Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zaterdag 28 januari 2017 om 18.45 uur
Tegenvallende competitiestart dames 1

De voorjaarscompetitie van 2017 is van start gegaan met de eerste speelronde. Hoewel alle teams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart op de kalender stonden, ging de wedstrijd van één team om ziekte niet door. De damesteams kwamen wel in actie. Dames 1 in de promotiegroep van de 1e divisie bezocht Taverzo 1, maar kreeg in Zoetermeer een beroerd eindresultaat te verwerken.

De thuisploeg versloeg de Dedemsvaartses met 8-2. Daarmee is niet gezegd dat de blauwhemden kansloos waren, getuige de weinige driegamers. Het eerste punt voor de Dedemsvaartses kwam pas na een 4-0 achterstand op de borden. Linda Stolk scoorde dat punt. In de slotfase scoorde ook Annemarie Zijnstra toch nog een punt. Amanda van Dijk verloor driemaal in vier games. In het dubbelspel, dat vanwege een aangepaste volgorde pas op het eind werd gespeeld door Zijnstra en Stolk, ging eveneens verloren.

Dames 2 trof in de 2e divisie met Husaf 1 een bekende tegenstander. De vorige wedstrijd namelijk, de afsluitende van de najaarscompetitie, was ook in Huissen. Net als begin december gingen de Dedemsvaartses met 7-3 onderuit. Het was ook nu een snelle wedstrijd met slechts drie games overwerk. Melanie Hazeveld was in al deze extra games betrokken; het overwerk was het wel waard, want in beide partijen won ze. Hazeveld verloor wel haar laatste enkelspel. Het derde punt namelijk werd bij het scheiden van de markt gescoord door Lisa van Eijk. Hazeveld en Van Eijk dubbelden, maar een zege leverde het niet op. Manon Pateman kwam niet in de gelegenheid te scoren.

Forse aderlating bij start heren 1 en 3

Eerder in de week gingen ook de senioren van start. De wedstrijd van het tweede team ging niet door, omdat Olympia '54 1 zich door ziekte genoodzaakt zag af te melden. De nieuwe wedstrijddatum is dinsdag 28 februari. Heren 1 en heren 3 konden geen potten breken in hun competitiestart, terwijl de derde klassers juist met een goede zege begonnen. Het gepromoveerde zesde team opende met een gelijkspel.

Het eerste team, wederom 1e klasse, speelde uit bij HOU-Tafel '77 1. Net als in het najaar werd er in Coevorden een forse nederlaag geleden. Maar met 8-2 nu was de nederlaag wel kleiner dan de 10-0 in het najaar. Sjonny Lubbers gaf zijn mooie derde plaats op de Drentse Kampioenschappen geen passend vervolg. Tamelijk kansloos leed hij drie nederlagen. Teamgenoten Ian Tempelman en Niek Starke kwamen verder. Het tweetal, dat zonder succes in drie nipte games het dubbelspel verloor, won elk een vijfgamer. Starke leek zelfs een tweede vijfgamer voor zich op te eisen, maar dat lukte niet.

In de 2e klasse spelen de gepromoveerde teams 2 en 3. Het derde team kwam alleen in actie. De openingswedstrijd begon zonder Ellen van Eijk, die het duel met NATTC 1 glad vergeten was. Drie kwartier na de wedstrijdstart kwam ze alsnog opdraven, maar leek haar team ondanks de situatie toch het eerste punt te brengen. Een vijfde game was haar echter te machtig en in het restant van de avond kon ze ook niet meer tippen aan het niveau van haar openingsduel. De bezoekers uit Veenoord leken zich bij vlagen in te houden en liepen uit naar een 0-7 tussenstand. Toen kwam Yvon Pazie in actie, die na twee nederlagen tegenscoorde in een vijfgamer. De beide afsluitende partijen van Van Eijk en Annet Sieljes, die ook al zonder succes dubbelden, waren weer voor de bezoekers die daarmee met 1-9 uit Dedemsvaart vertrokken.

In de 3e klasse zijn teams 4 en 5 ingedeeld. Het vierde team begon met een fraaie 2-8 zege bij HOU-Tafel '77 5. Alleen Jan Uythof liet twee puntjes in Coevorden liggen. Teamgenoten Harm Knol en Wilto Bouterse kwamen met relatief eenvoudige zeges sterk uit de startblokken. Het tweetal scoorde bovendien, doch nipt, in het dubbelspel. Uythof scoorde in zijn afsluitende wedstrijd door de enige vijfgamer over de meet te trekken. Het vijfde team was met 4-6 te sterk voor Tornado '65 3. Het moeizame duel in Valthe kenmerkte zich door de vele vijfgamers. Theo Menzo verloor het openingsduel, maar won daarna ook in vijf games. Maar zijn laatste wedstrijd had hij het weer niet. Stefan de Olde begon met twee zeges, beide een driegamer, maar hij verloor nipt zijn laatste wedstrijd in vijf games. Eef Diteweg won en verloor een vijfgamer, maar anders dan Menzo won Diteweg wel het afsluitende duel.

Het zesde team promoveerde naar de 4e klasse en begon de poule van 8 met een gelijkspel bij Assen 7. In de Drentse hoofdstad leek het er aanvankelijk niet op dat er veel te halen viel voor de Dedemsvaarters. Na het dubbelspel, dat Theo Simons en Ineke Kegel verloren, stond het 3-1. Kegel won dat punt. Maar het team vocht zich knap terug in de wedstrijd met zeges voor Simons en Robin Döpp. Hierna ging het over en weer. Uiteindelijk scoorde Simons één punt en scoorden Kegel en Döpp beiden twee punten.

Programma

Komende week is landelijk een vrije week. Het eerste damesteam heeft echter de uitwedstrijd tegen De Treffers 1 in Roelofarendsveen uit de tiende speelronde verplaatst en speelt deze wedstrijd komende zaterdag al. Dames 2 speelt dus niet. Bij de senioren ziet het programma er als volgt uit: Tornado '65 1 - Dedemsvaart 1 (din), Dedemsvaart 2 - Assen 6 (din), Dedemsvaart 3 - TIG 1 (din), Tornado '65 2 - Dedemsvaart 4 (din), NATTC 2 - Dedemsvaart 5 (din) en NATTC 3 - Dedemsvaart 6 (maa).

Zaterdag 21 januari 2017 om 13.00 uur
Clubkampioenschappen 2017

Net als vorig jaar werden de clubkampioenschappen voor aanvang van de voorjaarscompetitie gespeeld. De jeugd kwam in 2017 op dinsdag 10 januari in actie en op dinsdag 17 januari was het de beurt aan de senioren.

Het aantal deelnemers viel dit jaar door de bank genomen tegen, vooral voor het jeugdkampioenschap. Officieel noteert de vereniging momenteel 10 jeugdleden en slechts drie leden gaven zich daadwerkelijk op. Maar ook het seniorenkampioenschap heeft met 21 inschrijvingen wel eens betere tijden gekend. Uiteindelijk namen er 6 jeugdleden en 22 seniorleden deel. Arthur van Eijk en Aico Beugelink namen de organisatie van beide kampioenschappen op zich. Annet Pouls maakte foto's bij de jeugd en de geblesseerde Ineke Kegel, die ook bardienst voor haar rekening nam, nam foto's bij de senioren.

Foto's Jeugd, Foto's Senioren (1), Foto's Senioren (2).

Kappert haalt jeugdtitel op

Zo heel veel jeugd heeft tafeltennisvereniging Dedemsvaart op dit moment niet. Dat wil niet zeggen dat er geen clubkampioenschappen moesten komen. Nu zag het er aanvankelijk niet naar uit dat er überhaupt veel opkomst zou zijn. Er meldden zich drie deelnemers op de aangegeven starttijd. Doch binnen het half uur verdubbelde dit aantal en kon de laatste zelfs nog worden ingepast in de reeds gestarte vijfkamp, wat dus een zeskamp werd. Eerlijk gezegd viel er geen enkele verrassing te noteren. Alleen de titelstrijd leverde een kleine verrassing op toen Daan Zandra de eerste game voor zich opeiste tegen de zenuwachtige Roselin Kappert. Kappert herstelde hierna door de resterende drie games voor haar rekening te nemen, hoewel de derde met 13-11 wel weer nipt was. Voor de prijzenverdeling besloot de organisatie te kijken naar wie een competitieverleden had en wie niet en daaruit kwam de volgende uitslag naar voren:

Categorie A
1. Roselin Kappert
2. Daan Zandstra
3. Xem Reurink

Categorie B
1. Levi Halm
2. Lars Michel
3. Tim Jans

Senioren

De organisatie koos voor eenzelfde opzet als vorig jaar. Dat wil zeggen: een voorronde van vier poules met maximaal zes deelnemers die in best-of-3-games spelen. Van elke poule gingen nummers 1 en 2 naar categorie A, nummers 3 en 4 stroomden door in categorie B en de rest kwam in categorie C. Na de voorronde werd alles in best-of-5-games gespeeld in een afvalsysteem, hoewel het afvalsysteem in categorie C afhankelijk van het aantal deelnemers ook een andere invulling had kunnen worden gegeven. Met dit concept kon het toernooi in vier uur worden uitgespeeld. De indelingen van de voorrondes zagen er dit jaar als volgt uit:

Poule A
1. Ian Tempelman
2. Theo Simons
3. Harry Meerlo
4. Matthias Dul
5. Annemarie Zijnstra
6. Stefan de Olde

Poule B
1. Jasper Dozeman
2. Dickson Chung
3. (vrije plek)
4. Harm Knol
5. Willem Greidanus
6. Tonny Kleiman

Poule C
1. Robin Döpp
2. Sjonny Lubbers
3. Jan Uythof
4. Roselin Kappert
5. Wilto Bouterse
6. Niek Starke

Poule D
1. Aico Beugelink
2. (vrije plek)
3. Lisa van Eijk
4. Theo Menzo
5. Jurgen Hofman
6. Eef Diteweg

De indeling werd geheel op sterkte gemaakt, alleen Ian Tempelman werd later in het schema opgenomen en was daarom niet geheel op sterkte. Het toeval wilde verder dat dit jaar wel heel vaak teamgenoten tegen elkaar in de poule in actie kwamen: Simons/Kegel, Dul/De Olde, Döpp/Kappert, Lubbers/Starke, Uythof/Bouterse, Beugelink/Hofman en Menzo/Diteweg. Dat was puur toeval. Wel waren de meeste tegenstanders in de poule anders dan vorig jaar, al was her en der een herhaling niet uit te sluiten.

In poule A ging de strijd om de eerste twee positie tussen Dul en Tempelman. De sterker geachte Tempelman redde het echter niet, want Dul was met 1-2 te sterk. Dul was eveneens te sterk voor De Olde, terwijl ook Tempelman voor De Olde te sterk was. Het werd nog even bibberen voor Tempelman toen Meerlo hem het vuur na aan de schenen legde. In poule B was de openingspartij meteen de spannendste: Kleiman was met 1-2 maar net sterker dan Dozeman. Verder was de uitslag in de poule conform verwachting.

Poule C noteerde een heel bijzondere uitslag. Bouterse won de tweede game van Döpp met liefst 25-27! Die goeie ouwe tijd, toen we nog tot 21 speelden, was er niets bij. Het titanenduel ging tussen teamgenoten Lubbers en Starke. Lubbers won dit met 2-1. Kappert, kampioen bij de jeugd, debuteerde bij de senioren, maar kwam ook tegen teamgenoot Döpp niet tot een winstpartij. In poule D was de sleutelrol voor Menzo. Hij verraste Beugelink met winst, maar struikelde knullig over Diteweg. Hierdoor kon Beugelink de poulewinst grijpen voor diens teamgenoot Hofman, die eveneens tot drie zeges kwam en tweede voor Menzo werd. Van Eijk pakte Diteweg met een nipte zege.

Categorie C

Omdat de poules niet overal zes deelnemers kende, waren er in de afvalfase in categorie C helaas twee wedstrijden minder. Meerlo en Döpp waren de gelukkigen die hierdoor een bye kregen. De resterende kwartfinales waren spannend. Kappert vocht voor haar eerste zege, maar Diteweg was nipt te sterk. Een van de weinige vijfgamers dit toernooi ging tussen Chung en Simons. Chung won, al was Simons heel dichtbij. De halve finales leverden ging verrassingen op. Meerlo was veel te sterk voor Diteweg en Döpp liet zich de kaas van het brood eten door Chung. De finale tussen Meerlo en Chung was toch wel spannend. Meerlo begon sterk, maar Chung deed wat terug. Na weer een stevige game voor Meerlo, verhoogde Chung nog maar eens de druk, maar Meerlo trok toch de vierde game over de meet en won daarmee de categorie C. De strijd om het brons was een prooi voor Diteweg.

Categorie B

De lieden die net onder de top eindigden, toefden verder in categorie B. In de kwartfinales werden Dozeman, verrassend ook Menzo, Kleiman en Uythof uitgeschakeld door respectievelijk Tempelman, Bouterse, De Olde en Van Eijk. In de halve finales kwamen echter ook geen spektaculaire verrassingen uit de hoge hoed. Tempelman was in drie games te sterk voor Bouterse, terwijl Van Eijk haar kruid verschoot in de eerste game tegen De Olde. De finale was een herhaling van de poulewedstrijd tussen Tempelman en De Olde. Het tweetal maakte er een zeer spannende vijfgamer van. Even leek De Olde nu wel te winnen toen hij een 2-1 voorsprong nam, maar toch was het Tempelman die aan het langste eind trok. In de troostfinale herhaalde Van Eijk de halve finale door opnieuw de eerste game te winnen, maar hierna nam het 'seniorenspelletje' van Bouterse het heft in handen. Bouterse won met 3-1.

Categorie A

De nummers 1 en 2 van de voorrondes maakten uit wie de titel Clubkampioen van 2017 zou krijgen. Titelverdediger Zijnstra versloeg in de kwartfinales Knol en er pal naast leed Beugelink een zeldzaam kansloos verlies tegen Starke. Dul maakte het Greidanus heel lastig, maar winnen deed ie niet. Ook Lubbers won met 3-0 van Hofman, waarmee het overwerk in deze fase voor alle winnaars beperkt bleef. In de halve finales liep het geluidsniveau plotseling op. Starke hoopte op een finaleplaats tegen Zijnstra, maar moest al in de halve finales in vier games zijn meerdere erkennen tegen de kopvrouw van het damesteam. Lubbers frustreerde zich in de tweede halve finale tegen de ervaren Greidanus. Hiermee werd de finale een herhaling van het clubkampioenschap van 2015. Toen was Zijnstra in drie games veel te sterk, maar nu begon de finale met gamewinst voor Greidanus. Maar toch kantelde de wedstrijd in het voordeel van Zijnstra die merkte dat ze er iets meer voor moest doen dan in 2015. Maar ze trok de streep door en won hiermee voor het vijfde jaar op rij het clubkampioenschap bij TTV Dedemsvaart. De strijd om de derde plaats werd een herhaling van de voorronde tussen Lubbers en Starke. Ditmaal won Starke en daarmee werd hij derde.

Prijsuitreiking

Arthur van Eijk verzorgde iets voor 23.00 uur de prijsuitreiking. De podia zagen er als volgt uit:

Categorie A
1. Annemarie Zijnstra
2. Willem Greidanus
3. Niek Starke

Categorie B
1. Ian Tempelman
2. Stefan de Olde
3. Wilto Bouterse

Categorie C
1. Harry Meerlo
2. Dickson Chung
3. Eef Diteweg

Geschiedenis

De clubkampioenschappen worden al sinds de oprichting in 1964 gespeeld, zo blijkt uit bewaard gebleven notulen en krantenartikelen. Helaas hebben we nog steeds niet alle winnaars helder kunnen achterhalen. De lijst hieronder kunnen we in elk geval met zekerheid vaststellen.

SeniorenJeugd
1964. H.C. van Dijk
1964. H. Witteveen (dames)
1964. ?
......
1979. Michiel Schrader
1979. Anneke de Neef-Bos (dames)
1979. Mark Uythof
1979. Hilly Hakkers (meisjes)
1980. René Röben
1980. Marjan Dekker (dames)
1980. Edward Hulleman
1980. Evelien Kuiterman (meisjes)
1981. Michiel van Seventer
1981. Hilly Hakkers (dames)
1981. Hielke Hebers
1981. Jacqueline Hulleman (meisjes)
1982. Harry Meerlo1982. Hielke Hebers
1982. Evelien Kuiterman (meisjes)
1983. Hielke Hebers1983. Marc Joppe
1983. Ellen Uythof (meisjes)
1984. Marc Joppe1984. Mark Uythof
1984. Evelien Kuiterman (meisjes)
1985. Mark Uythof1985. Tjeerd Wijnhoudt
1985. Ellen Uythof (meisjes)
1986. Robert Visscher1986. Gerben Jan Boersma
1987. Robert Visscher
1988. Robert Visscher
1989. Richard Koehorst
1990. Robert Visscher
1991. Jerry de Lange
1992. Jan Willem Uythof...
1993. Ria Doornbusch
1994. Gert Jan van der Vegt
1995. Gert Jan van der Vegt
1996. Jerry de Lange
1997. Willem Greidanus
1998. Rien Both1998. Christiaan ten Hartog
1999. Jerry de Lange1999. Christiaan ten Hartog
2000. Michel Hulst2000. Christiaan ten Hartog
2001. Willem Greidanus2001. Christiaan ten Hartog
2002. Robert Visscher2002. Gea Boessenkool
2003. Christiaan ten Hartog2003. Gea Boessenkool
2004. Christiaan ten Hartog2004. Matthias Dul
2005. Christiaan ten Hartog2005. Lex Koopman
2006. Christiaan ten Hartog2006. Lex Koopman
2007. Christiaan ten Hartog2007. Lex Koopman
2008. Aico Beugelink2008. Ian Tempelman
2009. Ben Kelder2009. Lex Koopman
2010. Paul Sterken2010. Lex Koopman
2011. Michel Bols2011. Ian Tempelman
2012. Michel Bols2012. Jeltje Elsinga
2013. Annemarie Zijnstra2013. Ad Werkman
2014. Annemarie Zijnstra2014. Lennert Keuning
2015. Annemarie Zijnstra2015. Lennert Keuning
2016. Annemarie Zijnstra2016. Laura Kroes
2017. Annemarie Zijnstra2017. Roselin Kappert

Alle uitslagen van de clubkampioenschappen 2017 zijn hier na te zoeken.

Archief mededelingen

Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017