Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zaterdag 10 februari 2018 om 23.00 uur
Scoredriftige tafeltennisjeugd in vol eigen huis

Slechts een drietal teams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart kwam afgelopen week in actie, maar doorgaans met goede resultaten. Heren 1 won maandagavond, terwijl zaterdag jeugdteam 1 flink aan het puntentotaal werkte. Daarnaast pakte het tweede jeugdteam zijn eerste punten.

Terwijl alle andere seniorenteams vrij waren, speelde het eerste herenteam uit bij Olympia '54 1. Jerry de Lange opende het duel in Emmer Compascuum en deed dat met een snelle winst. Chantal Knol volgde al snel met de 0-2, maar Ian Tempelman had veel moeite met de noppen van zijn tegenspeler. De Lange en Knol herstelden de marge weer door snel het dubbelspel te winnen. Na het dubbel moest De Lange alle zeilen bijzetten en pas in de vijfde game kon hij afstand nemen.

Dat Tempelman zijn avond niet zou hebben, werd al snel duidelijk in zijn tweede enkelspel. Net als in zijn eerste partij pakte hij wel een game, maar dat was niet genoeg. Knol beukte vervolgens haar tegenstander met dikke cijfers van tafel, maar op dezelfde wijze moest Tempelman ook zijn derde punt inleveren. Het slotwoord was aan De Lange en Knol. Met vaak kleine verschillen trok het tweetal de punten naar zich toe en zorgden daarmee voor de 3-7 zege.

Scoredrift jeugd

Zaterdag was het de beurt aan de jeugdteams. Het eerste team speelde in een volle gymzaal aan de Buizerdweg twee duowedstrijden en de punten stroomden binnen. Bijna zelfs werd het maximale resultaat geboekt. De eerste wedstrijd namen de Dedemsvaarters op tegen Assen 5. Aanvankelijk ging het gemakkelijk, maar vooral na het dubbel moest Levi Halm nog even flink aan de bak. De vijfgamer won hij wel waarna Xem Reurink zelfs de 5-0 zege op de borden zette. In de tweede wedstrijd tegen Reflex '65 3 zette de jongens de goede reeks door. Na twee zeges van Reurink, een van Halm en het gewonnen dubbelspel moest Halm in de afsluitende partij wederom aan vijf games. Maar deze verloor hij waardoor er net geen tweede voltreffer inzat. Het werd 4-1.

In Hoogeveen speelde het tweede jeugdteam de volgende twee wedstrijden. In de eerste wedstrijd maakte Thomas Koop zijn debuut tegen thuisclub Reflex '65 4. Het debuut werd opgekleurd met twee zeges. Voor Luna Dopmeijer zat het er net nog niet in, maar veel scheelde het niet en ook in het dubbelspel was het nog niet genoeg voor de winst. Het werd zodoende een 2-3 verlies. Het tweede duel tegen Emmen 1 werd een 4-1 verlies. Koop scoorde het Dedemsvaartse punt. Na het duel was het snel naar huis om de thuiswedstrijd van het eerste team af te kijken.

Update 14-02-2018

Het eerste en derde team speelden dinsdagavond als enige teams deze week wedstrijden. Team 1 speelde het thuisduel met HOU-Tafel '77 3 vooruit om een andere verplaatsing mogelijk te maken. De bezoekers uit Coevorden hielden rekening met een nederlaag in Coevorden, maar een maximale nederlaag was niet voorzien. Jerry de Lange, Willem Greidanus en Ian Tempelman stonden in vier sets slechts vier games af en wonnen zodoende met 10-0 en pakten daarmee de koppositie in de poule. De Lange en Greidanus pakten de winst in het dubbelspel.

Team 3 haalde de thuiswedstrijd met Assen 6 in. Het zag er tot diep in het dubbelspel niet naar uit dat de goede competitiestart een vervolg kreeg. Alle enkelspelen werden verloren. Pas op 12-10 in de vijfde game van het dubbelspel (Yvon Pazie en Ellen van Eijk) werd met de 1-3 het eerste punt binnengehaald. Na nieuw verlies van Pazie brak een goede periode van de Dedemsvaarters aan. Annet Pouls won eerst, gevolg door Van Eijk en Pazie. In de twee gelijktijdig gespeelde slotwedstrijden verloor Van Eijk en won Pouls. Na een start in mineur sleepten de Dedemsvaarters er toch nog een gelijkspel uit.

Vervolg competitie

Komende week zijn de jeugdteams vrij en speelt het damesteam op zaterdag thuis tegen Play Fair 1 uit Leimuiden, aanvang 14.00 uur. Eerder in de week komen alle seniorenteams in actie. Op maandag spelen er drie teams: MSK 1 - Dedemsvaart 3, Reflex '65 4 - Dedemsvaart 4 en NATTC 5 - Dedemsvaart 6. Op dinsdag volgen de andere teams. Dedemsvaart 1 - Meppel 1, Itass DBC 1 - Dedemsvaart 2 en Dedemsvaart 5 - Meppel 2. De thuiswedstrijd gaan om 20.15 uur van start.

Zaterdag 3 februari 2018 om 18.00 uur
Dames gelijk bij Dalfser tafeltennissters

De dames van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart namen het zaterdag op tegen de "buren". Het team deelde in Dalfsen de punten met DTV '84 1. Verder kwamen vier seniorenteams in actie. Twee seniorenteams (uitgesteld) en de beide jeugdteams (vrijgeroosterd) kwamen niet in actie.

Het duel van de Dedemsvaartses kenmerkte zich met het niet kunnen vasthouden van de voorsprong. Telkens kwamen de dames op voorsprong, maar het volgende duel hierna was telkens voor de thuisploeg. Thirza Hazeveld opende met winst waarna zus Melanie snel werd weggetikt. Roselin Kappert verraste met een geniepige zege op oud-clubgenoot Mirjam de Boer, de beslissende vijfde game was 12-14. De Hazeveldzussen vochten een spannende strijd uit om het dubbelspel, maar die was weer voor de Dalfser concurrenten.

Na een nieuwe zege van T. Hazeveld was er verlies voor Kappert, maar hierna scoorde ook M. Hazeveld voor de Dedemsvaartses. Kappert was hierna kansloos in haar derde enkelspel en hoe eentonig het verlies van Kappert was, des te meer spanning was er in de afsluitende partijen. Eerst won T. Hazeveld nipt van De Boer, maar in het spannende slot moest M. Hazeveld heel nipt in vijf games haar meerdere erkennen in haar tegenstander. Een logisch gevolg is het 5-5 gelijkspel.

Prima resultaten senioren

Het tweede team trapte de speelweek af met een bezoek aan NATTC 1. Clubkampioen Aico Beugelink kwam nog goed uit de startblokken met verrassende gamewinsten, maar na twee gewonnen games was het uit met de pret. Jurgen Hofman had na het openingsverlies van Niek Starke vleugels en liet geen spaan heel van zijn opponent. Hofman en Starke dubbelden hierna zonder succes. Na het dubbel scoorde alleen Starke nog punten. Vooral de laatste partij was er een om door een ringetje te halen met mooie slagenwisselingen. In Nieuw-Amsterdam werd het uiteindelijk 7-3.

Het vierde team won met 3-7 bij HOU-Tafel '77 5. Het team uit Coevorden promoveerde en werd in de eerste speelweek nog met een realitycheck geconfronteerd (10-0 verlies). Jan Uythof opende met winst, maar Wilto Bouterse moest in drie nipte games verlies toegeven. Harm Knol scoorde de 1-2 en 1-3 door met Uythof het dubbelspel in een spannende vijfgamer te winnen. Eveneens in vijf games verloor Uythof, maar Knol scoorde 2-4 en Bouterse won hierna ook zijn eerste enkelspel. Knol maakte het karwei af door ook zijn laatste enkelspel te winnen. Uythof verloor zijn tweede enkelspel en Bouterse zette met zijn tweede winst de 3-7 zege in de boeken.

Net als de eerste wedstrijd pakte het vijfde team een knappe 4-6 verliespartij tegen een sterke tegenstander. Nadat DETO 3 in de gymzaal aan de Buizerdweg snel op 0-2 kwam, maakte Tonny Kleiman de aansluitingstreffer. Het dubbel Theo Menzo en Daniëlle Pekel kon na verliezen in de eerste enkelspel ook het dubbelspel niet naar zich toetrekken, maar Pekel won wel haar tweede enkelspel. Voor Menzo was dit nog een brug te ver en ook Kleiman moest daarna verlies nemen. De Dedemsvaarters gaven zich nog niet gewonnen en met tweede enkelspelzeges van zowel Pekel als Kleiman kwam een gelijkspel nog in de gedachten op. Menzo was het echter niet gegeven toch nog te scoren.

Het zesde team zette de maximale 10-0 zege in de boeken. Een score die de Dedemsvaartse teams sinds het najaar van 2016 niet meer hadden geboekt. Het verschil tegen het bezoekende HOU-Tafel '77 8 was duidelijk te groot. Slechts vier keer wisten de bezoekers tot dubbele cijfers in de games te komen en slechts eenmaal betekende dat een game winst. Maar verder waren de uitslagen vooral groot en Theo Simons, Ineke Kegel en Robin Döpp scoorden het volle pond met drie enkelspelzeges. Simons en Kegel waren bovendien baas in eigen huis in het snelle dubbelspel.

Weinig actie

Komende week is voor de meeste teams een vrije week ingeroosterd. Toch komt er een seniorenteam in actie. Het eerste herenteam speelt zijn eerste wedstrijd uit bij Olympia '54 1 op maandag - een duel dat vooruit wordt gespeeld. In het weekend is TTV Dedemsvaart gastheer voor de TableStars topcompetitie. Het eerste team speelt dan in eigen huis tegen eerst Assen 5 en vervolgens Reflex '65 3. Het tweede jeugdteam reist af naar Hoogeveen om de wedstrijden tegen Reflex '65 4 en Emmen 1 te spelen.

Archief mededelingen

Januari 2018 | Februari 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017
Januari 2017 | Februari 2017 | Maart 2017 | April 2017 | Mei 2017 | Juni 2017
Juli 2016 | Augustus 2016 | September 2016 | Oktober 2016 | November 2016 | December 2016