Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Beste leden van TTV Dedemsvaart,

In de loop van dit najaar gaan wij spelen in een nieuw clubtenue. Daarom zijn er twee avonden gepland waarop alle leden, maar in elk geval competitiespelende leden en leden die toernooien onder de Dedemsvaartse vlag willen spelen, shirts en shorts kunnen komen passen. De pasavonden vinden plaats in het clubhuis aan de Buizerdweg en zijn gepland op:

- Donderdagavond 22 augustus van 19.30 uur tot 20.00 uur;
- Dinsdagavond 27 augustus van 19.00 uur tot 21.00 uur.

Graag zien wij jullie op één van deze pasavonden, zodat we zo snel mogelijk over kunnen in het nieuwe tenue, dus graag tot dan!

Met vriendelijke groet,
Bestuur TTV Dedemsvaart

Nieuwsarchief

Zondag 31 december 2017 om 19.00 uur
Jaarafsluiting met 2 oliebollentoernooien

Geheel volgens traditie sloot tafeltennisvereniging Dedemsvaart het jaar af met het oliebollentoernooi. 2017 gaat de boeken in met twee edities op één dag, want voorafgaand aan het reguliere avondtoernooi voor senioren begon de jeugd aan het eind van de middag met het voorprogramma.

Een aantal van 10 deelnemers nam deel aan het jeugdtoernooi. Behalve eigen leden mochten ook ouders en introducés deelnemen. De opzet was een snelle voorronde met twee poules van vijf, gevolgd door halve finales en finales. Voor Daan Zandstra was het allemaal gesneden koek tot de finale, maar Richard Everhardus, vader van Ingmar, wist Zandstra in de finale toch behoorlijk op de proef te stellen met een vijfgamer! In huize Reurink zal nog wel enige reuring zijn, want Xem was vader Aljen de baas. Paps wist Xem nog wel aan het zweten te krijgen door de eerste game te winnen, maar zoonlief won.

De nummers 3, 4 en 5 uit de voorronde speelden in de halve finale driekampen een tweetal wedstrijden. In het geval dat de confrontatie ook al in de voorronde was gespeeld, werd die uitslag overgenomen in de driekamp. Allemaal verrassend waren de uitslagen niet. De twee niet-jeugdleden namen het in de finale om plaats 9 en 10 tegen elkaar op. Ilse Holbrink won van Lisa Michel. De strijd om de zevende plaats was een prooi voor Ingmar Everhardus die Laura Stevens versloeg. Levi Halm greep de 5e plaats door Lars Michel in vier games te verslaan. Michel leefde even op door de derde game te winnen, maar kon het daarna niet volhouden.

Alle uitslagen van het jeugdtoernooi staan hier.

Met de prijsuitreiking viel iedereen in de prijzen om daarmee het doel van het toernooi, gezelschapstoernooi, te benadrukken. Iedereen een winnaar!

Seniorentoernooi: het lot bepaalt

Nog voordat het jeugdtoernooi klaar was, stond de eerste deelnemer voor het avondtoernooi alweer te trappelen. Een tijdfout op de website bleek de oorzaak, dus sorry hiervoor, Lex Koopman. Veel andere deelnemers stroomden vanaf een half uur voor de aanvang binnen. Dit jaar nam ook een viertal darters deel, maar Dick Miedema had tegenslag met zijn truck en kon niet op tijd aanwezig zijn. Annet Pouls nam tot diens arriveren de plek van Miedema in waarmee het toernooi uit 24 deelnemers bestond.

Bij binnenkomst moesten deelnemers een lootje trekken uit een van de zes potten. Zo kon het gebeuren dat drie van de vier Hazeveldfamilieleden bij elkaar in de poule kwam. Ook Sieljes-jes en Uythofjes kwamen elkaar tegen in de voorronde. Ondanks dat er een handicap was ingebouwd in de opzet - het verschil tussen de rang van de potten was de beginstand van elke game - waren er bijna geen verrassingen, maar Ian Tempelman bakte er helemaal niets van en eindige op een opvallende vijfde plaats. Oeps, dat had een eerste plaats moeten zijn.

Als gevolg was Tempelman veroordeeld tot een rangschikking van 17 t/m 24, waar alle nummers 5 en 6 van de voorronde inkwamen in een doorloop-spelsysteem. De beste twee van de voorrondes mochten strijden om een rangschikking van 1 t/m 8 en de rest om een rangschikking van 9 t/m 16. Het mooie van de opzet was dat iedereen na de poule nog drie wedstrijden voor de boeg had, of er nou werd gewonnen of verloren.

De finales

De verwachte finale ging tussen Willem Greidanus en Fedor Hazeveld. Greidanus won toch verrassend in drie games en won daarmee het avondtoernooi. De strijd om de derde plaats won Thirza Hazeveld van Bert Benjamins. Lex Koopman en Jerrie Hazeveld verloren de kwartfinales van de finalisten en namen het tegen elkaar op in de strijd om de 5e plaats: Koopman won. Theo Menzo en Tonny Kleiman namen het na de voorronde nogmaals tegen elkaar op om de 7e plaats en met opnieuw een flinke dosis geluksballen was Menzo de gelukkige.

In het middensegment werden de 9e tot en met 16e plaats bepaald. Melanie Hazeveld en Annet Sieljes bereikten met moeite de finale om de 9e plaats. Hazeveld bleek sterker. Harm Knol en Ineke Kegel bestreden elkaar voor plaatsen 11 en 12 en Knol was de betere. Jan Uythof bleek kleinzoon Sander Uythof nog steeds tafeltennisles te kunnen geven. Niet alleen in de voorronde, maar ook in de strijd om de 13e plaats was voor opa een prooi. Hoe toevallig, op de 13e januari viert de senior zijn 80e verjaardag! Henk Ruiter was wellicht de verrassing van de dag met een 4e plaats door Ian Tempelman te verslaan in de voorronde, maar hierna pakte hij geen winst meer. Theo Simons snoepte de 15e plek voor zijn neus weg.

Tempelman pakte - zonder glans - de 17e plek door ons nieuwe lid Gert Otten te verslaan. De jongens van voorzitter Annet Sieljes namen het tegen elkaar op in de strijd om de 19e en 20e plaats. Maarten versloeg met een dikke lach op zijn gezicht broer Antonie. Zoals wellicht viel te verwachten, eindigden de darters in de onderste regionen. Zij mochten het in de halve finales en finales allemaal tegen elkaar opnemen. Dick Miedema bleek de meeste ervaring te hebben. Hij versloeg eerst Michael Bos in de halve finale en in de finale was José Barneveld, die daarvoor Marcel Hulst versloeg, net niet sterk genoeg. Bos dompelde Hulst tot de absolute verliezer van de dag en greep de 23e plaats.

Prijzen

Maar het oliebollentoernooi is bij TTV Dedemsvaart het toernooi waarin het lot veel of misschien wel alles bepaald. Zo ook de prijzen. Doorgaans krijgt de eerste en laatste plaats een setje oliebollen. Daarnaast was door het lot bepaald prijzen voor willekeurig geklasseerden. De prijzen waren als ondergevoegd.

1e. Willem Greidanus
2e. Fedor Hazeveld
4e. Bert Benjamins
5e. Lex Koopman
8e. Tonny Kleiman
9e. Melanie Hazeveld
10e. Annet Sieljes
12e. Ineke Kegel
14e. Sander Uythof
16e. Henk Ruiter
18e. Gert Otten
20e. Antonie Sieljes
21e. Dick Miedema alias Annet Pouls
24e. Marcel Hulst

Alle uitslagen van het seniorentoernooi staan hier.

Nadat de zaal met veel handen licht werk in rap tempo leeg was gehaald, volgde een uitermate gezellige nazit waarin de darters lieten zien dat ze beter konden darten dan tafeltennissen. Enkele tafeltennissers gingen de uitdaging aan met de pijlen. Dit als slot van een zeer geslaagd oliebollentoernooi.

Klik hier, hier, hier en hier voor meer foto's

Credits

Toernooiopzet en verslag door Aico Beugelink, organisatie door Theo Simons, oliebollen door Jan Uythof, foto's zijn gemaakt door Annet Pouls, Daniëlle Pekel en één door Bert Benjamins en de gezelligheid kwam voor rekening van alle aanwezigen. We wensen deelnemers en anderen een prettige jaarwisseling en een sportief en gezond 2018.

Woensdag 13 december 2017 om 11.00 uur
Bos Bedden tekent nieuwe sponsordeal bij huldiging kampioenen

Dinsdag 12 december werden door Wernald Stegeman van sponsor Bos Bedden en voorzitter Annet Sieljes de handtekeningen gezet onder het nieuwe sponsorcontract dat de partijen afgelopen zomer overeen kwamen.

Bos Bedden blijft de komende 3 jaar verbonden aan tafeltennisvereniging Dedemsvaart en hier is de vereniging natuurlijk heel erg blij mee! Bos Bedden heeft vier tafels grotendeels vergoed en tevens zullen nieuwe afzettingen voorzien van het logo van de sponsor vanaf komend voorjaar in gebruik worden genomen.

Aansluitend werd de prestigebokaal van de jeugd overhandigd aan Xem Reurink. Xem heeft in de Tablestars topcompetitie een percentage van 45% gehaald en was daarmee de betere van teamgenoot Levi Halm. Volgend jaar zijn er meer kandidaten, want een tweede team zal deelnemen aan de Tablestars startcompetitie. Tot slot werd het vijfde herenteam in het zonnetje gezet. Met een verschil van 2 punten op de naaste achtervolger werd het team kampioen in de 3e klasse. Van harte gefeliciteerd!

Zondag 3 december 2017 om 12.30 uur
Winst dames en één kampioen

Afgelopen week was de laatste speelronde voor de teams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart. De dames pakten in de afsluiting uit door Hilversum thuis met 7-3 te verslaan. Met zes degradanten hebben de tafeltennissers een teleurstellend najaar achter de rug, maar er was ook een lichtpuntje met het kampioenschap van het vijfde seniorenteam.

De dames hadden nog een kleine kans de winst in de degradatiepoule te pakken. Een 9-1 of 10-0 was daarvoor vereist en met de 7-3 kwam het team daar nog aardig bij in de buurt. Zowel Melanie Hazeveld als Jeltje Elsinga zaten goed in de wedstrijd. Nadat het tweetal hun eerste enkelspelen wonnen, dubbelden ze voor het eerst én met succes. Thirza Hazeveld kwam echter moeilijk uit de startblokken in haar openingsduel, maar na een kansloze eerste game rechtte ze de rug om nipt in de vijfde game te stranden.

Na het dubbel won ze wel en met een nieuwe degelijke zege van Elsinga stond er een fraaie 5-1 op de borden. Een verliesbeurt van M. Hazeveld maakte het gedroomde wonder onmogelijk waarna ook T. Hazeveld verloor. Om met opgeheven hoofd de competitie te besluiten, wonnen M. Hazeveld en Elsinga de laatste enkelspelen en brachten de eindstand op 7-3. Het team eindigde daarmee op de zesde plaats in de competitie (tweede in de degradatiepoule).

Dames 2 greep wel de winst van de degradatiepoule, maar in deze poule betekende dat geen handhaving in de 2e divisie. Met een halve ace won Simone Paulusma het openingsduel tegen SVE 4. Om de degradatiepoule te winnen waren drie punten benodigd tegen de Utrechtses. De winst van Paulusma werd door Rianne Komrij gevolgd en het laatste benodigde punt lag binnen handbereik. Roselin Kappert begon weifelend aan de wedstrijd en verloor dan ook. Het dubbelspel was vervolgens ook voor de gasten, Paulusma en Komrij kwamen wel telkens in de dubbele cijfers. In het restant verzekerde Paulusma het team van de drie punten en was Komrij goed voor eveneens een twee enkelspelpunt. Verder kwam het team niet, 4-6 eindstand en de vijfde plaats in de competitie (eerste plaats degradatiepoule).

Kampioen, maar ook veel degradanten

De meeste seniorenteams hadden een moeilijke najaarscompetitie. Het derde team wist zich ternauwernood te redden in de 3e klasse, team 5 greep met de nodige moeite het kampioenschap, maar de vier resterende teams moeten in het voorjaar een stapje terug doen.

De heren van team 1 maakten aan de titelaspiraties van De Treffers '70 4 een definitief einde. Vooral Ian Tempelman was op dreef en scoorde twee punten tegen de Klazienaveners. Willem Greidanus was goed voor een derde punt, maar de bezoekers waren verder wel de baas in de wedstrijd en wonnen met 3-7. Niek Starke sloot zijn slechte najaarsrace af met drie nederlagen en ook in het dubbelspel legden Tempelman en Starke het af. Overigens had een 0-10 zege de bezoekers ook geen titel opgeleverd, want Tornado '65 1 won thuis met dikke cijfers. In de eindstand zijn de Dedemsvaarters terug te vinden op de vijfde plaats en keert het team terug naar de 2e klasse.

In de 2e klasse eindigde het tweede team eveneens op de vijfde plaats en ook hier betekent die eindpositie degradatie. Het laatste duel werd gespeeld in Emmer Compascuum tegen Olympia '54 1. Dat ging beter dan in de thuiswedstrijd. Thuis werden twee punten gepakt, maar nu werd het 6-4. Dat de nederlaag beperkt bleef, was te danken aan een in topvorm verkerende Jurgen Hofman. Nadat hij al twee punten had gescoord, was hij maar één punt verwijderd van een voltreffer. Net niet helaas, maar het dubbelspel won hij wel met Aico Beugelink. Beugelink op zijn beurt zat niet echt in de wedstrijd, maar won nog wel zijn laatste enkelspel. Voor Stefan de Olde zat er meer in, maar het lastig te bespelen materiaal van de thuisploeg was ook hem te machtig.

Het derde en vierde team besloten de laatste wedstrijden in de degradatiepoule met een gelijkspel. Voor het derde team betekende dat handhaving in de derde klasse. Wilto Bouterse was goed op dreef in de Drentse hoofdstad en pakte tegen Assen 6 twee punten. Harm Knol is doorgaans ook een zekerheid voor twee punten en kopieerde de score van Bouterse. Maar in het dubbelspel waren Bouterse en Knol dit keer geen zekerheidje. Good old Jan Uythof wist in zijn laatste officiële wedstrijd voor zijn tachtigste verjaardag het vijfde Dedemsvaartse punt te scoren.

Het vierde team hielp het derde team door MSK 1 op 5-5 te houden. In Ter Apelkanaal verving Ellen van Eijk Daniëlle Pekel, maar aanvankelijk leek het er niet op dat de Dedemsvaarters voeten aan de grond zouden krijgen. Theo Menzo en Ria Doornbusch verloren hun eerste enkelspel en even later ook het dubbelspel. Reddende engel was Van Eijk, maar de thuisploeg denderde door en liep uit naar een 5-1 voorsprong, op dat moment bedreigend voor het derde team. Hierna keerde het duel en deden de Dedemsvaarters wat van hen verwacht werd. Doornbusch scoorde tweemaal en ook Menzo en Van Eijk wonnen hun laatste enkelspelen. Voor het vierde team betekende de puntendeling evenwel degradatie, maar het hielp het derde team wel zich te handhaven.

Omdat er een invaller nodig was in team 4 en zowel Jerry de Lange als Chantal Knol hierin niet mochten invallen, kwam het vijfde team in een sterke opstelling naar Coevorden om het afsluitende duel met HOU-Tafel '77 4 te spelen. Zowel De Lange als Knol pakten de volle buit, al was dat voor Knol geen zekerheidje met een benauwde zege in een vijfgamer. Het tweetal won daarnaast het dubbelspel. Dat de geblesseerde Annet Sieljes niet scoorde, bleek het team achteraf niet te deren. Met twee punten speling eindigden de Dedemsvaarters nipt voor Tornado '65 3. In het voorjaar mogen de Dedemsvaarters zich inschrijven voor een nieuw avontuur in de tweede klasse.

Team 6 kon in zijn afsluitende wedstrijd Meppel 2 niet van de titel afhouden. De bezoekers waren veel te sterk voor de hekkensluiter uit Dedemsvaart. Ineke Kegel redde vroeg in de wedstrijd de eer met een punt, maar hierbij bleef de weerstand van de thuisploeg. Theo Simons en Robin Döpp sloten de competitie af zonder score. Döpp kwam nog het dichtst bij een extra punt, maar in de vijfde game kwam hij er niet meer aan te pas. Döpp dubbelde met Kegel zonder succes. De goede reeks van de laatste weken werd met het forse verlies bruut afgebroken. De slechte eerste competitiehelft is praktisch de reden dat de Dedemsvaarters komend voorjaar een trede lager zullen spelen.

Huldiging

Dinsdag 12 december wordt de najaarskampioen gehuldigd. Dan wordt ook de prestigebokaal voor de beste jeugdspeler weer verdeeld. De huldiging is in de gymzaal aan de Buizerdweg na de tweede trainingsgroep om 20.00 uur.

Archief mededelingen

Januari 2020 | Februari 2020 | Maart 2020 | April 2020 | Mei 2020 | Juni 2020
Juli 2019 | Augustus 2019 | September 2019 | Oktober 2019 | November 2019 | December 2019
Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019 | Juni 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018