Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest 2019 (klik hier)

Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Laatste nieuws

Woensdag 1 mei 2019 om 17.00 uur
Inschrijving voor Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest 2019 geopend

5%
bereikt
op 19 mei

Op zaterdag 31 augustus 2019 organiseert tafeltennisvereniging Dedemsvaart de 51e editie van de Kampioenschappen van Avereest. De organisatie heeft de inschrijfperiode thans voor verenigingen en eigen leden geopend. Ook recreanten kunnen zich inschrijven. In de bijlages (onderaan dit bericht) staat alle benodigde informatie van het toernooi van 2019.

Voor wat betreft de opzet van het toernooi is het streven ook dit jaar om jeugd, geboren in 2002 of later, in te delen zo veel als mogelijk op ELO-rating. Wij hebben hiervoor grenzen ter indicatie bepaald, maar we zullen hier flexibel mee omgaan als het aantal deelnemers in een bepaalde categorie hiertoe aanleiding geeft. Voor de hoogste categorie (A-klasse) dient een deelnemer minimaal 650 punten te hebben. Voor de gevorderde jeugd (B-klasse) mag een rating niet hoger dan 700 punten zijn en geldt een minimum van 350 punten. De beginnende jeugd (C-klasse), ook zij die Table Stars competitie spelen, mag maximaal 400 punten hebben. Kortom, er is sprake van enige overlap.

Attentie voor beginners/ouders: dit is een dagvullend toernooi.
Aanvang 9.00 uur, einde tussen 17.30-18.30 uur!

Bij de senioren is een klasse aan de onderkant toegevoegd en wordt er weer op licentie ingedeeld. Senioren zijn alle deelnemers geboren in 2001 of eerder. Het staat iedere deelnemer vrij op te geven voor een hogere categorie. Bij sluiting wordt per geval bekeken of er ruimte is voor het verzoek. De inschrijftermijn loopt tot en met uiterlijk vrijdag 9 augustus 2019. Let op dat dit een week korter is dan voorgaande edities. Wij adviseren contactpersonen tijdig hun deelnemers op te geven, al dan niet middels een voorlopige aanmelding.

Ook dit jaar wordt het toernooi mede mogelijk gemaakt door toernooisponsor Bos Bedden en staat TT-Promotions wederom met een uitgebreide stand op de Avereester! Mocht u meteen al met nieuw materiaal willen spelen, neem dan een kijkje op http://www.ttpromotions.nl/ en bestel via de site of mail. Voor aanvang van het toernooi bent u dan in het bezit van uw nieuwe materiaal. Anne en Stan Vlieg namens TT-Promotions zien u graag 31 augustus in Dedemsvaart!

 

Voor vragen over het toernooi kunt u terecht bij de organisatie, per e-mail kva@ttvdedemsvaart.nl.

Downloads
- Flyer
- Aandachtspunten
- Convocatie
- Inschrijfformulier

Klik hier of Klik hier voor een impressie van vorige twee jaren, met foto's en een mooie video van Dedemsvaart in Beeld.

Woensdag 24 april 2019 om 12.00 uur
Huldiging kampioensteams Bos Bedden-TTV Dedemsvaart voorjaar 2019

Heren 1, dames 1 en jongens 2 werden dinsdagavond gehuldigd vanwege het behalen van het kampioenschap in de voorjaarscompetitie.

Na het voorwoord van onze voorzitter Annet Sieljes mocht jongens 2, bestaande uit Thomas en Ingmar hun bloemen en cadeaubon in ontvangst nemen van onze hoofdsponsor Lubertus Talen van Bos Bedden. Ook kregen beide jongens de prestigebeker uitgereikt, aangezien ze ongeslagen kampioen zijn geworden in hun klasse. Vervolgens was het de beurt aan Heren 1. Dit team, bestaande uit Arina, Jerry, Willem, Chantal, Ian, Robert en invaller Aico is 1e geworden in de 2e klasse en promoveert derhalve weer naar de 1e klasse. Als laatste werd Dames 1 gehuldigd. Dit team bestaat uit 9 speelsters die allemaal hebben bijgedragen aan het kampioenschap. Zodoende kregen Arina, Thirza, Melanie, Daniëlle, Laura, Roselin, Sabrina, Annet S en Annet P allen een bloemetje en een bon namens de sponsor!

Zondag 31 maart 2019 om 21.00 uur
Breedtesport in het breedste zin van het woord

Het duurde even, maar door een goede samenwerking met de gemeente en De Stuw konden we een aanvraag indienen voor een stimuleringsbudget bij Grenzeloos Actief voor de aanschaf van een rolstoeltafeltennistafel.

En door mee te kunnen liften op de contracten van de NTTB op het gebied van paratafeltennis en leveranciers ontvingen we zowaar twee rolstoeltafels. TTV Dedemsvaart is blij met dit budget. In het najaar zal een eerste paratafeltennistraining gaan plaatsvinden in samenwerking met de NTTB. Klik hier voor meer informatie over paratafeltennis.

Zaterdag 26 januari 2019 om 08.00 uur
Dames verrassen, maar Jerry de Lange clubkampioen 2019

De clubkampioenschappen voor senioren zijn in 2019 gewonnen door Jerry de Lange. In de finale versloeg hij de verrassende Annet Pouls in haar finaledebuut. Het was alweer 20 jaar geleden dat De Lange clubkampioen was.

Met 24 deelnemers kon eenzelfde opzet als afgelopen jaren uit de kast worden gehaald. Wel waren de poules helemaal anders. Na het voorwoord van onze voorzitter Annet Sieljes, waarin de verenigingsbeker die behaald werd bij de Drentse Kampioenschappen nog even geshowd werd, gingen de deelnemers van start. De voorronden werden gespeeld volgens het best-of-3-games spelsysteem. Titelverdediger Aico Beugelink overleefde de poulefase in poule A niet en moest in Pouls en Matthias Dul, die naar categorie A doorstroomden, zijn meerderen erkennen. Laura Kroes ging met Beugelink mee naar categorie B en Theo Menzo en Theo Simons mochten zich melden voor categorie C. De Lange was de sterkste in poule B, waar Yvon Pazie verrassend tweede werd en ook naar categorie A mocht. De nummers 3 en 4 voor categorie B waren Jurgen Hofman en Jasper Dozeman, terwijl Annet Sieljes en Karel Mangnus genoegen moesten nemen met een plek in categorie C.

Aan de andere kant van de gymzaal was meer spanning te vinden. Vooral in poule C waren minimale verschillen te vinden en moest zelfs een beslissing op duizenden worden gemaakt. Willem Greidanus won wel alle wedstrijden en plaatste zich voor categorie A. Om de tweede plek moest het rekenwerk er aan te pas komen. Dat ging tussen Tonny Kleiman, Ian Tempelman en Ellen van Eijk. Met elk drie gewonnen sets en onderling evenveel gewonnen games moest de toernooileider punten tellen. Kleiman had 57 punten voor en 58 punten tegen (op elkaar gedeeld: 57/58 = 0,9828), Tempelman had 56 voor 57 tegen (56/57 = 0,9825) en Van Eijk kwam met de minste punten voor en tegen als beste uit de bus (55/53 = 1,0377). Van Eijk sloot zich dus aan bij Greidanus en de heren moesten genoegen nemen met categorie B. Jan Uythof en Peter Pot completeerden de poule met een plek in categorie C.

In poule D was de enige afmelding vanwege de sneeuw. Ria Doornbusch bleef thuis en doordat reserve Ineke Kegel wegens ziekte moest bedanken kon Niek Starke, die ook op de reservelijst stond, alsnog aantreden. Ook hier verrassingen, want Daniëlle Pekel won de poule voor Starke, waardoor beide doorgingen naar categorie A. Bert Benjamins speelde niet best en moest Stefan de Olde nog voor zich dulden; het tweetal mocht zich melden in categorie B. De laatste twee plekken voor categorie C werden vervolgens gevuld door Dickson Chung en Gert Otten.

Vanaf de kwartfinales werd overgeschakeld naar het best-of-5-games spelsysteem. De wedstrijden gingen tussen nummers 1 en 2 (categorie A), 3 en 4 (categorie B) en 5 en 6 (categorie C). De verliezers van de kwartfinales werden uitgeschakeld, de winnaars zouden nog een halve finale en een finale of troostfinale spelen.

Categorie A

Het lot koppelde een aantal dames aan elkaar, teamgenoten zelfs. Pouls en Pazie van team 4 namen het tegen elkaar op en van team 3 kruisten Pekel en Van Eijk de degens. De eerstgenoemden wonnen. In de andere kwartfinales waren Jerry de Lange en Willem Greidanus zegevierend op Matthias Dul en Niek Starke. De beide dames troffen elkaar in de halve finale. Pouls pakte de winst op Pekel, terwijl Greidanus opnieuw niet opgewassen was tegen De Lange; vorig jaar troffen de teamgenoten elkaar al in de kwartfinale en won De Lange ook al. Een verrassende finale dus en die ging ook verrassend van start. Pouls won de eerste game van De Lange met 11-9. De tweede game ging aanvankelijk gelijk op, maar De Lange won met 11-6. In de derde game leek de beslissing te vallen, want De Lange denderde met 11-2 over Pouls heen. Omdat het de laatste kans was, rechtte Pouls nog eenmaal de rug, maar De Lange liet haar onvoldoende ruimte en versloeg de debutant-finaliste met 11-8. Voor De Lange keert de wisselbeker daarom na 20 jaar weer terug op de schoonsteenmantel. Het duel om de 3e plaats was eenzijdig en ging in drie games naar Greidanus. Alleen in de derde game kon Pekel nog meekomen.

Categorie B

Met een hoop namen die niet hadden misstaan in categorie A, ging ook categorie B van start met de kwartfinales. Beugelink versloeg Dozeman in vier games, terwijl Tempelman en De Olde een spannende vijfgamer nodig hadden, welke Tempelman won. Hofman en Benjamins waren sneller klaar en versloegen in drie games respectievelijk Kroes en Kleiman. De halve finales waren snel bekeken, want Tempelman versloeg Beugelink met 3-0 en Benjamins was met 3-0 te sterk voor Hofman. De finale tussen Tempelman en Benjamins was in vier games voor Benjamins. Tempelman wist de eerste game nog nipt te winnen, maar liep hierna achter de feiten aan. De troostfinale was van troosteloos niveau. Beugelink pakte een 2-0 voorsprong, maar liet Hofman terugkomen en zelfs de winst pakken.

Categorie C

Het minste aantal games overwerk noteerde categorie C. Bijna alle wedstrijden eindigden in een 3-0 resultaat. In de kwartfinale was Menzo de betere van Mangnus en wonnen Chung van Pot, Sieljes van Simons en Uythof van Otten. In de halve finales was Menzo te sterk voor Chung en was Sieljes met 3-1 te sterk voor Uythof; dat was de enige niet-3-0 uitslag. In de finale verraste Sieljes met een duidelijke winst op Menzo. Normaal speelt Menzo sterk op de clubkampioenschappen en daarom had ook Sieljes meer tegenstand kunnen verwachten. Het tegendeel bleek het geval, want Sieljes was de baas in het treffen. De troostfinale tussen Chung en Uythof was een prooi voor 'der Alte'; Uythof liet Chung vrij kansloos.

Geschiedenis

De clubkampioenschappen worden al sinds de oprichting in 1964 gespeeld, zo blijkt uit bewaard gebleven notulen en krantenartikelen. Helaas hebben we nog steeds niet alle winnaars helder kunnen achterhalen. De lijst hieronder kunnen we in elk geval met zekerheid vaststellen.

Senioren:
1964. H.C. van Dijk (heren), H. Witteveen (dames)
...
1979. Michiel Schrader (heren), Anneke de Neef-Bos (dames)
1980. René Röben (heren), Marjan Dekker (dames)
1981. Michiel van Seventer (heren), Hilly Hakkers (dames)
1982. Harry Meerlo
1983. Hielke Hebers
1984. Marc Joppe
1985. Mark Uythof
1986. Robert Visscher
1987. Robert Visscher
1988. Robert Visscher
1989. Richard Koehorst
1990. Robert Visscher
1991. Jerry de Lange
1992. Jan Willem Uythof
1993. Ria Doornbusch
1994. Gert Jan van der Vegt
1995. Gert Jan van der Vegt
1996. Jerry de Lange
1997. Willem Greidanus
1998. Rien Both
1999. Jerry de Lange
2000. Michel Hulst
2001. Willem Greidanus
2002. Robert Visscher
2003. Christiaan ten Hartog
2004. Christiaan ten Hartog
2005. Christiaan ten Hartog
2006. Christiaan ten Hartog
2007. Christiaan ten Hartog
2008. Aico Beugelink
2009. Ben Kelder
2010. Paul Sterken
2011. Michel Bols
2012. Michel Bols
2013. Annemarie Zijnstra
2014. Annemarie Zijnstra
2015. Annemarie Zijnstra
2016. Annemarie Zijnstra
2017. Annemarie Zijnstra
2018. Aico Beugelink
2019. Jerry de Lange

Alle uitslagen van de clubkampioenschappen senioren 2019 zijn hier na te zoeken.

Meer foto's van Annet Pouls-Knol op de facebookpagina van TTV Dedemsvaart

 

Organisatie en verslag Aico Beugelink
Organisatie en presentatie Annet Sieljes
Verwerking foto's Annet Pouls

Zondag 20 januari 2019 om 10.00 uur
Daan Zandstra in 2019 clubkampioen jeugd

Bijna alle 15 jeugdleden waren aanwezig op de clubkampioenschappen voor de jeugd die dinsdag 15 januari werden gespeeld. Vanwege griep kon helaas een klein aantal spelers niet deelnemen. Na een iets uitlopende poulefase wist Daan Zandstra zich uiteindelijk te kronen tot clubkampioen 2019 voor de jeugd.

Het toernooi begon met een voorronde. Aan de hand van deze fase kwalificeerde iedere deelnemer zich voor categorie A, B of C. In poule 1 was Daan Zandstra duidelijk de sterkste en met Ingmar Everhardus plaatste Daan zich voor de categorie A. Laura Stevens en Lars Michel stroomden door naar categorie B, terwijl Samuël Broertjes met zijn eerste deelname de rijen sloot voor categorie C. In poule 2 liep alles eveneens zoals verwacht. Thomas Koop en Xem Reurink regelden onderling de 1e twee plaatsen voor categorie A en Luna Dopmeijer en Quin Kunnen pakten plaats 3 en 4 om in categorie B te belanden, en debutanten Safira Broertjes en Isabel Jansen eindigden onderaan en gingen zodoende in de laatste categorie verder.

De familie Broertjes en Isabel speelden in categorie C om de prijzen. Het jongste jeugdlid Isabel was Safira en Samuël de baas en won zodoende de 1e prijs in deze categorie. Het slotduel ging tussen Safira en Isabel om de winst in de poule. In drie games won Isabel dus het onderlinge treffen.

In categorie A en B waren er halve finales en finales/troostfinales. De halve finales in categorie B gingen tussen Laura en Quin en Luna en Lars. Vooral tussen Luna en Lars was er spanning. Lars won met 11-5, 9-11 en 12-10. Laura won van Quin. De finale was voor Lars een wedstrijd te veel en ging eenvoudig naar Laura. Quin en Luna maakten er wel een spannende strijd van en nu won Quin wel van Luna, terwijl eerder in de voorrondepoule de rollen omgedraaid waren.

In de hoogste categorie A ging het tussen de best geplaatsten van de voorronde. Daan was tegen Xem, die titelverdediger was, de betere en plaatste zich voor de finale. Het andere halve finale-duel ging tussen Ingmar en Thomas. Thomas zette zijn teamgenoot een hak en won in drie games en de finale ging zodoende tussen Daan en verrassend Thomas. Het duel was jammer genoeg niet heel erg finalewaardig, want de spanning was ver te zoeken. Daan was veel te sterk en werd terecht clubkampioen. Thomas mag echter heel tevreden terugkijken op een goed toernooi. Xem was in de troostfinale de betere van Ingmar en werd dit jaar dus 3e.

Geschiedenis

De clubkampioenschappen worden al sinds de oprichting in 1964 gespeeld, zo blijkt uit bewaard gebleven notulen en krantenartikelen. Helaas hebben we nog steeds niet alle winnaars helder kunnen achterhalen. De lijst hieronder kunnen we in elk geval met zekerheid vaststellen.

Jeugd:
1964. ?
...
1979. Mark Uythof (jongens), Hilly Hakkers (meisjes)
1980. Edward Hulleman (jongens), Evelien Kuiterman (meisjes)
1981. Hielke Hebers (jongens), Jacqueline Hulleman (meisjes)
1982. Hielke Hebers (jongens), Evelien Kuiterman (meisjes)
1983. Marc Joppe (jongens), Ellen Uythof (meisjes)
1984. Mark Uythof (jongens), Evelien Kuiterman (meisjes)
1985. Tjeerd Wijnhoudt (jongens), Ellen Uythof (meisjes)
1986. Gerben Jan Boersma
...
1998. Christiaan ten Hartog
1999. Christiaan ten Hartog
2000. Christiaan ten Hartog
2001. Christiaan ten Hartog
2002. Gea Boessenkool
2003. Gea Boessenkool
2004. Matthias Dul
2005. Lex Koopman
2006. Lex Koopman
2007. Lex Koopman
2008. Ian Tempelman
2009. Lex Koopman
2010. Lex Koopman
2011. Ian Tempelman
2012. Jeltje Elsinga
2013. Ad Werkman
2014. Lennert Keuning
2015. Lennert Keuning
2016. Laura Kroes
2017. Roselin Kappert
2018. Xem Reurink
2019. Daan Zandstra

Alle uitslagen van de clubkampioenschappen jeugd 2019 zijn hier na te zoeken.

Meer foto's van Annet Pouls-Knol op de facebookpagina van TTV Dedemsvaart

 

Organisatie en verslag Aico Beugelink
Organisatie en presentatie Annet Sieljes
Verwerking foto's Annet Pouls

Archief mededelingen