Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest 2018 (klik hier)

Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Laatste nieuws

Zondag 1 april 2018 om 00.00 uur
Inschrijving voor Bos Bedden Open Kampioenschappen van Avereest 2018 geopend

VOL
100% bereikt
op 7 aug

Op zaterdag 1 september 2018 organiseert tafeltennisvereniging Dedemsvaart de 50e editie van de Kampioenschappen van Avereest. De organisatie heeft de inschrijfperiode thans voor verenigingen en eigen leden geopend. Ook recreanten kunnen zich inschrijven. In de bijlages (onderaan dit bericht) staat alle benodigde informatie van het toernooi van 2018.

Voor wat betreft de opzet van het toernooi is het streven ook dit jaar om jeugd, geboren in 2001 of later, in te delen zo veel als mogelijk op ELO-rating. Wij hebben hiervoor grenzen ter indicatie bepaald, maar we zullen hier flexibel mee omgaan als het aantal deelnemers in een bepaalde categorie hiertoe aanleiding geeft. Voor de hoogste categorie (E-klasse) dient een deelnemer minimaal 600 punten te hebben. Voor de gevorderde jeugd (F-klasse) mag een rating niet hoger dan 650 punten zijn en geldt een minimum van 300 punten. De beginnende jeugd (G-klasse), ook zij die Table Stars competitie spelen, mag maximaal 350 punten hebben. Kortom, er is sprake van enige overlap.

Attentie voor beginners/ouders: dit is een dagvullend toernooi.
Aanvang 9.00 uur, einde tussen 17.30-18.30 uur!

Bij de senioren verandert er niets in de verdeling en wordt er weer op licentie ingedeeld. Senioren zijn alle deelnemers geboren in 2000 of eerder. Het staat iedere deelnemer vrij op te geven voor een hogere categorie. Bij sluiting wordt per geval bekeken of er ruimte is voor het verzoek. De inschrijftermijn loopt tot en met uiterlijk vrijdag 10 augustus 2018. Let op dat dit een week korter is dan voorgaande edities. Wij adviseren contactpersonen tijdig hun deelnemers op te geven, al dan niet middels een voorlopige aanmelding.

Ook dit jaar wordt het toernooi mede mogelijk gemaakt door toernooisponsor Bos Bedden en staat TT-Promotions wederom met een uitgebreide stand op de Avereester! Mocht u meteen al met nieuw materiaal willen spelen, neem dan een kijkje op http://www.ttpromotions.nl/ en bestel via de site of mail. Voor aanvang van het toernooi bent u dan in het bezit van uw nieuwe materiaal. Anne en Stan Vlieg namens TT-Promotions zien u graag 1 september in Dedemsvaart!

 

Voor vragen over het toernooi kunt u terecht bij de organisatie, per e-mail kva@ttvdedemsvaart.nl.

Downloads
- Flyer
- Aandachtspunten
- Convocatie
- Inschrijfformulier

Klik hier voor een impressie van vorig jaar, met foto's en een mooie video van Dedemsvaart in Beeld.

Dinsdag 3 juli 2018 om 12.00 uur
Boerengolf 2018

Donderdag 28 juni vond de jaarlijkse afsluiting plaats van het seizoen van TTV Dedemsvaart. Ook dit jaar georganiseerd door Stefan de Olde.

Voordat de strijd echter kon beginnen zette onze voorzitter Annet Sieljes Aico Beugelink nog even in het zonnetje. Aico heeft na 14 jaar helaas besloten te stoppen met het schrijven van de persberichten. Omdat dit toch erg gewaardeerd werd, kreeg hij namens de vereniging hiervoor een bedankje.

Hierna gingen in totaal een 12-tal deelnemers van start met Boerengolf. Onder veel gelach werd er flink strijd geleverd om in zo min mogelijk slagbeurten toch de winnaar te worden. De avond werd daarna gezellig afgesloten met een drankje waarna de luchtballonen de hemel bezetten.

Hier staan de foto's

Woensdag 25 april 2018 om 20.00 uur
Mooie avond: presentatie afzettingen, huldiging kampioenen en beslissingswedstrijd

Voorafgaand aan de promotiewedstrijd tussen Oost 1 en Emmen 1 vond de presentatie plaats van onze nieuwe speelveldafzettingen. Dankzij Bos Bedden en Bergslot kunnen wij binnenkort 30 nieuwe speelveldafzettingen bij onze inventaris optellen. Onze voorzitter Annet Sieljes heette Lubertus Talen van onze hoofdsponsor dan ook hartelijk welkom en overhandigde hem namens TTV Dedemsvaart een bos bloemen als dank.

Hierna mocht Xem Reurink de prestigebeker in ontvangst nemen voor het hoogste percentage in de jeugdcompetitie. Hij heeft dit voorjaar 14 van zijn 20 wedstrijden gewonnen wat een percentage oplevert van 70%. Als laatste werden de beide kampioensteams gehuldigd. Team 6, bestaande uit Ineke Kegel, Dickson Chung, Robin Döpp en Theo Simons, werd kampioen in de 5e klasse met 82 punten uit 10 wedstrijden en komt volgende competitie uit in de 4e klasse. Team 1 tenslotte, bestaande uit Willem Greidanus, Jerry de Lange, Chantal Knol en Ian Tempelman, is kampioen geworden in de 2e klasse met 60 punten uit 8 wedstrijden en promoveert dus naar de 1e klasse. Allen van harte gefeliciteerd!

TTV Dedemsvaart was 24 april het toneel van de promotiewedstrijd tussen Emmen 1 en Oost 1. Inzet: 1 plek in de Noordelijke 2e Divisie. Rudently Josepha, Harrie Hoogeveen en Dennis Arends van Emmen mochten het opnemen tegen Fedor Hazeveld, Peter Linker en Wim Zoer van Oost. Beide teams gingen volop de strijd aan wat resulteerde in veel spannende en lange wedstrijden met weinig 3-0 uitslagen. De teams waren de hele avond aan elkaar gewaagd. Het was lang onmogelijk in te schatten wie de sterkste zou worden. Breekpunt werd wedstrijd 7. Peter Linker verspeelde een 2-0 voorsprong, Dennis Arends paste namelijk halverwege het duel zijn service iets aan waardoor Peter de bal steeds moeilijker terug kreeg. Dat leek de ban te breken, Wim Zoer verloor hierna van Harrie Hoogeveen. De beslissing lag daarna bij Fedor Hazeveld, maar hij kon het niet redden en verloor van Dennis. Na drie-en-een-half uur was het 6-3 en was de beslissing gevallen (bij 5-4 had Oost nog kunnen winnen op games).

Zaterdag 21 april 2018 om 17.30 uur
Tafeltennisdames sluiten af met winst

Zaterdag speelde het damesteam van TTV Bos Bedden-Dedemsvaart de laatste wedstrijd van het seizoen. In eigen huis namen de Dedemsvaartses het op tegen TT Nijmegen 1 en zegevierden met 6-4.

Het duel kenmerkte zich met van beide kanten afwisselend goede en duidelijk mindere fases. Melanie Hazeveld opende met winst, herstellende van een zwakke derde game. Thirza Hazeveld herstelde na een ongemakkelijke eerste game waarna ze steeds overtuigender tot de winst werkte, de 2-0. Roselin Kappert begon uitstekend aan haar openingspartij, maar gaandeweg verloor ze steeds vaker de controle en uiteindelijk betekende dit het eerste tegenpunt. Het dubbel van de zussen Hazeveld was overtuigend voor de bezoekers uit Gelderland.

Na het dubbelspel veranderde het scoreverloop niet; het bleef een afwisseling van goede en mindere goede games. De Hazeveldzussen wonnen weer in vier games, en vooral de wedstrijd van T. Hazeveld was genieten voor het publiek vanwege het snelle spel met langere rallies. Voor Kappert was de tweede partij de grootste kans op een punt, maar ondanks een sterke vierde game ging ze in de vijfde game toch onderuit. Nadat T. Hazeveld haar derde partij won, was Kappert kansloos in haar afsluitende wedstrijd. M. Hazeveld zorgde met haar derde zege dat de dames de competitie winnend afsloten.

In de eindstand van de 2e divisie dames zijn de Dedemsvaartses als derde geëindigd, een logische eindklassering.

Afsluiting senioren

Nadat de jeugd vorige week al uitgespeeld was, is de tafeltenniscompetitie voor de senioren afgelopen week ook aan zijn eind gekomen, al moeten enkele wedstrijden nog worden ingehaald. Een van die wedstrijden wordt pas op 1 mei gespeeld als het derde team tegen TIOS '66 2 inhaalt. De Balingers zegden de wedstrijd van afgelopen week af. De andere teams boekten wel resultaten.

Reeds als kampioen speelde het eerste herenteam bij HOU-Tafel '77 3. Het team uit Coevorden had nog een theoretische kans zich te handhaven, maar de Dedemsvaarters voldeden aan de sportieve plicht en wonnen met 4-6. Jerry de Lange scoorde nog maar eens een driepunter. Teamgenoten Ian Tempelman en Chantal Knol, die beiden met een verloren vijfgamer begonnen, pakten beiden 'maar' een puntje. De Lange-Knol pakte in misschien wel de makkelijkste wedstrijd de zege in het dubbelspel. Het tweede team nam het, ook in Coevorden, op tegen HOU-Tafel '77 2 en degradeerden met een 7-3 zege uit de tweede klasse. De Dedemsvaarters verdeelden de drie punten eerlijk. Jurgen Hofman zag dat teamgenoten Niek Starke en Aico Beugelink het dubbelspel verloren. Opvallend was dat bijna alle wedstrijden in drie games werden afgewerkt, behalve de laatste die Hofman in vier games verloor.

Team 3 zegevierde in de slotwedstrijd bij De Treffers '70 6. De thuisploeg uit Klazienaveen degradeerde hiermee zoals de meesten verwachtten. De Dedemsvaarters wonnen met liefst 1-9. Het tegenpunt werd al vroeg in de wedstrijd gemaakt toen Yvon Pazie onderuit ging. Pazie herstelde later met twee punten. Haar teamgenoten Annet Pouls en Stefan de Olde waren wel in staat het volle pond mee naar huis te nemen, al moest het tweetal hiervoor soms wel alle zeilen bijzetten. Pazie en De Olde boekten een snel punt met het dubbelspel.

Het vijfde en zesde team speelden thuis. Team 5 nam het op tegen HOU-Tafel '77 4, het basisteam waaraan damesspeelster Sabrina Kreeft deelneemt. Kreeft speelde een sterke wedstrijd en won haar partijen. Teamgenoot Roselin Kappert speelt namens de thuisploeg, maar het lukte haar niet punten over de streep te trekken. Dat lukte wel in het dubbelspel dat ze met Tonny Kleiman speelde. Dat leek er eerst niet op, want in de vierde game moest nog een heuse inhaalrace worden gestart. De vijfde game was voor de thuisploeg. Kleiman's score in het enkelspel bleef beperkt tot een schamel puntje. Het lastige vrij passieve spel van Ria Doornbusch levert al de hele competitie punten op en ook nu nam de oudtrainster van Dedemsvaart (jaren 90) haar team op sleeptouw met twee punten. Het zesde team was goed voor een gemakkelijke 10-0 zege op NATTC 7. De punten werden gemaakt door Theo Simons, Dickson Chung en Ineke Kegel. Chung en Kegel wonnen het dubbelspel. De Dedemsvaarters eindigden de voorjaarsreeks met liefst 82 punten uit 10 wedstrijden.

Huldiging en beslissingswedstrijd

Dinsdag 24 april om 19.45 uur worden de kampioenen gehuldigd. Teams 1 en 6 promoveerden naar de 1e en 4e klasse. Bovendien wordt ook de prestigebeker weer uitgereikt aan de hoogste percentagespeler van de jeugd. Na de huldiging wordt in de gymzaal aan de Buizerdweg de beslissingswedstrijd gespeeld tussen de kampioenen van de 1e klasse. Dit duel, dat op neutraal terrein gespeeld wordt, gaat tussen Emmen 1 en Oost 1 en begint om 20.15 uur. Alleen de winnaar promoveert naar de Noordelijke 2e Divisie; de verliezer kan zich voor de najaarscompetitie wederom melden in de Dedemsvaartse zaal om het tegen heren 1 op te nemen.

 

Met dit persbericht komt er na 14 jaar een einde aan de persberichten door Aico Beugelink. Hij schreef zijn eerste in september 2004 nadat hij het jeugdwedstrijdsecretariaat van Tini Bredewoud overnam. Dat was een seizoen voordat het meisjesteam met Chantal Knol, Amanda van Dijk en Eline Gras landskampioen bij de meisjes werd. Na zo'n lange tijd, waarin hij vanaf 2007 de berichten ook op de website plaatste, vindt hij het tijd de spreekwoordelijke pen aan een ander over te dragen. Wie pakt het vanaf het nieuwe seizoen op? Als je interesse hebt, meld je dan bij het bestuur (info@ttvdedemsvaart.nl), ook als je niet elke week maar misschien per roulate wilt schrijven.

Zaterdag 14 april 2018 om 18.00 uur
Tafeltennissers Dedemsvaart kampioen

De voorlaatste speelweek leverde TTV Bos Bedden-Dedemsvaart een tweetal kampioenen op. Het eerste en zesde seniorenteam waren nog de enige kanshebbers en maakten het karwei voortijdig af. In het weekend maakten de dames het Rotterdamse Alexandria '66 1 lastig in hun strijd om de titel.

In de verste uitwedstrijd kwamen de jonge Dedemsvaartses goed uit de startblokken. Thirza Hazeveld opende met een vijfgamer die steeds beter liep: 0-1. Zus Melanie volgde met een knappe winst in vier games, waarbij de 17-19 winst in de tweede game de ommekeer betekende. Sabrina Kreeft kreeg hierna geen voet aan de grond en moest met verlies de 1-2 accepteren. Er volgde een zeer lange vijfgamer in het dubbelspel, waarin games eerder op een loterij leken. Elke game werd met twee punten verschil beslist. Uiteindelijk verloren de Hazeveldzussen nipt.

Na het dubbelspel pakte T. Hazeveld de draad weer op en zette haar team weer op voorsprong. Zo goed als de uitgangspositie leek, zo snel haakte de thuisploeg aan en steeds sneller deelden de Rotterdamse ineens de lakens uit. Eerst Kreeft en daarna M. Hazeveld moesten hun verlies nemen en in de afsluitende enkelspelen wist geen van de Dedemsvaartses nog te scoren. De eindstand zodoende werd 7-3, een tikkeltje teleurstellend gezien de goede start.

De jeugdteams kwamen eerder in actie. Het eerste team won eerst van Reflex '65 3 met maximale cijfers (0-5), maar verloor hierna tegen Reflex '65 2 (1-4). In Hoogeveen kon het tweede Reflexteam zodoende het kampioenschap in eigen huis vieren. Levi Halm en Xem Reurink scoorden voluit in het eerste duel, het punt in de tweede wedstrijd scoorde Reurink. Ook het tweede jeugdteam had een hele goede en een slechte uitslag. In Coevorden verloor het eerst met 5-0 van Emmen 1. Het tweede duel speelde het tegen Reflex '65 5 en werd met dezelfde cijfers gewonnen. Thomas Koop en Luna Dopmeijer speelden die eerst dus geen punten scoorden en vervolgens maximaal. Voor Dopmeijer was het de eerste keer dat ze alle punten in een wedstrijd pakte.

Twee teams omhoog, twee teams omlaag

Het eerste seniorenteam had thuis tegen Olympia '54 1 nog maar vijf punten nodig voor de titel en zonder al te veel tegenpunten was het doel halverwege het duel al geschied. Ian Tempelman begon met de eerste zege, waarna Chantal Knol en Willem Greidanus in vier games volgden. Een snel dubbelspel door de heren was de opmaat voor het laatste benodigde punt. Knol begon haar tweede enkelspel nog weifelend, maar na de verloren eerste game kwam de titel snel dichterbij. Na vier games was het geschied. Terwijl de heren de punten bleven binnenhalen en daarmee hun sportieve plicht deden - de bezoekers uit Emmer Compascuum strijden nog om lijfsbehoud - moest Knol haar laatste enkelspel toch nog afstaan. Met de 9-1 eindstand kon het kampioenschap dan ook gevierd worden.

Het tweede team speelde maandag uit bij Reflex '65 2. In Hoogeveen werd een eindstand van 6-4 bereikt, waarmee de Dedemsvaarters nog een flinterdunne doch schijnbaar onrealistische kans op lijfsbehoud behielden. Aico Beugelink, die baalde van vele ballen op de zijkant van zijn speelplank, scoorde twee punten. Teamgenoten Matthias Dul en Jurgen Hofman kwamen hier niet aan. Het tweetal moest het doen met een schamel puntje. Niet dat het zonder inzet ging. Beide heren, vooral Dul, hadden goede kans op meer. Het dubbelspel werd verloren door Beugelink en Hofman.

Het derde team ontving TIG 1. De bezoekers uit Drouwenerveen zijn oppermachtig in hun poule en wisten na twee potjes al het kampioenschap binnen te halen. Dat ging niet zonder slag of stoot, want de Dedemsvaartses legden de gasten, ook na het kampioenschap, het vuur aan de schenen. Vijfgamers en games met dubbele cijfers waren geen uitzondering. Uiteindelijk was het dubbelspel van Yvon Pazie en Annet Sieljes succesvol en werd het tweede Dedemsvaartse punt in het slotduel gepakt door Ellen van Eijk. Pazie en Sieljes wonnen behalve flink wat games geen punten voor het team. Er zat meer in.

Team 4 moest uit bij DETO 2 flink op de blaren zitten. Het verloor in Nijeveen met liefst 9-1 waarmee de thuisploeg een flinke stap zette in de strijd om de titel. Het punt van de Dedemsvaarters werd halverwege het duel gemaakt door good-old Jan Uythof. Harm Knol vond dat er meer voor hem inzat, maar net als Sarkis Guljan kwam ook Knol niet aan scoren toe. Uythof en Guljan verloren ook nog het dubbelspel. Dit resultaat en de uitslag van andere wedstrijden brengt het Dedemsvaartse team op de vijfde plaats. Die plaats betekent degradatie als het er na de laatste wedstrijd komende week nog staat.

Degradatiezorgen had team 5 ook, maar na de zege op De Treffers '70 5 zijn de Dedemsvaarters veilig. De bezoekers uit Klazienaveen bleven hekkensluiter na de 7-3 in Dedemsvaart. In de gymzaal aan de Buizerdweg ontstond een stevig duel om de punten. Slechts eenmaal werd een wedstrijd in drie games uitgespeeld, maar verder waren er drie vijfgamers en vijf wedstrijden in vier games. Daniëlle Pekel was betrokken bij twee vijfgamers en de driegamer. De eerste vijfgamer, aan het begin van het duel, verloor ze onnodig, maar haar beide andere wedstrijden won ze verdiend. Theo Menzo heeft een slecht seizoen achter de rug, maar kon tegen De Treffers '70 5 wel weer een keer juichen met een overwinning. Tonny Kleiman completeerde zijn team en voegde drie zeges toe aan zijn totaal. De Dedemsvaarters zijn nu vierde en zullen daar eindigen omdat het verschil naar zowel boven als beneden levensgroot is.

Team 6 mag na de 1-9 zege bij Emmen 4 aansluiten bij team 1. Het meest recreatieve seniorenteam staat al vanaf de tweede speelweek aan kop en bouwde bijna elke week de voorsprong uit. In Emmen leek het er niet echt op dat het thuisteam de Dedemsvaarters tegengas gaven. Toch moest Robin Döpp na de openingswinst van Ineke Kegel een tegenpunt incasseren. Dat ging dan wel weer in vijf games. Maar nadat Dickson Chung de 1-2 maakte en hij met Kegel ook snel het dubbelspel won, leek het met het verzet bij Emmen wel gedaan. Toch niet! De Dedemsvaarters wonnen de overige partijen dan wel allemaal, maar slechts eenmaal konden de bezoekers dat zonder kleerscheuren doen. Dat lukte Döpp, maar Kegel en Chung en later ook Döpp moesten her en der met regelmaat games inleveren. Het bleef uiteindelijk bij het ene tegenpunt. Döpp scoorde twee punten, Kegel en Chung pakten het volle pond.

Laatste speelweek

Komende week wordt de voorjaarscompetitie afgesloten. Het laatste woord is aan de dames die op zaterdag TT Nijmegen ontvangen. De wedstrijd in de gymzaal aan de Buizerdweg begint om 14.00 uur. De jeugdteams zijn reeds uitgespeeld. Het programma bij de senioren is als volgt. HOU-Tafel '77 3 - Dedemsvaart 1 (din), HOU-Tafel '77 2 - Dedemsvaart 2 (maa), De Treffers '70 6 - Dedemsvaart 3 (din), Dedemsvaart 4 - TIOS '66 2 (din), Dedemsvaart 4 - HOU-Tafel '77 4 (din) en Dedemsvaart 6 - NATTC 7 (din). De thuiswedstrijden beginnen om 20.15 uur.

Archief mededelingen