar uit Gouda.

Eerder op de dag speelde het tweede damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart tegen Play Fair in Leimuiden. Een pittige tegenstander die aan de veilige kant zit qua handhaving in de tweede divisie. De Dedemsvaartse keken aan het einde van de middag tegen een 8-2 verlies aan. Reserve Annet Sieljes wist als enige twee punten te halen, want ze zat goed in de wedstrijd en wist haar tegenstanders steeds te verrassen. Rianne Komrij en Simone Paulusma speelden wisselvallig in de wedstrijden, maar veel winst zat er toch ook niet in. Volgende week treffen de dames nog de hekkensluiter in eigen huis.

Zege voor eerste heren

De heren pakten thuis tegen HOU-Tafel '77 2 de eerste najaarszege dit seizoen. In de gymzaal aan de Buizerdweg werden de bezoekers uit Coevorden met 7-3 verslagen. Willem Greidanus was tegelijk de eerste van zijn team die met drie punten de volle buit pakte. Ian Tempelman en Matthias Dul konden eveneens bevrijd spelen en pakten respectievelijk twee punten en één punt. Als koppel wisten Tempelman en Dul na vijf games ook het dubbelspel in winst om te zetten. Met de uitslag deden de Dedemsvaarters de rode lantaarn over aan de bezoekers.

Het tweede team leed bij het tweede van Emmen een 9-1 nederlaag. Er zat maar weinig mee in de volle zaal in wijk Angelslo en Jurgen Hofman redde halverwege de avond de Dedemsvaartse eer. Annet Pouls en Aico Beugelink zagen hun seizoensgemiddelde flink dalen na drie nederlagen. Het dubbelspel leverde voor Hofman en Beugelink een knullig verlies op. Terwijl de vierde game gewonnen had moeten worden, ging de zege met 11-9 in de vijfde game naar de thuisploeg. Handhaving wordt met de 5e plaats een moeilijk verhaal voor de Dedemsvaarters.

Team 3 verloor in een snelle wedstrijd met 4-6 van NATTC 2. De bezoekers uit Nieuw-Amsterdam namen een invaller mee die niet sterk genoeg was om de thuisploeg te laten wankelen. Zowel Jan Uythof als Wilto Bouterse, die zonder succes dubbelden, pakten zodoende een enkelspelpunt. Sarkis Guljan deed er nog een schepje bovenop door ook een tweede enkelspel te winnen. De hele wedstrijd kende slechts drie games overwerk. In de stand staat het team nu vijfde. Als het daar na de komende wedstrijd nog staat, dan zullen de Dedemsvaarters net als team 4 in de degradatiepoule hun hachje moeten zien te redden. Team 4 staat voor dezelfde uitdaging na de 8-2 nederlaag bij koploper DBC 1. In Drouwen namen de Dedemsvaarters geen invaller mee en pakte Daniëlle Pekel als enige een punt in het enkelspel. Het tweede punt scoorde Pekel met Theo Menzo in het dubbelspel. In de stand staat team 4 gedeeld zevende.

Het vijfde team speelde de uitwedstrijd bij DETO 4. Het werd een wedstrijd zonder verliezers, want bij zowel thuisploeg als uitploeg wist elke speler minimaal een punt te scoren. De verdeling bij de Dedemsvaarters was dat Ellen van Eijk met twee punten het dubbele aantal punten van teamgenoten Yvon Pazie en Annet Sieljes scoorde. Pazie en Sieljes namen het dubbelspel voor rekening, maar dat leverde niets op waarmee de eindstand in Nijeveen op 6-4 bleef steken. Het team heeft zich thans geplaatst voor de promotiepoule. Team 6 moet het dit najaar uitzingen als hekkensluiter. Er werd met 1-9 in eigen huis verloren van HOU-Tafel '77 6. Zeer geflatteerd omdat de helft van de partijen in vijf games door de bezoekers werden gewonnen. De eer redde Dickson Chung in de slotfase van de wedstrijd. Robin Döpp en Ineke Kegel bleven scoreloos. Raar verloop in het dubbelspel van Döpp en Chung. In de vijfgamer werd de derde game dik gewonnen, maar de vierde game werd nog dikker verloren.

Zevende speelweek

Maandag trappen drie teams de nieuwe speelweek af. Het eerste team bezoekt Reflex '65 1, team 3 gaat naar Ter Apelkanaal om het op te nemen tegen MSK 1 en het zesde team gaat in Emmer Compascuum de strijd aan met Olympia '54 2. Op dinsdag om 20.15 uur spelen het tweede en vierde team thuis tegen Tornado '65 1 (Valthe) en DETO 3 (Nijeveen). Team 5 is dan vrij en ook het jeugdteam mag een weekje bijkomen van de thuiswedstrijden. De week wordt afgesloten met de thuiswedstrijden van de beide damesteams. Om 14.00 uur zijn Vriendenschaar 1 en ENTAC 1 de tegenstanders.

Verslag door Annet Sieljes (dames) en Aico Beugelink (jeugd en heren);
Foto's van Annet Sieljes (dames) en Annet Pouls (jeugd en heren) - klik hier voor meer foto's

Archief mededelingen

Januari 2020 | Februari 2020 | Maart 2020 | April 2020 | Mei 2020 | Juni 2020
Juli 2019 | Augustus 2019 | September 2019 | Oktober 2019 | November 2019 | December 2019
Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019 | Juni 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018