Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zondag 30 december 2018 om 18.00 uur
Jaar afgesloten met oliebollentoernooi 2018

Op derde kerstdag sloot TTV Dedemsvaart de activiteiten van 2018 traditioneel af met het oliebollentoernooi. Net als vorig jaar was er zowel 's middags voor de jeugd en 's avonds voor de senioren een apart toernooi.

Jeugd

Bij de jeugd was de opkomst van 12 deelnemers iets beter dan vorig jaar. Jeugdleden en ouders gingen fanatiek met elkaar de strijd aan. In poule 1 eindigden Lucas Pekel en Richard Everhardus als 1e en 2e, Henk Coree en Thomas Koop vormden de middenmoot op de 3e en 4e plaats en Justin Everhardus en Bjarn Reurink sloten de rijen met de 5e en 6e plaats. In poule 2 was er een gelijke eindstand tussen de 3 besten en tussen de 3 anderen. Emile Koop en Ingmar Everhardus werden 1e en 2e. Teamgenoten Xem Reurink en Levi Halm werden 3e en 4e en Sil Coree en Aljen Reurink werden 5e en 6e.

Na de voorrondes ging iedereen door. De nummers 1 en 2 speelden kruisfinales, ook de nummers 3 en 4 en natuurlijk ook nummers 5 en 6. Lucas en Emile bereikten de finale door Ingmar en Richard met 3-0 te verslaan. De beide finales waren de spannendste van de dag. Lucas won met 3-2 van Emile, terwijl de Ingmar zijn vader nipt met 3-2 versloeg. In de strijd om de 5e t/m 8e plaats waren de halve finales tussen Henk en Levi, en Xem en Thomas. Henk en Xem wonnen en in de finale was Xem Henk de baas. Levi won in de strijd om de 7e plaats maar heel nipt van Thomas. Ook in de onderste regionen werd nog pittig gestreden. Aljen en Sil wonnen de halve finale van Justin en Bjarn. In de finales waren Aljen en Justin de beteren.

Eindrangschikking jeugd
1. Lucas Pekel
2. Emile Koop
3. Ingmar Everhardus
4. Richard Everhardus
5. Xem Reurink
6. Henk Coree
7. Levi Halm
8. Thomas Koop
9. Aljen Reurink
10. Sil Coree
11. Justin Everhardus
12. Bjarn Reurink

Uitslagenbriefjes: jeugd

Senioren

Bij de senioren zouden 30 deelnemers acte de présence geven, maar met moeite achterhaald bleken meerderen afgemeld te hebben vanwege ziekte. Omdat de verschillen vrij groot waren, werd besloten tot een categorie A en een categorie B. De streep werd gezet tussen de 15e en 16e positie. Beide categoriën kregen zodoende drie poules van 5. De eindstanden per poule, die door loting gevormd werd, waren als volgt:

Categorie A - Poule 1
1. Robert Visscher
2. Ian Tempelman
3. Jasper Dozeman
4. Sander Uythof

Categorie A - Poule 2
1. Rien Both
2. Daniëlle Pekel
3. Bert Benjamins
4. Tonny Kleiman
5. Annet Sieljes

Categorie A - Poule 3
1. Willem Greidanus
2. Matthias Dul
3. Aico Beugelink
4. Harm Knol

Categorie B - Poule 1
1. Yvon Pazie
2. Theo Menzo
3. Maarten Sieljes
4. Arend Oechies
5. José Barneveld

Categorie B - Poule 2
1. Jan Uythof
2. Peter Pot
3. Theo Simons
4. Gert Otten
5. Michael Bos

Categorie B - Poule 3
1. Henk Ruiter
2. Antonie Sieljes
3. Dick Miedema
4. Marcel Hulst
5. Herman van der Sluis

Ook hier ging iedereen door naar halve finales die veelal poules van 3 waren. In categorie A vormden Robert, Matthias en Daniëlle een groep en ook Rien, Willem en Ian vormden een groep. De winnaars van elke groep gingen door naar de finale voor de 1e/2e plaats, de beide nummers 2 gingen naar de finale 3e/4e plaats en de anderen stond nog een duel om de 5e/6e plaats te wachten. Robert en Willem haalden de hoogste finale welke Willem in vier games won. De strijd om het brons won Ian van Matthias, terwijl Rien Daniëlle versloeg in de strijd om de 5e/6e plaats.

Vanwege het (vooraf aangekondigde) stoppen van Harm na de voorronde en de afmeldingen werden de overige zes deelnemers verdeeld over twee poules. Jasper, Bert en Annet vormden een groep en de andere groep bestond uit Aico, Sander en Tonny. Middels hetzelfde concept als bij de bovenste 6 gingen de finales uiteindelijk tussen Bert en Tonny, Jasper en Aico en Annet en Sander. Bert werd 7e, Tonny 8e, Aico 9e, Jasper 10e, Sander 11e en Annet 12e.

Eindrangschikking senioren categorie A
1. Willem Greidanus
2. Robert Visscher
3. Ian Tempelman
4. Matthias Dul
5. Rien Both
6. Daniëlle Pekel
7. Bert Benjamins
8. Tonny Kleiman
9. Aico Beugelink
10. Jasper Dozeman
11. Sander Uythof
12. Annet Sieljes
13. (Harm Knol)

In categorie B werd hetzelfde concept gespeeld. De halve finales om plekken 1 t/m 6 gingen hier tussen Yvon, Antonie en Peter en tussen Jan, Henk en Theo M. Verder waren er drie halve-finale-driekampen voor de plekken 7 t/m 15. De bestonden uit (Maarten, Gert en Herman), (Theo S, Marcel en José), en (Dick, Arend en Michael). Als gevolg van de resultaten waren de finales bovenin als volgt: Yvon tegen Jan om 1e/2e plaats (Yvon won), Peter tegen Theo M om 3e/4e plaats (Theo M. won) en Antonie tegen Henk om 5e/6e plaats (Henk won). De plekken 7e-9e plaats, 10e-12e plaats en 13e-15e plaats moesten middels finaledriekampen beslist worden. De 7e-9e plaats ging tussen Gert, Theo S en Michael, de 10e-12e plaats tussen Maarten en José (Dick kon niet doorspelen) en de 13e-15e plaats ging tussen de dartvrienden Herman, Marcel en Arend. De eindrangschikking hier was uiteindelijk als volgt.

Eindrangschikking senioren categorie B
1. Yvon Pazie
2. Jan Uythof
3. Theo Menzo
4. Peter Pot
5. Henk Ruiter
6. Antonie Sieljes
7. Theo Simons
8. Gert Otten
9. Michael Bos
10. Maarten Sieljes
11. José Barneveld
12. Dick Miedema
13. Arend Oechies
14. Herman van der Sluis
15. Marcel Hulst

Uitslagenbriefjes: senioren

Daarmee kwam het tafeltennisjaar 2018 voor TTV Dedemsvaart aan zijn einde met de prijsuitreiking van dit oliebollentoernooi. Prijzen waren natuurlijk de door Jan Uythof gebakken oliebollen en werden volledig willekeurig toegekend. Onder het genot van een drankje en een versnapering was het nog lang gezellig in het huis van onze vereniging, ons clubhuis. Met dank aan Theo S en Aico voor de opzet en Annet Pouls, Melanie Hazeveld en Daniëlle Pekel voor de fotokliekjes.

Meer foto's op de facebookpagina van TTV Dedemsvaart

Zaterdag 15 december 2018 om 13.30 uur
Terugblik 2018 bij huldiging najaarskampioenen

Dinsdagavond, 11 december, vond de huldiging plaats van onze najaarskampioenen en werd de prestigebeker uitgereikt aan het jeugdlid met het hoogst behaalde percentage deze competitie.

Voorafgaand aan de huldiging verwelkomde onze voorzitster Annet Sieljes Lubertus Talen van onze hoofdsponsor Bos Bedden en mediapartner Dedemsvaart in Beeld, die ook verslag heeft gedaan van deze huldiging. Voorts maakte de voorzitter gebruik van de geledenheid om terug te blikken op het afgelopen jaar (integraal onderaan geplaatst). Namens TTV Dedemsvaart kreeg Talen daarna een taart uitgereikt, omdat wij als vereniging niet zonder sponsors kunnen en deze ook wel een keer in het zonnetje mogen worden gezet.

Hierna kwam de officiële huldiging. Bij de jeugd was er 1 kampioensteam, namelijk jongens 1, bestaande uit Xem Reurink en Levi Halm. In de TableStars Topcompetitie hebben zij mooie wedstrijden gespeeld en maakten het tot het laatste moment nog heel spannend. Omdat dit team promoveert van de 4e naar de 3e klasse en er volgend seizoen in een triocompetitie zal worden gespeeld, is er een samenwerkingsverband aangegaan met Coevorden. Samen met twee jeugdspelers van HOU-Tafel '77 gaan Xem en Levi in het voorjaar van 2019 de uitdaging aan in de 3e klasse. Xem mocht vervolgens ook nog de prestigebeker van de jeugd in ontvangst nemen. Met een percentage van 74% gewonnen wedstrijden dik verdiend!

Bij de senioren dit najaar ook een kampioensteam, te weten heren 2, bestaande uit Jurgen Hofman, Aico Beugelink, Matthias Dul en Stefan de Olde. Dit team komt volgend jaar uit in de 2e klasse.

Allen van harte gefeliciteerd!

Voor meer foto's, zie ook Dedemsvaart in Beeld (facebook).

===

Welkom allemaal, fijn dat jullie vanavond hier zijn om onze kampioenen te huldigen.

Speciaal welkom aan Dedemsvaart in Beeld voor de vastlegging hiervan en Lubertus Talen van onze hoofdsponsor Bos Bedden uit Nieuwleusen.

Dit moment van het jaar vind ik altijd een mooi moment om even terug te blikken en stil te staan bij de dingen die we met z'n allen gedaan hebben. Een jaar gaat immers snel en vliegen de activiteiten op de automatische piloot aan ons voorbij.

In januari hebben een aantal van ons deelgenomen aan de Drentse kampioenschappen. Deze werden door Coevorden georganiseerd en verliep in een sportieve sfeer. Onze clubkampioenschappen vonden ook in januari plaats. Daarbij werden Aico Beugelink bij de senioren en Xem Reurink bij de jeugd de kampioenen van TTV Dedemsvaart. Dat mogen zij een jaar lang zijn en komende januari kunnen zij hun titel verdedigen.

Eind januari ging de competitie van start en gingen we met 6 seniorenteams, 1 damesteam en 2 jeugdteams de competitie in. Daaruit kwamen twee kampioensteams en hadden we na afloop weer een klein feestje, want, resultaten hoe groot of klein ook, moeten gevierd worden.

De voorbereidingen op de 50e editie van de KVA werden alweer vroeg gestart. En deze editie bracht nèt even wat extra's met zich mee vanwege het jubileumkarakter. Je kunt het ook negeren, het jubileum, maar TTV Dedemsvaart zou TTV Dedemsvaart niet zijn als er wat te vieren valt. Wat dat betreft doen we nog steeds recht aan ons vastgestelde DNA profiel. Weet je nog? Tijdens de Algemene Ledenvergadering? Gezellig, Actief, Open en Vitaal zijn de vier kernwoorden die passen bij onze vereniging. Maar ook sociaal, sportief en gastvrij horen daar bij. Dat doet niet alleen het bestuur, maar dat doen jullie, dat doen wij allemaal. Het is en blijft dus zinvol om te investeren in onze vereniging, in onze leden en in jouw en onze teams.

In het voorjaar hebben we de regiotraining weer opgepakt. Dit keer voor senioren. Het ging als een speer. Op de zondagen tijdens de competitieweken waren er gemiddeld 10 tot 14 deelnemers fanatiek aan het trainen onder leiding van Henk Mannes. Vanuit de NTTB Noord hebben we daarvoor ook een mooie bijdrage mogen ontvangen zodat we in het afgelopen najaar dit nog een keer konden aanbieden. En als het aan ons ligt gaan we daar in 2019 gewoon mee door.

In het voorjaar hebben we in het kader van ledenwerving ook de basisscholenactie gehad. 8 weken lang, 1 ochtend per week kwamen er gemiddeld 75 tot 100 kinderen langs voor een lesje tafeltennis. Veel plezier hebben we eraan beleefd en de kinderen zelf ook. En ook uit deze actie komen toch weer nieuwe leden uit voort. Niet veel, maar ze zijn er wel.

Het voorjaar hebben we bijna traditiegetrouw afgesloten met een boerengolf en is het even rust in de keet. Tot eind augustus, want dan moet er ineens weer getraind worden voor de 50e editie van de KVA. Wat een fijn toernooi is dat eigenlijk. Een deelnemers veld van meer dan 200, een club aan vrijwilligers die ervoor zorgt dat het toernooi kan plaatsvinden, goed verloopt en weer netjes opgeruimd wordt. De KVA is echt het paradepaardje van onze vereniging.

En dan start meteen daarachteraan de competitie weer. Wederom 6 seniorenteams en 1 damesteam. Sommige teams waren relatief groot, anderen krap in bezetting en weer anderen met hier en daar een verschil in niveau. Gelukkig trekt de jeugd ook weer aan konden we in de najaarscompetitie niet 2 maar 3 jeugdteams inschrijven. Hoe mooi is dat! De TableStarsconstructie begint z'n vruchten af te werpen.

In de tussentijd heeft TTV Dedemsvaart medewerking verleend aan het Special Heroes Project. Special Heroes laat kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Het is een stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs. Heel enerverende weken waarbij wij deze kinderen beter hebben weten te verstaan en zij hun grenzen hebben weten te verleggen. Win win.

En dan is het december. Een maand van attenties, bedankjes en even stilstaan bij wat we hebben en wat ons gelukkig maakt. We hebben een gezonde vereniging, we draaien goed mee in de competitie, financieel doen we het prima. Dat gaat niet vanzelf, daar hebben wij sponsoren voor die ons daarbij helpen. Vorige week hebben Annet en ik al een rondjes langs een paar sponsoren gemaakt, vanavond, omdat we er toch zijn Lubertus, ook voor Bos Bedden een dikke vette dank je wel. "Namens alle leden mag ik jou deze heerlijke taart aanbieden om te delen met de mensen binnen jouw prachtige bedrijf."

Want we zijn terug bij waar we hier met z'n allen voor zijn. De huldiging van de kampioenen.

Bij de jeugd hebben we 1 kampioensteam, Xem en Levi. In de TableStars Topcompetitie hebben zij mooie wedstrijden gespeeld en tot op het laatste moment nog heel spannend gemaakt. Maar het is gelukt en het kampioenschap is dik verdiend. Overigens kan ik melden dat TTV Dedemsvaart een samenwerkingsverband heeft kunnen afspreken met HOU-Tafel '77 in Coevorden. Want als je promoveert van de 4e naar de 3e klasse, ga je van de duo competitie naar een triocompetitie. Samen met twee jeugdspelers van HOU-Tafel '77 gaan Xem en Levi in het voorjaar van 2019 de uitdaging aan in de 3e klasse. "Kom maar naar voren mannen!"

Bij de senioren hebben we ook een kampioensteam. Eigenlijk lag dit wel in lijn der verwachting. Het team van Jurgen, Aico, Matthias en Stefan balanceert al jaren op het randje 2e/3e klasse. Dat is mooi, want dan hebben we in ieder geval om het seizoen een kampioenschap te vieren. "Kom maar naar voren heren. En er is eentje jarig vandaag, een lang zal hij leven inzetten."

Tot slot dank voor jullie komst en aandacht. Neem nog een bakje koffie aan de bar, sla nog een lekker balletje met elkaar en dan wens ik jullie vanaf deze plek alvast hele fijne en gezellige feestdagen en zie jullie graag ofwel op het oliebollentoernooi op 27 december en/of in januari bij de trainingen en clubkampioenschappen. De uitnodigingen hiervoor zijn verstuurd en inschrijven kan op het prikbord.

Ook de Drentse kampioenschappen breng ik nog even bij jullie onder de aandacht. Op 4, 5 en 6 januari. Deze week moeten de aanmeldingen gedaan worden geloof ik, dus meld je snel aan.

Archief mededelingen

Januari 2021
Juli 2020 | Augustus 2020 | September 2020 | Oktober 2020 | November 2020 | December 2020
Januari 2020 | Februari 2020 | Maart 2020 | April 2020 | Mei 2020 | Juni 2020
Juli 2019 | Augustus 2019 | September 2019 | Oktober 2019 | November 2019 | December 2019