Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

RESERVERINGEN ZOMERTAFELTENNIS     (aangepast op donderdag 6 augustus 12.30)

Eerstvolgende keer:
- Donderdag 6 augustus 2020 (geannuleerd)
Reserveren kan niet meer. Volgende update uiterlijk dinsdag 11 augustus 13.00 uur.

Reserveringen volgende 3 sessies:
- Dinsdag 11 augustus 2020 (reserveren kan nog tot uiterlijk dinsdag 12.00 uur)
- Woensdag 12 augustus 2020 (reserveren kan nog tot uiterlijk woensdag 12.00 uur)
- Donderdag 13 augustus 2020 (reserveren kan nog tot uiterlijk donderdag 13 augustus 12.00 uur)
Dit publiceren wij om leden inzicht te geven wie al heeft gereserveerd. De getoonde indeling is slechts onder voorbehoud. De indeling kan anders worden door samenvoegen of uitsplitsen van groepen. Daarbij geldt een minimum van 4 deelnemers en een maximum van 9 deelnemers per groep.

De periode hierna:
Augustus: het lijkt er op dat we op dinsdagen 18 en 25 augustus alsmede op woensdagen 19 en 26 augustus met dit reserveringssysteem doorgaan. De donderdagen vervallen.
September: we hopen vanaf 1 september reguliere trainingen te hervatten. Het bestuur moet hierover nog een beslissing nemen. De informatie over de trainingen (link) zijn onder voorbehoud. Gedachten zijn dat de trainingstijden worden aangepast en de trainingsgroepen worden gemaximaliseerd tot 10 tot 12 leden. In de tweede helft van augustus wordt hierover beslist door het verenigingsbestuur.

Eerdere dagen (definitieve lijsten):
- Woensdag 5 augustus 2020 (geannuleerd)
- Dinsdag 4 augustus 2020 (3 groepen)
- Donderdag 30 juli 2020 (2 groepen)
- Woensdag 29 juli 2020 (geannuleerd)
- Dinsdag 28 juli 2020 (3 groepen)
- Donderdag 23 juli 2020 (3 groepen)
- Woensdag 22 juli 2020 (geannuleerd)
- Dinsdag 21 juli 2020 (3 groepen)
- Donderdag 16 juli 2020 (3 groepen)
- Woensdag 15 juli 2020 (1 groep)
- Dinsdag 14 juli 2020 (3 groepen)

Lees voor meer informatie het bericht van 3 juli 2020.

Nieuwsarchief

Zondag 28 januari 2018 om 11.00 uur
Tafeltennissters weifelend onderuit bij opening

Afgelopen week is voor de meeste teams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart de voorjaarscompetitie van start gegaan. Dikke uitslagen vielen alleen bij de jeugd, maar de seniorenteams kwamen redelijk door de openingsronde. Dames 1 (2e divisie) verloor thuis de meeste punten.

Tegen Hutaf 1, dat uit het Gelderse Huissen komt, maakte Sabrina Kreeft haar debuut in dames 1 en maakte daarmee ook kennis met de damescompetitie. Ze ervoer dit als een totaal nieuwe omgeving en kon pas in haar derde partij de nieuwigheid een beetje van zich afspelen. Dat was een vijfgamer die nipt verloren ging, net als haar twee andere enkelspelen. In het dubbelspel met Melanie Hazeveld ging het eveneens niet van harte. Hazeveld won op haar beurt de eerste twee enkelspelen en behoedde haar team nog enigszins voor een afstraffing. Roselin Kappert wist haar afsluitende enkelspel te winnen en daarmee ging 3-7 verlies de boeken in. Er zat meer in.

Jongens 1 begon uitstekend aan de TableStars topcompetitie door Olympia '54 1 (Emmer-Compascuum) met 4-1 te verslaan. Xem Reurink begon met een verliesbeurt aan de wedstrijd. Levi Halm pakte de draad op en won. Nadat het tweetal ook het dubbelspel won, volgden er nog twee zeges met beiden een punt. In de tweede wedstrijd direct hierna, tegen De Treffers '70 4 (Klazienaveen), waren de rollen precies omgekeerd. Reurink begon met een zege, maar hierna leverde het team alle punten in. Halm scoorde niet, dubbel was het tweetal niet gegund en hierna verloren de jongens ook beide enkelspelen waarmee de 1-4 nederlaag een feit was. Het debuut van het tweede jeugdteam in de TableStars startcompetitie leverde de spelers weinig punten op. Tweemaal moesten Luna Dopmeijer en Laura Stevens, stijf van de zenuwen maar wel met plezier gespeeld, 5-0 verlies slikken. De eerste was tegen De Treffers '70 5 en de tweede was tegen HOU-Tafel '77 2.

Prima start seniorenteams

Vier seniorenteams kwamen eerder in de week in actie. Teams 1 en 2 (beiden 2e klasse) waren de eerste speelronde vrijgeroosterd. Het derde team begon met een uitwedstrijd bij NATTC 2. Annet Sieljes zou niet spelen, maar teamgenoot Ellen van Eijk moest vanwege haar werk afzeggen. Het ging Sieljes niet goed af in Nieuw-Amsterdam, ze won niet in de vele schuifwedstrijden. Annet Pouls kon daarentegen prima tegen het schuifwerk van de thuisploeg en pakte het volle pond. Yvon Pazie kon in haar eerste partij net geen vijfgamer afdwingen, maar dat was haar enige verlies. Ze won haar twee resterende enkelspelen wel. De belangrijke winst in vijf games in het dubbelspel van Sieljes-Pazie betekende de uiteindelijke 4-6 zege.

Het vierde team opende de competitie met een thuiswedstrijd tegen Tornado '65 3. De bezoekers uit Valthe zagen de inmiddels tachtigjarige Jan Uythof uitstekend aan de wedstrijd beginnen. Uythof won het openingsduel, zegevierde in het dubbelspel met Wilto Bouterse en zette de reeks voort met winst in het tweede enkelspel. In de afsluitende wedstrijd moest Uythof zich toch gewonnen geven. Tussendoor wisten zowel Sarkis Guljan als Bouterse eenmaal te scoren waarmee de puntendeling het logische gevolg was van de ontwikkelingen. Geen slechte start voor de Dedemsvaarters.

Team 5, net als teams 3 en 4 uitkomend in de 3e klasse, had op papier de moeilijkste wedstrijd voor de boeg: de uitwedstrijd bij degradant Reflex '65 3. Dat in Hoogeveen maar met 6-4 verloren werd mag dan ook als een meevaller gelden. Het had zelfs gelijk kunnen worden als Theo Menzo in de openingspartij de vijfde game had gewonnen. Dat lukte net niet en hij won ook zijn andere enkelspelen niet. Daniëlle Pekel speelde een uitstekende wedstrijd en wist knap een punt uit het vuur te slepen. Ria Doornbusch stak Pekel echter naar de kroon door zelfs twee punten te scoren. Menzo en Pekel scoorden eveneens een punt in het dubbelspel door deze in vier games te winnen.

Het zesde team wist bij Assen 7 een 4-6 zege te boeken. Beide teams degradeerden uit de 4e klasse. Ineke Kegel begon uitstekend aan de competitie door als enige Dedemsvaarter ongeslagen te blijven. Zij pakte drie punten zonder dat dit resultaat echt in gevaar kwam. Robin Döpp begon nog met een nederlaag, maar vervolgde met een reeks van twee zeges waarvan de eerste heel geniepig met 9-11 in de vijfde game was. Doorgaans zijn vijfgamers niet aan Döpp besteed, dus dit was een mooie opsteker. Theo Simons was niet succesvol in zijn vijfgamer, verloor die juist met 11-9 in de beslissende game. Ook zijn eerste wedstrijd ging verloren, maar in de slotfase wist ook Simons nog een punt uit het vuur te slepen. Terwijl de Dedemsvaarters de enkelspelen in meerderheid wisten te winnen, moest het wel een veer laten in het dubbelspel. Döpp en Kegel gingen in drie games nat.

Volgende wedstrijden

Ook in de tweede speelweek komt het eerste herenteam niet in actie. Het verplaatste het uitduel met Tornado '65 2, net als twee andere wedstrijden overigens. Het tweede team begint maandag wel aan de competitie met een uitwedstrijd bij NATTC 1 in Nieuw-Amsterdam. Team 4 speelt dinsdag eveneens buiten de deur tegen promovendus HOU-Tafel '77 5, dat ongelukkig aan de voorjaarscompetitie begon. De thuiswedstrijden op dinsdag worden door de andere seniorenteams gespeeld: Dedemsvaart 3 - Assen 6, Dedemsvaart 5 - DETO 3 en Dedemsvaart 6 - HOU-Tafel '77 8. Op zaterdag zijn de jeugdteams vrij en speelt dames 1 in Dalfsen bij DTV '84 1.

Zaterdag 20 januari 2018 om 00.00 uur
Reurink en Beugelink clubkampioenen 2018

Het nieuwe jaar is, na de Drentse Kampioenschappen, bij TTV Bos Bedden-Dedemsvaart van start gegaan met de clubkampioenschappen. Er was in 2018 een uitstekende deelname bij zowel jeugd als senioren.

► Klik hier voor de foto's bij de jeugd

Jeugd (dinsdag 9 januari 2018)

Het was even afwachten wie er allemaal zouden komen, maar met 8 van de 10 jeugdleden kende de clubkampioenschappen 2018 voor de jeugd een prima bezetting. Alleen Daan Zandstra en Laura Stevens moesten verstek laten gaan. Acht deelnemers maakten het mogelijk om iedereen een keer tegen elkaar te laten spelen, een achtkamp derhalve waarin best-of-3-games gespeeld werd. Aico Beugelink schreef de achtkamp in overleg met Annet Sieljes en Henk Mannes uit waarna Sieljes de deelnemers bijeen riep om een korte uitleg te geven hoe het een en ander werkt, want het overgrote deel van de deelnemers had nog nooit een toernooi gespeeld. Hierna gingen de jeugdclubkampioenschappen 2018 van start. In de loop van de avond stroomde het ouderlijke publiek goed toe.

Vanwege de vele beginners was het nodig dat er tellers waren. Sieljes, Mannes, Annet Pouls en papa Dopmeijer waren bereid te tellen en later namen ook Arthur van Eijk en mama Michel een aantal wedstrijden voor hun rekening. En los waren ze. De eerste vier ronden kwamen de favorieten voor de titel als verwacht goed door. Xem Reurink, Levi Halm en Ingmar Everhardus kwamen zonder noemenswaardige tegenstand als winnaar uit de wedstrijden. Hani Alyahali en Thea Alyahali beten het spits af tegen elkaar en bijna was het kleine zusje haar grote broer te slim af. In de beslissende 3e game was Hani met 12-10 de gelukkigste. Lars Michel, Thomas Koop en Luna Dopmeijer pakten in de eerste vier speelronden allemaal een punt door van Hani te winnen, maar waren tegen de favorieten niet opgewassen.

In de laatste drie speelronden, die door een drinkpauze werd onderbroken, ging het er echt om. Onderin het veld won Koop driemaal van de directe concurrent en eindigde zodoende op de 4e plaats. Beslissend was hierin de spannende ontmoeting met Michel, die maar net door Koop in drie games werd gewonnen. Michel eindigde daardoor als vijfde. Dopmeijer was alleen in staat broer en zus Alyahali te verslaan en ging er zodoende met de 6e plaats vandoor. Hani werd 7e en Thea sloot de rijen met een 8e plaats. Mannes tekende op dat er door dit vijftal bijzonder goed gestreden werd.

De top 3 dan. Halm en Everhardus moesten het in de vijfde ronde tegen elkaar opnemen. Vooral de eerste game leek hierin een beslissende rol te spelen. Halm won dat met 13-11 waarna de tweede game ineens veel makkelijker binnenkwam. Nadat Everhardus het ook niet redde tegen Reurink, was de derde plaats het hoogst haalbare en zo geschiedde. Geheel volgens plan bleef de laatste wedstrijd tussen Reurink en Halm over voor de winst van het jeugdclubkampioenschap. Dat werd een spannend duel, want Halm verraste de zenuwachtigere Reurink met winst in de eerste game, 11-9. In de tweede game waren de rollen omgedraaid en was Reurink met 11-5 te sterk. Inmiddels waren de andere wedstrijden al klaar en kon iedereen meegenieten met de spanning in het titelgevecht. En die derde game leek lange tijd richting Halm te gaan, want hij had lange tijd een voorsprong. Hij kreeg ook twee wedstrijdpunten, maar Reurink kon deze ternauwernood wegwerken. 10-10 werd het. Toen plaatste Reurink de definitieve beslissing en won met 12-10 van Halm. Daarmee werd Reurink jeugdclubkampioen 2018 en eindigde Halm op de verdienstelijke 2e plaats.

Met de prijsuitreiking viel iedereen in de prijzen. Thea mocht haar eerste medaille ophalen met de 8e plaats en ook Hani kreeg met de 7e plek een medaille. Luna werd 6e ("3e van categorie B") en kreeg naast een medaille ook een beker. Lars werd 5e ("2e van categorie B") en Koop werd 4e ("1e van categorie B"). Het tweetal werd ook beloond met een medaille en bijbehorende beker. Ingmar was hierna aan de beurt met zijn 3e plaats ("3e van categorie A"), Halm volgde met zijn 2e plaats ("2e van categorie A"). Reurink werd tenslotte met drie prijzen beloond. Een medaillle, de beker voor de "1e plaats van categorie A" en de wisselbeker voor de clubkampioenen jeugd. Hij volgde Roselin Kappert op die in 2017 de titel opeiste.

► Klik hier en hier voor de foto's bij de senioren

Senioren (dinsdag 16 januari 2018)

Een week later was het de beurt aan de senioren. Een perfect aantal van 24 deelnemers schreef zich in en verscheen om 19.00 uur in de gymzaal aan de Buizerdweg. Aico Beugelink had weer indelingen gemaakt met eenzelfde opzet als in 2016 en 2017. Deze was geheel op sterkte ingedeeld en ook het vervolgschema was niet meer dan kopieerwerk van de voorgaande edities. De pouleindeling zag er in 2018 als volgt uit:

Poule A
A. Jan Uythof (17)
B. Theo Simons (23)
C. Matthias Dul (7)
D. Daniëlle Pekel (15)
E. Jerry de Lange (1)
F. Stefan de Olde (9)

Poule B
A. Wilto Bouterse (16)
B. Yvon Pazie (18)
C. Willem Greidanus (2)
D. Annet Pouls (8)
E. Harm Knol (10)
F. Gert Otten (24)

Poule C
A. Aico Beugelink (5)
B. Ria Doornbusch (13)
C. Annet Sieljes (19)
D. Chantal Knol (3) - afgemeld wegens griep, geen vervanger
E. Ineke Kegel (21)
F. Sabrina Kreeft (11)

Poule D
A. Tonny Kleiman (12)
B. Robin Döpp (22)
C. Jasper Dozeman (14)
D. Niek Starke (6)
E. Bert Benjamins (4) - i.p.v. geblesseerde Ian Tempelman
F. Theo Menzo (20)

Omwille van de tijd begon het clubkampioenschap voor de senioren in best-of-3-games. In een uur of twee kon daarmee de voorronde worden afgewerkt. Op basis van de eindstand van elke poule werden deelnemers hierna herverdeeld in categorieën. De nummers 1 en 2 categorie A, nummers 3 en 4 categorie B en nummers 5 en 6 categorie C. In elke categorie werd er volgens een afvalsysteem gespeeld in best-of-5-games waarna er prijzen waren voor de top 3 van elke categorie.

Poulefase

In poule A verliep alles volgens het boekje; op de laatste wedstrijd na waarin De Olde zich liet verrassen door Pekel. Beiden gingen door naar categorie B. Dul en De Lange stroomden zoals verwacht naar categorie A en Uythof en Simons sloten de rijen met een vervolg in categorie C. In poule B zorgde Pouls voor een geweldige verrassing door de poule te winnen. Een overwinning op Greidanus in de 1e ronde gaf haar vleugels. Het tweetal mocht verder in categorie A. Harm Knol zat niet goed in zijn vel en moest met Otten genoegen nemen met vervolg in categorie C. Pazie verraste Knol en ook Bouterse won hiervan waarna beiden naar categorie B mochten doorstromen.

Poule C kwam een speler te kort wegens de afmelding van Chantal Knol. Beugelink versloeg de overige deelnemers en ging met Kreeft naar het hoofdtoernooi. Doornbusch lukte dat net niet, want zij eindigde op onderling resultaat onder Kreeft. Sieljes voegde zich eveneens tot categorie B na zij Kegel versloeg. Kegel werd laatste voor een plek in categorie C, maar won gek genoeg wel van Kreeft. De "poule des doods" was poule D. De strijd ging niet zozeer tussen Benjamins en Starke (die haalden categorie A), maar wel tussen Kleiman, Dozeman en Menzo. De meerkampregel moest worden toegepast om hun rangschikking te bepalen. Hier bleek Dozeman de beste, gevolgd door Menzo. Kleiman werd kind van de rekening en moest naar categorie C, iets waar Döpp zich bij voorbaat al bij leek neer te leggen. Dozeman en Menzo mochten naar categorie B.

Categorie C

Omdat poule C een speler te kort kwam, was er in categorie C een bye te vergeven. Kleiman plaatste zich zodoende voor de halve finale. De kwartfinales Uythof-Otten en Knol-Simons waren inkoppertjes, maar de derde kwartfinale was een zinderende wedstrijd tussen Kegel en Döpp. Kegel leek te worden uitgeschakeld toen Döpp een 2-0 voorsprong pakte. Maar Döpp kon de wederopstanding van Kegel niet keren en zag zijn teamgenote de wedstrijd naar zich toetrekken. In de halve finale was Kleiman met 3-1 te sterk voor Uythof. Kegel maakte het opnieuw spannend. Dit keer nam ze een 2-0 voorsprong, maar Knol kwam terug in de wedstrijd. In de vijfde game was Kegel weer bij de les en greep de finaleplek. En hierin versloeg ze na een achterstand ook nog eens Kleiman, nu in vier games. Het duel om de derde plaats werd vanwege opgave van Knol niet gespeeld. Uythof werd dus 3e.

Categorie B

De kwartfinalisten in categorie B waren flink aan elkaar gewaagd. Twee vijfgamers, Bouterse-De Olde en Doornbusch-Menzo, stonden bol van de spanning. De Olde en Menzo bleken over de beste kaarten te beschikken. De damesclash tussen Pekel en Pazie leek ook een beslissende game te krijgen, maar Pazie won de vierde game met 11-13. Dozeman verspilde de minste energie door Sieljes te elimineren. De halve finales waren goed voor viergamers. Dozeman versloeg Pazie en Menzo pakte De Olde. De strijd om de 3e plaats was snel voorbij. De Olde was nieuwe teamgenoot Pazie duidelijk de baas in drie games. De finale om het goud en zilver werd een zeer spannende. Met 11-9, 9-11, 11-2, 9-11 en 12-10 was duidelijk dat het alle kanten op kon. Dozeman won de beslissende game en werd daarmee kampioen van categorie B.

Categorie A

De verwachte finale om de clubtitel was al in de kwartfinale. Greidanus en De Lange moesten het tegen elkaar opnemen. De eerste game was duidelijk voor De Lange, maar de drie volgende games waren de teamgenoten aan elkaar gewaagd. Maar Greidanus kon niet meer dan een game winnen en werd zodoende uitgeschakeld. Opvallend was de snelle 3-0 zege van Pouls op Dul. Zij zette haar goede pouleresultaat daarmee kracht bij. De twee andere kwartfinales werden spannend. Benjamins had de grootste moeite met Kreeft, maar won. Beugelink nam het op tegen Starke, een herhaling van 2017. Starke leek net als vorig jaar simpel te winnen, maar het duel kantelde in de derde game. De beslissende game leverde steeds vaker missers van Starke op. Beugelink profiteerde en schakelde Starke uit. In de halve finale was De Lange te sterk voor Benjamins en blaaste Beugelink het sprookje van Pouls uit. Benjamins en Pouls maakten er een mooie strijd van in de jacht op het brons. Benjamins bleek net iets sterker. De finale tussen De Lange en Beugelink leverde een verrassend eenvoudige zege op voor Beugelink. Bij De Lange lukte bijna niets en Beugelink maakte bijna geen fout. Beugelink werd daarmee voor de tweede keer clubkampioen, 10 jaar na zijn eerste titel en volgde daarmee Annemarie Zijnstra op.

Geschiedenis

De clubkampioenschappen worden al sinds de oprichting in 1964 gespeeld, zo blijkt uit bewaard gebleven notulen en krantenartikelen. Helaas hebben we nog steeds niet alle winnaars helder kunnen achterhalen. De lijst hieronder kunnen we in elk geval met zekerheid vaststellen.

SeniorenJeugd
1964. H.C. van Dijk
1964. H. Witteveen (dames)
1964. ?
......
1979. Michiel Schrader
1979. Anneke de Neef-Bos (dames)
1979. Mark Uythof
1979. Hilly Hakkers (meisjes)
1980. René Röben
1980. Marjan Dekker (dames)
1980. Edward Hulleman
1980. Evelien Kuiterman (meisjes)
1981. Michiel van Seventer
1981. Hilly Hakkers (dames)
1981. Hielke Hebers
1981. Jacqueline Hulleman (meisjes)
1982. Harry Meerlo1982. Hielke Hebers
1982. Evelien Kuiterman (meisjes)
1983. Hielke Hebers1983. Marc Joppe
1983. Ellen Uythof (meisjes)
1984. Marc Joppe1984. Mark Uythof
1984. Evelien Kuiterman (meisjes)
1985. Mark Uythof1985. Tjeerd Wijnhoudt
1985. Ellen Uythof (meisjes)
1986. Robert Visscher1986. Gerben Jan Boersma
1987. Robert Visscher
1988. Robert Visscher
1989. Richard Koehorst
1990. Robert Visscher
1991. Jerry de Lange
1992. Jan Willem Uythof...
1993. Ria Doornbusch
1994. Gert Jan van der Vegt
1995. Gert Jan van der Vegt
1996. Jerry de Lange
1997. Willem Greidanus
1998. Rien Both1998. Christiaan ten Hartog
1999. Jerry de Lange1999. Christiaan ten Hartog
2000. Michel Hulst2000. Christiaan ten Hartog
2001. Willem Greidanus2001. Christiaan ten Hartog
2002. Robert Visscher2002. Gea Boessenkool
2003. Christiaan ten Hartog2003. Gea Boessenkool
2004. Christiaan ten Hartog2004. Matthias Dul
2005. Christiaan ten Hartog2005. Lex Koopman
2006. Christiaan ten Hartog2006. Lex Koopman
2007. Christiaan ten Hartog2007. Lex Koopman
2008. Aico Beugelink2008. Ian Tempelman
2009. Ben Kelder2009. Lex Koopman
2010. Paul Sterken2010. Lex Koopman
2011. Michel Bols2011. Ian Tempelman
2012. Michel Bols2012. Jeltje Elsinga
2013. Annemarie Zijnstra2013. Ad Werkman
2014. Annemarie Zijnstra2014. Lennert Keuning
2015. Annemarie Zijnstra2015. Lennert Keuning
2016. Annemarie Zijnstra2016. Laura Kroes
2017. Annemarie Zijnstra2017. Roselin Kappert
2018. Aico Beugelink2018. Xem Reurink

Alle uitslagen van de clubkampioenschappen 2018 zijn hier na te zoeken.

Organisatie en verslag Aico Beugelink
Organisatie en presentatie Annet Sieljes
Verwerking foto's Annet Pouls

Archief mededelingen

Juli 2020 | Augustus 2020
Januari 2020 | Februari 2020 | Maart 2020 | April 2020 | Mei 2020 | Juni 2020
Juli 2019 | Augustus 2019 | September 2019 | Oktober 2019 | November 2019 | December 2019
Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019 | Juni 2019