Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Nieuwsarchief

Zaterdag 22 april 2017 om 17.30 uur
Dames 2 besluit competitie met aderlating

Zaterdag kwam het tweede damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart als laatste in actie in de voorjaarscompetitie van 2017. Eerder sloten ook andere teams de competitie al af.

In Hoorn moest het team een flinke nederlaag incasseren waarmee Disnierats kampioen werd. Het werd liefst 10-0. Lisa van Eijk liet zich vervangen door Annet Sieljes, maar de veteraan van het jonge team kon haar ervaring niet te gelde maken. Net als Melanie Hazeveld en Manon Pateman, die dubbelden, kwam Sieljes niet aan scoren toe. Pateman gaf na het dubbelspel op. Voor de eindstand was het allemaal niet meer van belang. Het Dedemsvaartse team was reeds op de vierde plaats geëindigd en zou dat blijven ongeacht het resultaat van deze wedstrijd.

Ook herenteams sluiten af

Ook de seniorenteams sloten de competitie af voor zover dat nog niet het geval was. Het eerste herenteam had nog twee wedstrijden tegoed. Het eerste duel was thuis tegen HOU-Tafel '77 1. Dat werd in eigen huis een 4-6 verlies in een doorgaans open wedstrijd. Ian Tempelman wist dan toch nog een keer te scoren dit voorjaar. De matig scorende jongeling moest hiervoor wel diep gaan, want pas in de vijfde game van diens laatste partij kon hij juichen. Sjonny Lubbers, die vanwege tijdgebrek in het najaar niet meer in competitieverband uitkomt, kon zich niet bij Tempelman aansluiten en won niet. Het tweetal was wel succesvol in het dubbelspel waarin het in de vijfde game scherp afstand nam van de bezoekers uit Coevorden. Willem Greidanus kon zijn offensieve spel opdwingen aan zijn tegenstanders, al bleef de score beperkt tot twee punten. Vrijdagavond sloot het team af met een fikse nederlaag bij De Treffers '70 4. Op bezoek in Klazienaveen werd het inhaalduel besloten met een 8-2 nederlaag. Niek Starke en Greidanus, die dubbelden, scoorden elk een punt, maar zagen Tempelman opnieuw niet scoren. In de eindstand van de degradatiepoule zijn de Dedemsvaarters kansloos op de laatste plaats geëindigd en moeten daarom in het najaar in de 2e klasse uitkomen.

Het tweede (5e) en derde team (6e) waren reeds uitgespeeld. Teams 4, 5 en 6 niet. Team 4 speelde de laatste wedstrijd bij TIOS '66 3. In Balinge begon het team aan een theoretische 0-3 voorsprong omdat de thuisploeg een incompleet team opstelde. Maar het team dat er stond legde de Dedemsvaarters verder wel het spel op. De Dedemsvaarters scoorden geen enkel punt op eigen kracht waardoor het duel op 7-3 de boeken inging. Jan Uythof, Harm Knol en Wilto Bouterse eindigden het voorjaar op de derde plaats in de ranglijst, het ogenschijnlijk hoogst haalbare.

Het vijfde team haalde de thuiswedstrijd met DETO 2 in. In de gymzaal aan de Buizerdweg was het meest scorende Dedemsvaartse team dit voorjaar duidelijk de baas. De bezoekers uit Nijeveen kregen in een wat eenzijdig duel met liefst 8-2 klop. Stefan de Olde, het best scorende Dedemsvaartse lid dit voorjaar, reeg drie punten aan zijn totaal. Eef Diteweg, die maar weer eens in een paar vijfgamers grossierde met fifty-fifty resultaat, en Theo Menzo scoorden beiden twee punten. De Olde dubbelde met vierde man Matthias Dul. Veel tegenwind kreeg het tweetal niet waardoor ook dit dubbel werd gewonnen. De tweede plaats in de stand, waarin dinsdag nog één duel moet worden ingehaald, komt niet meer in gevaar.

Ook het zesde team moet genoegen nemen met de laatste plaats in de degradatiepoule. De laatste wedstrijd tegen DETO 5 bracht hierin geen verandering. Zoals Theo Simons, die niet speelde, terecht opmerkte, begon en eindigde het team het voorjaar met een gelijkspel. Ineke Kegel en Roselin Kappert, die zonder succes dubbelden, scoorden in het enkelspel elk twee punten. Het vijfde punt werd gescoord door Robin Döpp. Hij won zijn eerste enkelspel in een spannende vijfgamer. Toch moet het team weer terug naar de vijfde klasse.

Geen huldiging

Het voorjaar van 2017 gaat voor de Dedemsvaarters de boeken zonder kampioenen. Ook zal er geen prestigebeker worden uitgereikt, omdat er helaas geen jeugdteam meer was.

Zaterdag 22 april 2017 om 01.00 uur
Dames 1 is op zoek naar jou!!

TTV Dedemsvaart heeft een lege plek in de landelijke damescompetitie 1e divisie. Daarvoor wil de vereniging een nieuw te vormen team opzetten.

TTV Dedemsvaart is een leuke, vlotte en betrokken vereniging en bestaat ruim 50 jaar. We hebben jarenlange ervaring op verschillende niveaus in zowel de jeugd- als de seniorencompetitie. Dit zowel regionaal, als op districtsniveau, als op landelijk niveau tot en met de 1e divisie. Onze vereniging is goed ingericht om op hoog niveau te spelen en te trainen, waardoor we een positief toekomstperspectief hebben.

De landelijke damescompetitie bestaat uit drie klassen, Eredivisie, 1e en 2e divisie. Op dit moment is alleen het tweede damesteam actief in de 2e divisie. Door het vertrek van de leden van ons eerste damesteam is TTV Dedemsvaart op zoek naar representatieve dames voor een nieuw te vormen team dat uitkomt in de landelijke damescompetitie 1e divisie. Ben jij diegene die wij zoeken? Of ken jij iemand die in de 1e divisie wil uitkomen en een team zoekt? Laat het ons weten: stuur een e-mail aan info@ttvdedemsvaart.nl.

Zondag 16 april 2017 om 12.00 uur
Dames zwaaien af met knap gelijkspel

In een rumoerige gymzaal aan de Buizerdweg nam het eerste damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart afscheid van de vereniging. Na ruim 10 jaar in verschillende samenstellingen besloot het team de competitie met een keurig gelijkspel tegen angstgegner Avanti 1. De bezoekers uit Hazerswoude Dorp wonnen tot dusver altijd van de Dedemsvaartses.

De opstelling bij de thuisploeg was een ABC-tje. Amanda van Dijk begon, (Be)linda Stolk als tweede en Chantal Knol als derde. Dit resulteerde echter in een teleurstellende 0-3 achterstand - een nachtkaarsscenario leek in de maak. Vanaf het dubbelspel, dat Van Dijk met Annemarie Zijnstra speelde, ging het daarentegen beter. De stress van de afscheidswedstrijd werd opzij gezet en het dubbelspel ging in drie moeizame games naar de thuisploeg. Ontspanning kwam langzaam maar zeker in het spel van de thuisploeg en gemakkelijk scoorde Stolk het eerste enkelspelpunt.

Hierna sloeg het duel ineens om. Van een snelle wedstrijd was ineens geen sprake meer en wat volgde waren bijna alleen maar vijfgamers. Van Dijk won de eerste hiervan, maar Knol delfte maar net het onderspit. Nadat Stolk op schitterde wijze in vijf games won, was een zege voor Knol in haar laatste wedstrijd niet gegund. Het slotduel van Van Dijk was een heuse kraker. Nadat Van Dijk in de vierde game een matchpoint tegen verwerkte, kwam de winst na de kantwissel in de vijfde game. Het gevolg was een prachtig gelijkspel, het beste resultaat dat de Dedemsvaartses tegen Avanti behaalden.

Met het behaalde gelijkspel en de uitslagen in andere wedstrijden was ook meteen de eindpositie in de stand bepaald. De Dedemsvaartses eindigden de promotiepoule van de 1e divisie als vierde van zes teams. Na de wedstrijd bedankte voorzitter Annet Sieljes de dames voor hun bijdrage afgelopen jaren aan de Dedemsvaartse tafeltennisvereniging. Als dank werd hun het shirt gegund. Ook de dames lieten bij monde van Knol weten dankbaar te zijn voor een mooie tijd.

Foto's (van Annet Pouls) van het afscheid staan op de Facebookpagina van TTV Dedemsvaart.

Volle bak in eigen huis

Het tweede damesteam was deze week vrijgeroosterd. Het eerste en vierde seniorenteam kwamen eveneens niet in actie deze week. In geval van team 4 was dit vooraf al bepaald, het eerste team stelde op verzoek van De Treffers '70 4 het uitduel in Klazienaveen een weekje uit. De overige teams speelden deze week allemaal thuis in een volle gymzaal.

Het tweede en derde team waren in de meerderheid tegen Emmen 2 en 3 qua teambezetting, maar beide Dedemsvaartse trioteams delften het onderspit tegen Emmense duoteams. Het tweede verloor met 4-6 van Emmen 2. Naast de drie bonuspunten scoorde alleen Aico Beugelink ondanks een polsblessure een puntje. Jurgen Hofman had een goede kans in zijn eerste wedstrijd, zijn beste in weken, maar kon net als Annet Pouls de vuist niet krachtig genoeg ballen voor punten. Pouls en Hofman dubbelden zonder succes. In de eindstand zijn de Dedemsvaarters op de vijfde plaats geëindigd met liefst 46 punten. Het derde team kon op eigen kracht geen punten scoren en verloor met 3-7 van Emmen 3. Ellen van Eijk en Annet Sieljes, die dubbelden, kijken met de eveneens niet scorende Yvon Pazie terug op een teleurstellend debuut op 2e klasseniveau en besloten de competitie stijf onderaan met slechts 13 punten.

Teams 5 en 6 speelden eveneens in eigen huis. Voor het vijfde team stond er een interessant duel op de rol, want de koploper kwam op bezoek. HOU-Tafel '77 4 uit Coevorden kreeg met de Dedemsvaarters een heuse krachtsproef en het leek er lange tijd op dat het kampioenschap voor de bezoekers niet zou worden behaald. Want de Dedemsvaarters stelden het sterkst denkbare team op en dat pakte goed uit. Stefan de Olde, Matthias Dul en Jasper Dozeman stuifden langs de bezoekers door alle drie de eerste enkelspelen te winnen. De Olde en Dul wonnen vervolgens ook het dubbelspel. Hierna vochten de Coevordense mannen zich terug in het duel. Alleen De Olde en Dul wisten nog eenmaal voor de Dedemsvaarters te scoren. Kansloos waren de verloren enkelspelen overigens niet. Vooral in de laatste wedstrijd was de spanning te snijden. De Olde leek voor de bezoekers de grote kwelgeest te worden door ruim na twaalf uur (!!) een vijfgamer af te dwingen. Pas bij 8-11 gaf De Olde zich gewonnen en daarmee werd HOU-Tafel '77 4 nipt maar wel degelijk kampioen. Als De Olde gewonnen zou hebben, zou het volgende week kampioenschap pas volgende week worden beslist als de Dedemsvaarters nog een inhaalwedstrijd spelen. Ook de thuisploeg had namelijk kans op de titel. Nu rest slechts de tweede plaats.

In het kielzog van de spanning bij Dedemsvaart 5 speelde het zesde team thuis tegen De Treffers '70 7. Een ouderwetse puntenverdeling was ditmaal het resultaat van de 4-6 nederlaag, want Ineke Kegel deelde de lakens uit in de gymzaal aan de Buizerdweg. Zij won drie enkelspelen tegen de bezoekers uit Klazienaveen. Smetje op dit schitterende resultaat was het verloren dubbelspel met Roselin Kappert, dat duidelijk niet haar avond had met ook nog drie nederlagen in het enkelspel. Het vierde punt werd gescoord door de immer onberekenbare Dickson Chung. In de stand is formeel nog niets beslist, maar veel hoger dan de huidige achtste en laatste plaats zit er voor de Dedemsvaarters niet meer in.

Laatste loodjes

Organisatorisch is het slot van deze competitie wat rommelig als gevolg van Pasen en de meivakantie. Enkele teams zijn reeds uitgespeeld, andere teams spelen komende week nog een wedstrijd en daarna zijn er nog steeds verlate wedstrijden. In de komende week komen vijf Dedemsvaartse teams nog in actie. De laatste thuiswedstrijden op dinsdag om 20.15 uur zijn: Dedemsvaart 1 - HOU-Tafel '77 1, Dedemsvaart 5 - DETO 2 en Dedemsvaart 6 - DETO 5. De resterende wedstrijden zijn buiten Dedemsvaart: TIOS '66 3 - Dedemsvaart 4 (dinsdag), De Treffers '70 4 - Dedemsvaart 1 (vrijdag) en het tweede damesteam is de laatste met de uitwedstrijd bij titelkandidaat Disnierats 1 in Hoorn.

Zaterdag 8 april 2017 om 21.00 uur
Tafeltennissters pakken zege tegen Zwolle

De beide damesteams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart speelden zaterdag in eigen huis tegen respectievelijk Tafeltennis Zwolle 1 en Emmen 2. Terwijl het eerste team met 6-4 won, kregen de dames uit team 2 puntloos een tik om de oren.

De wedstrijd van het eerste team kon alle kanten op. De bezoekers, die met veel kunst en vliegwerk schitterende ballen tevoorschijn haalden, hadden in Zwolle al van de Dedemsvaartses gewonnen (7-3). Aanvankelijk leek het ook in de return in Dedemsvaart die kant op te gaan nadat Chantal Knol en Amanda van Dijk alleen teamgenoot Annemarie Zijnstra zagen winnen. De winst in het dubbelspel van Knol en Van Dijk betekende de ommekeer in de wedstrijd. Zijnstra won opnieuw eenvoudig, en na een nieuwe verliespartij van Knol scoorde ook Van Dijk. In de slotfase scoorden Zijnstra en Van Dijk wederom. Ongelukkig verloor Knol het afsluitende duel. In de stand in de eerste divisie promotiepoule staan de Dedemsvaartses vierde, de waarschijnlijke eindpositie.

Het tweede team kreeg weinig gedaan tegen titelkandidaat Emmen 2. De bezoekers maakten van meet af aan duidelijk geen punten cadeau te doen en wonnen met 0-10. Pas laat in de wedstrijd kregen de Dedemsvaartses nog enigzins voet aan de grond. Lisa van Eijk leek de beste kans te hebben in het afsluitende duel. Zij strandde echter nadat haar teamgenoten Annet Sieljes en Melanie Hazeveld al puntloos uitgespeeld waren. Hazeveld en Van Eijk dubbelden, maar konden voorsprongen in games niet vasthouden. Voor de stand heeft het weinig invloed voor de Dedemsvaartses die waarschijnlijk vierde zullen worden in de 2e divisie.

Positieve week seniorenteams

De senioren speelden eerder in de week een relatief goede speelronde. Teams 1 en 3 verloren weliswaar, maar de rest hield het kruid droog met doorgaans kleine zeges en een gelijkspel. Van een juichstemming zal toch niet overal sprake zijn na een wat zich laat aanzien teleurstellend voorjaarsdeel van de competitie.

Een van de teams dat het moeilijk had dit voorjaar was het eerste seniorenteam. Dat team begon afgelopen week aan de degradatiepoule op de laatste plaats. Op bezoek kwam Tornado '65 1. De bezoekers uit Valthe bezorgden de Dedemsvaarters met 3-7 een nieuwe nederlaag. Voor zover de Dedemsvaarters nog dachten aan een miraculeuze ontsnapping, is met een dergelijke uitslag de zaak wel bekeken. De lage positie is mede te wijten aan de slecht scorende Ian Tempelman, die ook nu droog bleef staan. Niek Starke en Willem Greidanus staan er met percentages tot 50% beter voor en wonnen beiden wel een duel. Het scorende duo speelde ook met succes het dubbelspel. Maar de bottom-line is dat degradatie naar de 2e klasse op een haar na een feit is.

De levensader van het tweede team in de 2e klasse is gezonder. Het boekte voor de vierde keer dit voorjaar een zege. In Meppel speelden twee teams wel een bar slechte wedstrijd waarin weinig spectakel was. De - mogelijk tussen de oren - slechte speelbal was zeker debet aan het slappe schouwspel dat eerder op een wedstrijd van twee niveau's lager leek. Jurgen Hofman revangeerde zich voor de uitglijder van een week geleden toen hij drie verliesbeurten noteerde. Nu was het spel op zijn best hetzelfde, maar met drie zeges was het resultaat wel volledig ten goede gekeerd. Annet Pouls legde bij de Dedemsvaarters ogenschijnlijk de beste wedstrijden op het tonaal, maar kwam net te kort om vaker dan eens te scoren. Aico Beugelink scoorde twee onverdiende punten en leed met Hofman verlies in het dubbelspel. In de stand staan de Dedemsvaarters, die hopen op handhaving, vijfde. Officieel is dat een degradatieplaats, maar wellicht valt het mee.

Het derde team is reeds uitgeblust en kon in zijn officiële degradatiewedstrijd geen motivatie meer opbrengen. Ellen van Eijk, Yvon Pazie en Annet Sieljes leden voor de vijfde maal een 10-0 verlies. Ditmaal was DETO 2 in Nijeveen te sterk voor de Dedemsvaartses die thuis nog 5-5 scoorden. Die vijf punten is precies de helft van de gehele productie dit voorjaar. Pazie en Sieljes verloren het dubbelspel. Het team degradeert met dit resultaat naar de 3e klasse en speelt komende week nog voor de sier het afsluitende duel.

In de 3e klasse lijkt het vierde team zich keurig te handhaven. Afgelopen week ontving het DBC 1 en deelde het de punten met de bezoekers uit Drouwen. De meeste punten tegen was voor Wilto Bouterse die onfortuinlijk was in de twee vijfgamers. Harm Knol speelde ook een vijfgamer en won dat nipt. Dat was de sportieve wraak voor het verlies in het dubbelspel dat hij met Jan Uythof - ook in de vijfde game - verloor. Knol won naast de vijfgamer ook zijn resterende enkelspelen en tekende daarmee voor een 100% score. Jan Uythof speelde een goede wedstrijd en pakte twee punten. In de vertekende stand staan de Dedemsvaarters momenteel tweede. Tenzij er hele rare dingen gebeuren, zal het team als derde of vierde eindigen.

Er is nog altijd kans op promotie voor het vijfde team. Maar met een magere 6-4 zege op Reflex '65 4 en een 8-2 zege van de koploper is de kans hierop aanzienlijk kleiner geworden. Koploper HOU-Tafel '77 4 is dinsdag te gast in Dedemsvaart en daarna hebben de Dedemsvaarters nog een inhaalwedstrijd. Tegen de bezoekers uit Hoogeveen was het net als eerder dit voorjaar een moeizaam duel voor de Dedemsvaarters. Halverwege stond het thuisteam tegen een 1-4 achterstand aan te kijken en alleen Stefan de Olde had gescoord. Theo Menzo had thans al tweemaal verloren nadat hij vorige week de wedstrijd moest laten lopen na een rugblessure. Maar het duel kantelde en de Dedemsvaarters wisten door drie vijfgamers te winnen toch nog een zege uit het vuur te slepen. Menzo scoorde dus een punt en De Olde trok opnieuw de kar door drie zeges. Na een mislukte eerste wedstrijd herstelde Eef Diteweg door eerst te winnen in - jawel - vijf games en het slotduel in drie rappe games te winnen.

Dedemsvaart 6 is zijn degradatiepoule in de 4e klasse begonnen met een zege. NATTC 3 werd mede dankzij drie punten van Ineke Kegel met 6-4 verslagen. Vooral in het begin van de wedstrijd leek het alle kanten op te kunnen, aangezien alleen het dubbelspel in drie games ging (winst voor Roselin Kappert en Kegel). Kappert won op haar beurt 'slechts' een punt en deed het daarmee even goed als Theo Simons die zijn middelste wedstrijd won. Er is nog hoop op handhaving, want het gat met de bezoekers uit Veenoord is nog maar vijf punten. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan; ook de resterende wedstrijden zijn in eigen huis.

Afscheid 1e damesteam

De laatste weken van de competitie zijn een beetje een rommeltje. Sommige teams spelen komende week al de laatste wedstrijd, andere teams zijn een week later pas klaar met nog één of twee wedstrijden te gaan. Heren 1 komt na verplaatsing van het uitduel met De Treffers '70 4 niet in actie komende, terwijl het vierde herenteam en tweede damesteam zijn vrijgeroosterd.

Het programma voor komende week kent alleen maar thuiswedstrijden. Op dinsdag om 20.15 uur zijn Dedemsvaart 2 - Emmen 2, Dedemsvaart 3 - Emmen 3, Dedemsvaart 5 - HOU-Tafel '77 4 en Dedemsvaart 6 - DETO 5 de wedstrijden. Op zaterdag om 14.00 uur neemt het eerste damesteam als team afscheid van TTV Dedemsvaart. Het team heeft om verschillende redenen besloten te stoppen met competitie spelen. Avanti 1 (Hazerswoude Dorp) is de allerlaatste tegenstander voor het team waarvan een deel (Chantal Knol en Amanda van Dijk) in 2006 landskampioen werd bij de meisjes.

Zaterdag 1 april 2017 om 20.00 uur
Tafeltennissters winnen in Utrecht

Zaterdag speelden twee damesteams van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart in Utrecht bij SVE 1 en SVE 3. Beide teams namen de zege mee uit hartje Nederland, met 4-6 voor het eerste en 2-8 voor het tweede damesteam.

Bij het eerste team deed Chantal Knol verrassend mee in deze wedstrijd. Vanwege een slijmbeursontsteking leek haar deelname deze wedstrijd te vroeg, maar Knol stond er wel en presteerde bovendien ook prima met twee zeges en de winst in het dubbelspel met Annemarie Zijnstra. Zijnstra kon haar draai in Utrecht daarentegen niet echt vinden, maar met de winst in het dubbelspel als opwarmer droeg zij later met een enkelspelpunt alsnog mee aan de zege. Linda Stolk komt steeds beter op dreef dit voorjaar. Ze won net als Knol twee punten en vijzelde haar percentage op tot bijna 40%. Het team lijkt de promotiepoule als derde of vierde te besluiten. SVE 1 gaf de rode lantaarn aan Tafeltennis Zwolle, zaterdag de volgende tegenstander voor de dames.

Een afdeling lager werd het tweede damesteam team van de week met 2-8 winst. De zege is de grootste sinds het team afgelopen najaar werd opgericht. Manon Pateman leek lange tijd niet aan het feestje mee te doen. Zij verloor de eerste twee enkelspelen, maar daarna volgde zij het voorbeeld van teamgenoten Lisa van Eijk en Melanie Hazeveld, die beiden de volle vracht van drie punten mee naar huis namen. Van Eijk en Hazeveld grepen ook de winst in het spannende dubbelspel, dat met 11-9, 8-11, 11-9, 5-11 en 7-11 werd gewonnen. Met het behaalde resultaat kunnen de Utrechtse hekkensluiters de Dedemsvaartses bijna niet meer inhalen. Een plek winst in de ranglijst na de resterende wedstrijden tegen de beide titelkandidaten lijkt voor de Dedemsvaartses echter ook niet realistisch. De vierde plaats in de eindstand lijkt daarom een zekerheidje te zijn.

Vlees noch vis bij de senioren

Bij de senioren kwamen vier van de zes teams in actie. Teams 1 en 6 waren vrij in afwachting van het programma voor hun degradatiepoule. Team 5, dat incompleet was, verraste met 4-6 winst bij DETO 3 in Nijeveen. Teams 2 en 3 verloren thuis met 3-7 en 1-9 van koplopers Reflex '65 2 (Hoogeveen) en HOU-Tafel '77 2 (Coevorden). De kaarten voor het vierde team kwamen beter te liggen na een opgelucht gelijkspel tegen MSK 1 (Musselkanaal). Twee of drie wedstrijden voor het einde van de voorjaarscompetitie doen de meeste teams niet meer mee om de prijzen, behalve misschien het vijfde team.

Het tweede team had de punten te danken aan de goed spelende Annet Pouls en Aico Beugelink. Pouls kwam goed weg in haar gewonnen eerste partij, waarin ze mazzelde op het eindpunt. Beugelink was de hele avond al gedreven een goed resultaat te boeken en dat lukte met twee punten. Voor Jurgen Hofman viel het scoreloze resultaat bitter tegen. In tegenstelling tot zijn teamgenoten lukte er weinig en ook in het dubbelspel met Beugelink leek Hofman last te hebben van enige vermoeidheid, wellicht door het ingaan van de zomertijd. Het drietal was evenwel nooit echt kansloos, want in elk enkelspel viel er wel wat te halen. Toch nam Reflex '65 2, de koploper uit Hoogeveen, met 3-7 de meeste punten mee naar huis.

Het derde team zag donkere wolken boven zich. Na drie keer op rij met maximale cijfers verliezen en dan de koploper op bezoek krijgen, leek de negatieve reeks niet ten einde te kunnen komen. HOU-Tafel '77 2 leek geenzins van plan deze reeks te onderbreken... maar toch gebeurde het... bij het sluiten van de markt pakte invaller Jasper Dozeman de zege in ultimo, 14-12 in de enige vijfgamer van de avond. Waar Dedemsvaart 3 de vijfgamer won, wonnen de bezoekers alles in drie games. Dozeman scoorde derhalve een punt, vaste krachten Yvon Pazie en Annet Sieljes kregen geen vat op het Coevordense spel en verloren zowel enkelspelen als dubbelspel. Het gevolg is een 1-9 nederlaag.

Het vierde team mocht de handen dichtknijpen met het 5-5 gelijkspel tegen MSK 1. De bezoekers uit het Groningse Musselkanaal namen halverwege het duel een 1-4 voorsprong, mede door een slechte beurt van Dedemsvaarts topscorer Harm Knol die toen al tweemaal had verloren. Wilto Bouterse won het openingsduel, maar ook Jan Uythof verloor zijn eerste duel. Toen Bouterse en Uythof ook het dubbelspel verloren, leek het al een verloren wedstrijd te worden. De Dedemsvaarters kwamen echter als een wonder terug in de wedstrijd en namen zelfs nog een 5-4 voorsprong na zeges van Bouterse, Uythof, zelfs Knol, en nogmaals Uythof. Toch moest ook Bouterse nog een keer verlies nemen in de afsluitende partij.

Team 5 kon kort voor de wedstrijd tegen DETO 3 geen beroep doen op invallers nadat Theo Menzo door zijn rug was gegaan en zich afmeldde. Met twee man werd toch gewonnen met 4-6, maar gemakkelijk en vooral snel ging dit alles niet. In Nijeveen wonnen Stefan de Olde en Eef Diteweg beiden drie punten. Ook in het dubbelspel leek de weg naar winst open te liggen, maar de vijfde game was toch een brug te ver. In de strijd om de titel was de 6-4 net niet goed genoeg om de druk op koploper HOU-Tafel '77 4 op te voeren. Dat won een dag later met 7-3.

Vol programma

Komende week komen alle teams weer in actie. Het eerste en zesde team beginnen aan de degradatiepoules als hekkensluiters en er moeten wonderen gebeuren willen de teams zich handhaven. Handhaven is voor het derde team alleen nog in theorie mogelijk. Punten scoren moet evenwel tot de mogelijkheden behoren met de uitwedstrijd bij DETO 2 op maandag. Het tweede team neemt het op tegen Meppel 1 in de strijd tegen degradatie, al is in deze fase niet duidelijk of de vijfde plaats degradatie is of niet. Meer punten dat de nummer 5 uit de andere poule kan meehelpen.

Het programma in 'eigen' gymzaal aan de Buizerdweg bestaat uit de volgende wedstrijden. Heren (dinsdag 20.15 uur): Dedemsvaart 1 - Tornado '65 1, Dedemsvaart 4 - DBC 1, Dedemsvaart 5 - Reflex '65 5 en tenslotte Dedemsvaart 6 - NATTC 3. Dames (zaterdag 14.00 uur): Dedemsvaart 1 - Tafeltennis Zwolle 1 en Dedemsvaart 2 - Emmen 2.

Archief mededelingen

Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019 | Mei 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017