Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
bestuur@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
Gymzaal Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zaterdag 31 december 2022 om 21.00 uur
Jaar 2022 afgesloten met het Oliebollentoernooi

Na 2 lockdownjaren vond het altijd gezellige oliebollentoernooi op 29 december 2022 eindelijk weer plaats! 's Middags het toernooi voor de jeugd en 's avonds voor de senioren. De oliebollen werden, zoals voorheen, weer gebakken door onze meesterbakker Jan Uythof.

Jeugd (en ouders)

Het deelnemersveld bij de jeugdeditie bestond uit 17 deelnemers. Met 2 afmeldingen (Lynn en Luna) en 2 extra aanmeldingen (Dyon nam vriend Merijn mee en Mirthe had zusje Floor gezellig mee) bleef het aantal toch op 17 staan. Het was een gezellige familieaangelegenheid aangezien meerdere jeugdleden een ouder had meegenomen. Ingmar had vader Richard mee, Laura en Wesley vader Menno, Debby had haar moeder Marloes gecharterd, Marissa en Matthijs hadden vader Gert zo gek gekregen. En omdat haar vriendinnetje helaas moest afzeggen had Juul moeder Saskia als vervanging ingezet. Sioned deed het 's middags zonder haar vader Eric, maar die was 's avonds wel van de partij.

Na een korte uitleg van de wedstrijdleiding (Annet en Matthias) ging het oliebollentoernooi van start. Na verscheidene rondes werden uiteindelijk prijzen in de vorm van oliebollen, zoals altijd bij het oliebollentoernooi, willekeurig verdeeld. De 1e, 2e, 4e, 7e, 10e, 13e en 17e positie in de eindranglijst leverden oliebollen op (vooraf bepaald). De eindstand bij de jeugd was als volgt:

1e Ingmar
2e Marissa
3e Laura
4e Sioned
5e Richard
6e Debby
7e Marloes
8e Mirthe
9e Matthijs
10e Dyon
11e Wesley
12e Gert
13e Menno
14e Saskia
15e Juul
16e Merijn
17e Floor

Senioren

's Avonds was het de beurt aan de senioren. Een deelnemersveld van 30 met ook hier helaas enkele afzeggingen (Remco en José) en ook weer 2 extra aanmeldingen (Jan en Bert). Het merendeel van de deelnemers bestond uit eigen leden, waarbij 3 jeugdleden (Ingmar, Marissa en Sioned) na de middagdeelname hun geluk ook gingen proberen bij de senioren. Verder was er 1 oud-lid aanwezig (Stephan Tromer) en 1 niet tafeltennisser (Eric Pouls).

Voor aanvang van het toernooi werden er lootjes getrokken. Om wille van het niveau was er een groffe verdeling van de 15 best ingeschatte deelnemers (naar poules A t/m C) en de overige deelnemers (naar poules D t/m F). In elke poule werden de speler op volgorde van lootje trekken in de poules van 5 geplaatst. Na het spelen van de poules gingen alle deelnemers door in een vooraf opgezette vervolgronde. In dit geval waren het 10 driekampjes:

- Rang 1: nummers 1 en 2 van poules A t/m C (om eindposities 1 t/m 6);
- Rang 2: nummers 3 en 4 van poules A t/m C (om eindposities 7 t/m 12);
- Rang 3: nummers 5 van poules A t/m C en nummers 1 van poules D t/m F (om eindposities 13 t/m 18);
- Rang 4: Nummers 2 en 3 van poules D t/m F (om eindposities 19 t/m 24);
- Rang 5: Nummers 4 en 5 van poules D t/m F (om eindposities 25 t/m 30).

De nummers 1 van de driekampjes in elke rang kwamen tegen elkaar, idem nummers 2 alsmede nummers 3. Dit waren liefst 15 'finales'. Op deze wijze kwam er een eindrangschikking van 1 t/m 30. Er werd in de vervolgrondes nog volop gestreden voor de prijzen en ook in dit deel werden de prijzen willekeurig verdeeld. Na een lange en zeker gezellige avond was de uiteindelijke eindstand:

1e Stephan
2e Ian
3e Sander
4e Ad
5e Matthias
6e Annet P
7e Willem
8e Tonny
9e Aico
10e Bert
11e Laura
12e Daniëlle
13e Melanie
14e Harry
15e Jasper
16e Ingmar
17e Yvon
18e Ria
19e Annet S
20e Lisa
21e Eric
22e Ineke
23e Nico
24e Jan
25e Theo M
26e Herman
27e Eric P
28e Sioned
29e Marissa
30e Jimmy

De nummers 1, 2, 4, 6, 11, 14, 18, 22, 27 en 30 hadden prijs... ook dat waren natuurlijk oliebollen.

Downloads:
Oliebollentoernooi 2022 Uitslagen Jeugd
Oliebollentoernooi 2022 Uitslagen Senioren

Foto's:
Oliebollentoernooi 2022 Foto's Jeugd
Oliebollentoernooi 2022 Foto's Senioren

Zaterdag 31 december 2022 om 20.00 uur
Huldiging team 1 en uitreiking prestigebeker jeugdlid hoogste percentage najaarscompetitie

Dinsdagavond 20 december vond de uitreiking plaats van de prestigebeker voor het jeugdlid met het hoogste percentage in de najaarscompetitie. De beker ging dit keer naar Sioned die met een score van 60% Matthijs net 2% voor wist te blijven.

Daarna vond de huldiging plaats van het 1e seniorenteam. Dit team is kampioen geworden in de 1e klasse en gaat dus volgend jaar Noordelijke 2e divisie spelen. Uit handen van Rutger Veerman van onze sponsor Bos Bedden uit Nieuwleusen ontvingen Ad, Sander, Christiaan, Laura, Ian en Michel een bos bloemen en van bestuurslid Annet Sieljes een bestedingsbon.

Zaterdag 31 december 2022 om 19.00 uur
Alweer de laatste training van de OldStars

Vanmiddag was alweer de laatste training van de OldStars. De afgelopen weken heeft deze groep zich bekwaamd in het dubbelspel. De aangeleerde vaardigheden konden vanmiddag getest worden in een dubbeltoernooi, georganiseerd door trainer Matthias Dul en OldStars leden Karel Mangnus en Jan Uythof.

De dubbels werden gevormd door een al wat ervaren lid te koppelen aan een nieuw lid. Dit leverde 6 dubbels op die in een 6-kamp, leuke, sportieve en gezellige wedstrijden speelden. Na 3 van de 5 rondes was er een pauze met koffie en thee en werden er kerstkransjes en amandelkrans uitgedeeld. Na de resterende 2 rondes was de prijsuitreiking in de kantine.

Vervolgens stond er een 3-gangen-menu op het programma. Marina had kippensoep gemaakt, Karel had patat gehaald en Jan had gehaktballen klaargemaakt! Al met al een geslaagd toernooi om een leuk en gezellig jaar van de OldStars groep af te sluiten. Steekwoorden die op deze groep slaan zijn: Gezelligheid en saamhorigheid!

Zaterdag 31 december 2022 om 18.00 uur
Geslaagd 3DubbelZoLeuk dubbeltoernooi en een mooi gebaar

Op 9 december vond het 3DubbelZoLeuk dubbeltoernooi plaats in onze gymzaal. Dit was het vervolg op de succesvolle eerdere edities Dubbel&Dwars en Dubbel3Dul dubbeltoernooien, georganiseerd door onze trainer Matthias in het kader van zijn verjaardag op 11 december.

Ook dit jaar werd hij bij het organiseren weer bijgestaan door Annet S, die ook zijn dubbelpartner was tijdens dit toernooi, en door Aico, die gekoppeld was aan jeugdlid Sioned.

Het deelnemersveld bestond uit een leuke mix van leden en niet-leden, waarbij enkele leden van Dedemsvaart een partner van een andere vereniging hadden opgeduikeld. De jarige Sander had zijn zwager Jerrie Hazeveld van Assen gestrikt, Ton vormde een gezellig dubbel met Marinka Mittelmeijer van TT Zwolle en Annet P. speelde de voorronde met Daniëlle, maar de vervolgrondes met Thirza Hazeveld van Assen omdat Daniëlle helaas vanwege een blessure moest afhaken. Ian had voormalig lid Lex Koopman uitgenodigd en Melanie had hetzelfde gedaan met Annemarie Zijnstra. Ook hadden verscheidene paraspelers zich voor dit toernooitje opgegeven, nl. onze eigen leden Jimmy die met Mariëlle dubbelde en Christiaan Sterenborg van Emmen die met Erwin te Boekhorst van Swift Deventer dubbelde.

In totaal waren er 28 deelnemers die óf zelf een dubbel hadden gemaakt (Eric en Lisa, Ad en Laura, Gezinus Stegeman en Hans Kalter van DTV '84 Dalfsen en Marcel Kerpels en Daniël Tibben van HOU-Tafel '77 uit Coevorden) of gekoppeld waren door de toernooiorganisatie (Tonny en Yvon). In 2 poules met ieders 7 dubbels werd er na het voorwoord sportief gestreden in best-of-three wedstrijden voor de plekken in de vervolgrondes. De vervolgrondes werden vervolgens gespeeld in best-of-five.

De prijsuitreiking vond laat op de avond plaats in de kantine, waar de bardienst gedraaid werd door een niet-spelend dubbel, nl. Jan en Ineke. De uiteindelijke winnaars van dit gezellige dubbeltoernooi waren Jerrie en Sander. Er was ook een prijs beschikbaar gesteld voor diegene die het meest oranjegezind gekleed was. Dit in het kader van de wedstrijd Nederland – Argentinië. Deze prijs ging naar Mariëlle.

Uitslag

1e Jerrie en Sander
2e Ian en Lex
3e Melanie en Annemarie
4e Tonny en Yvon
5e Daniël en Marcel
6e Erwin en Christaan
7e Ad en Laura
8e Matthias en Annet
9e Ton en Marinka
10e Annet, Daniëlle en Thirza
11e Lisa en Eric
12e Sioned en Aico
13e Gezinus en Hans
14e Mariëlle en Jimmy

Mooi gebaar in deze donkere dagen

1/3 deel van het inschrijfgeld is naar de Stichting ORA gegaan. Als dank voor deze gift ontving Matthias deze mooie kaart. Goed besteed dus. Stichting ORA: Gebrek aan gezond voedsel is in veel landen voor gezinnen probleem nummer 1. ORA verstrekt gericht groentezadenpakketten aan de armste gezinnen. Wil je meer weten over dit goede doel, check https://www.stichtingora.nl/.

Zaterdag 31 december 2022 om 17.00 uur
Darttoernooi: niet vol, maar reuze gezellig

Zaterdag 26 november organiseerde TTV Dedemsvaart (Chris en Aico) in samenwerking met voormalige Blue Buzzards (Marcel, Dick, bijgestaan door dochter Xsara) weer een darttoernooi.

In totaal deden er na 2 afzeggingen (Annet P en Laura) 5 leden (Ian, Ad, Jerry, Tonny, José) en 9 niet-leden (Dick, Marcel H, Hans, Pascal, Marcel K, Dieneke, Jelmer, Stefan en Remco) mee. Wel waren er van TTV Dedemsvaart nog verscheidene fans aanwezig! Er werd gespeeld in door de organisatie bij elkaar gebrachte koppels, waarbij het niveau van de dartkunst leidend was bij de indeling. Dit leverde leuke en sportieve duels op. De avond begon om 20.30 uur en om 00.15 uur vond de prijsuitreiking plaats. Al met al weer een geslaagde avond die zeker voor herhaling vatbaar is!

Uitslagen:

1e winnaarsronde: Marcel Kampman en Marcel Hulst
2e winnaarsronde: Ad Werkman en Pascal Groen

1e verliezersronde: Jerry de Lange en Ian Tempelman

Maandag 19 december 2022 om 18.45 uur
Half januari tijd voor de clubkampioenschappen 2023

Voor alle jeugdleden,

Op zaterdag 14 januari 2023 organiseren we voor jullie de clubkampioenschappen van 2023. Dat doen we meestal aan het begin van het jaar.

Het begint om 13.30 uur (gymzaal Buizerdweg, open om 13.00 uur) en het duurt tot ongeveer 17.00 uur. Hierbij nodigen wij jou uit om ook deel te nemen! Meedoen aan dit toernooi kost niets.

We stellen voor alle deelnemers een prijsje beschikbaar. De opzet laten we verder afhangen van het aantal deelnemers.

Aan- en afmelden kan door een mail te sturen aan bestuur@ttvdedemsvaart.nl. Ook kun je je naam op het inschrijfformulier op het prikbord in ons clubhuis schrijven. Eigenlijk gaan we ervan uit dat alle jeugdleden deelnemen. Toch vragen we je om je wel even aan te melden zodat we weten dat je deelneemt. Kun je niet deelnemen, meld je dan uiterlijk vrijdag 13 januari 2023 af!

We rekenen op een goede deelname en een goede en sportieve strijd! Zet de datum in je agenda en op de keukenkalender! En vergeet vooral niet: we gaan ook voor gezelligheid, dus deelnemen is belangrijker dan winnen!

Voor alle seniorleden,

Op woensdag 18 januari 2023 willen we de clubkampioenschappen voor senioren 2023 organiseren. Dat doen we als vanouds weer de week voorafgaand aan de voorjaarscompetitie. We beginnen al om 19.00 uur (gymzaal Buizerdweg, open om 18.30 uur) en het duurt tot ongeveer 23.00 uur. Voorwaarde voor deelname is lid zijn op 1 januari 2023.

Hierbij nodigen wij jou uit om deel te nemen. Er is geen inschrijfgeld verschuldigd voor dit toernooi.

Traditionele opzet

Iedere deelnemer begint net als voorgaande jaren in een poule waarin best-of-3-games wordt gespeeld; iedereen moet immers kans krijgen de hoogste titel te veroveren. Na de poulefase worden alle deelnemers in maximaal 3 categoriën geplaatst, afhankelijk van de klassering in de poule. Er wordt in elke categorie verder gespeeld in een afvalsysteem waarin best-of-5-games wordt gespeeld. Afhankelijk van de deelnamegrootte kan ook voor een kleine finalepoule worden gekozen. Voor elke categorie zijn prijzen voor nummers 1, 2 en 3 te verdienen. Voor de clubkampioen van de sterkste categorie wordt bovendien de wisselbeker beschikbaar gesteld. Jerry de Lange is momenteel titelhouder na zijn winst in 2022, krijgen we een opvolger of kan hij zijn titel met succes verdedigen?

Je kunt je opgeven door een mail te sturen aan bestuur@ttvdedemsvaart.nl, of door je op te geven op het inschrijfformulier op het prikbord in het clubhuis. Geef je uiterlijk zondag 15 januari 2023 tot 15.00u op (de opzet en indeling worden namelijk deze middag voorbereid, dus na sluiting kan alsnog deelnemen lastig worden). Ten behoeve van de beschikbare tijd en ruimte kunnen maximaal 6 x 5 = 30 leden deelnemen: wie het eerst komt, die het eerst maalt.

Donderdag 1 december 2022 om 19.00 uur
Oliebollentoernooi 29 december 2022

Na twee gemiste edities kunnen we het jaar eindelijk weer eens afsluiten met ons reuzegezellige oliebollentoernooi! Tafeltennissen is de hoofdmoot, maar verder staat vooral de gezelligheid voorop voor deze activiteit.

We hebben donderdag 29 december gekozen en nodigen alle leden uit zich in te schrijven via info@ttvdedemsvaart.nl. Ook introducés (voor jeugd: vriendjes en vriendinnetjes) mogen deelnemen. Wees er snel bij, want vol is vol!

Uiteraard is de plaats van handeling ons clubhuis en de gymzaal aan de Buizerdweg. In het plaatje hierboven vind je de benodigde informatie.

Archief mededelingen