Tafeltennisvereniging Dedemsvaart

Inlichtingen:
0523-610848
info@ttvdedemsvaart.nl

Wedstrijdadres:
T.T.V. Dedemsvaart
gymzaal, Buizerdweg 14
7701 KD DEDEMSVAART

Laatste nieuws

Zondag 31 maart 2019 om 21.00 uur
Breedtesport in het breedste zin van het woord

Het duurde even, maar door een goede samenwerking met de gemeente en De Stuw konden we een aanvraag indienen voor een stimuleringsbudget bij Grenzeloos Actief voor de aanschaf van een rolstoeltafeltennistafel.

En door mee te kunnen liften op de contracten van de NTTB op het gebied van paratafeltennis en leveranciers ontvingen we zowaar twee rolstoeltafels. TTV Dedemsvaart is blij met dit budget. In het najaar zal een eerste paratafeltennistraining gaan plaatsvinden in samenwerking met de NTTB. Klik hier voor meer informatie over paratafeltennis.

Zaterdag 26 januari 2019 om 08.00 uur
Dames verrassen, maar Jerry de Lange clubkampioen 2019

De clubkampioenschappen voor senioren zijn in 2019 gewonnen door Jerry de Lange. In de finale versloeg hij de verrassende Annet Pouls in haar finaledebuut. Het was alweer 20 jaar geleden dat De Lange clubkampioen was.

Met 24 deelnemers kon eenzelfde opzet als afgelopen jaren uit de kast worden gehaald. Wel waren de poules helemaal anders. Na het voorwoord van onze voorzitter Annet Sieljes, waarin de verenigingsbeker die behaald werd bij de Drentse Kampioenschappen nog even geshowd werd, gingen de deelnemers van start. De voorronden werden gespeeld volgens het best-of-3-games spelsysteem. Titelverdediger Aico Beugelink overleefde de poulefase in poule A niet en moest in Pouls en Matthias Dul, die naar categorie A doorstroomden, zijn meerderen erkennen. Laura Kroes ging met Beugelink mee naar categorie B en Theo Menzo en Theo Simons mochten zich melden voor categorie C. De Lange was de sterkste in poule B, waar Yvon Pazie verrassend tweede werd en ook naar categorie A mocht. De nummers 3 en 4 voor categorie B waren Jurgen Hofman en Jasper Dozeman, terwijl Annet Sieljes en Karel Mangnus genoegen moesten nemen met een plek in categorie C.

Aan de andere kant van de gymzaal was meer spanning te vinden. Vooral in poule C waren minimale verschillen te vinden en moest zelfs een beslissing op duizenden worden gemaakt. Willem Greidanus won wel alle wedstrijden en plaatste zich voor categorie A. Om de tweede plek moest het rekenwerk er aan te pas komen. Dat ging tussen Tonny Kleiman, Ian Tempelman en Ellen van Eijk. Met elk drie gewonnen sets en onderling evenveel gewonnen games moest de toernooileider punten tellen. Kleiman had 57 punten voor en 58 punten tegen (op elkaar gedeeld: 57/58 = 0,9828), Tempelman had 56 voor 57 tegen (56/57 = 0,9825) en Van Eijk kwam met de minste punten voor en tegen als beste uit de bus (55/53 = 1,0377). Van Eijk sloot zich dus aan bij Greidanus en de heren moesten genoegen nemen met categorie B. Jan Uythof en Peter Pot completeerden de poule met een plek in categorie C.

In poule D was de enige afmelding vanwege de sneeuw. Ria Doornbusch bleef thuis en doordat reserve Ineke Kegel wegens ziekte moest bedanken kon Niek Starke, die ook op de reservelijst stond, alsnog aantreden. Ook hier verrassingen, want Daniëlle Pekel won de poule voor Starke, waardoor beide doorgingen naar categorie A. Bert Benjamins speelde niet best en moest Stefan de Olde nog voor zich dulden; het tweetal mocht zich melden in categorie B. De laatste twee plekken voor categorie C werden vervolgens gevuld door Dickson Chung en Gert Otten.

Vanaf de kwartfinales werd overgeschakeld naar het best-of-5-games spelsysteem. De wedstrijden gingen tussen nummers 1 en 2 (categorie A), 3 en 4 (categorie B) en 5 en 6 (categorie C). De verliezers van de kwartfinales werden uitgeschakeld, de winnaars zouden nog een halve finale en een finale of troostfinale spelen.

Categorie A

Het lot koppelde een aantal dames aan elkaar, teamgenoten zelfs. Pouls en Pazie van team 4 namen het tegen elkaar op en van team 3 kruisten Pekel en Van Eijk de degens. De eerstgenoemden wonnen. In de andere kwartfinales waren Jerry de Lange en Willem Greidanus zegevierend op Matthias Dul en Niek Starke. De beide dames troffen elkaar in de halve finale. Pouls pakte de winst op Pekel, terwijl Greidanus opnieuw niet opgewassen was tegen De Lange; vorig jaar troffen de teamgenoten elkaar al in de kwartfinale en won De Lange ook al. Een verrassende finale dus en die ging ook verrassend van start. Pouls won de eerste game van De Lange met 11-9. De tweede game ging aanvankelijk gelijk op, maar De Lange won met 11-6. In de derde game leek de beslissing te vallen, want De Lange denderde met 11-2 over Pouls heen. Omdat het de laatste kans was, rechtte Pouls nog eenmaal de rug, maar De Lange liet haar onvoldoende ruimte en versloeg de debutant-finaliste met 11-8. Voor De Lange keert de wisselbeker daarom na 20 jaar weer terug op de schoonsteenmantel. Het duel om de 3e plaats was eenzijdig en ging in drie games naar Greidanus. Alleen in de derde game kon Pekel nog meekomen.

Categorie B

Met een hoop namen die niet hadden misstaan in categorie A, ging ook categorie B van start met de kwartfinales. Beugelink versloeg Dozeman in vier games, terwijl Tempelman en De Olde een spannende vijfgamer nodig hadden, welke Tempelman won. Hofman en Benjamins waren sneller klaar en versloegen in drie games respectievelijk Kroes en Kleiman. De halve finales waren snel bekeken, want Tempelman versloeg Beugelink met 3-0 en Benjamins was met 3-0 te sterk voor Hofman. De finale tussen Tempelman en Benjamins was in vier games voor Benjamins. Tempelman wist de eerste game nog nipt te winnen, maar liep hierna achter de feiten aan. De troostfinale was van troosteloos niveau. Beugelink pakte een 2-0 voorsprong, maar liet Hofman terugkomen en zelfs de winst pakken.

Categorie C

Het minste aantal games overwerk noteerde categorie C. Bijna alle wedstrijden eindigden in een 3-0 resultaat. In de kwartfinale was Menzo de betere van Mangnus en wonnen Chung van Pot, Sieljes van Simons en Uythof van Otten. In de halve finales was Menzo te sterk voor Chung en was Sieljes met 3-1 te sterk voor Uythof; dat was de enige niet-3-0 uitslag. In de finale verraste Sieljes met een duidelijke winst op Menzo. Normaal speelt Menzo sterk op de clubkampioenschappen en daarom had ook Sieljes meer tegenstand kunnen verwachten. Het tegendeel bleek het geval, want Sieljes was de baas in het treffen. De troostfinale tussen Chung en Uythof was een prooi voor 'der Alte'; Uythof liet Chung vrij kansloos.

Geschiedenis

De clubkampioenschappen worden al sinds de oprichting in 1964 gespeeld, zo blijkt uit bewaard gebleven notulen en krantenartikelen. Helaas hebben we nog steeds niet alle winnaars helder kunnen achterhalen. De lijst hieronder kunnen we in elk geval met zekerheid vaststellen.

Senioren:
1964. H.C. van Dijk (heren), H. Witteveen (dames)
...
1979. Michiel Schrader (heren), Anneke de Neef-Bos (dames)
1980. René Röben (heren), Marjan Dekker (dames)
1981. Michiel van Seventer (heren), Hilly Hakkers (dames)
1982. Harry Meerlo
1983. Hielke Hebers
1984. Marc Joppe
1985. Mark Uythof
1986. Robert Visscher
1987. Robert Visscher
1988. Robert Visscher
1989. Richard Koehorst
1990. Robert Visscher
1991. Jerry de Lange
1992. Jan Willem Uythof
1993. Ria Doornbusch
1994. Gert Jan van der Vegt
1995. Gert Jan van der Vegt
1996. Jerry de Lange
1997. Willem Greidanus
1998. Rien Both
1999. Jerry de Lange
2000. Michel Hulst
2001. Willem Greidanus
2002. Robert Visscher
2003. Christiaan ten Hartog
2004. Christiaan ten Hartog
2005. Christiaan ten Hartog
2006. Christiaan ten Hartog
2007. Christiaan ten Hartog
2008. Aico Beugelink
2009. Ben Kelder
2010. Paul Sterken
2011. Michel Bols
2012. Michel Bols
2013. Annemarie Zijnstra
2014. Annemarie Zijnstra
2015. Annemarie Zijnstra
2016. Annemarie Zijnstra
2017. Annemarie Zijnstra
2018. Aico Beugelink
2019. Jerry de Lange

Alle uitslagen van de clubkampioenschappen senioren 2019 zijn hier na te zoeken.

Meer foto's van Annet Pouls-Knol op de facebookpagina van TTV Dedemsvaart

 

Organisatie en verslag Aico Beugelink
Organisatie en presentatie Annet Sieljes
Verwerking foto's Annet Pouls

Zondag 20 januari 2019 om 10.00 uur
Daan Zandstra in 2019 clubkampioen jeugd

Bijna alle 15 jeugdleden waren aanwezig op de clubkampioenschappen voor de jeugd die dinsdag 15 januari werden gespeeld. Vanwege griep kon helaas een klein aantal spelers niet deelnemen. Na een iets uitlopende poulefase wist Daan Zandstra zich uiteindelijk te kronen tot clubkampioen 2019 voor de jeugd.

Het toernooi begon met een voorronde. Aan de hand van deze fase kwalificeerde iedere deelnemer zich voor categorie A, B of C. In poule 1 was Daan Zandstra duidelijk de sterkste en met Ingmar Everhardus plaatste Daan zich voor de categorie A. Laura Stevens en Lars Michel stroomden door naar categorie B, terwijl Samuël Broertjes met zijn eerste deelname de rijen sloot voor categorie C. In poule 2 liep alles eveneens zoals verwacht. Thomas Koop en Xem Reurink regelden onderling de 1e twee plaatsen voor categorie A en Luna Dopmeijer en Quin Kunnen pakten plaats 3 en 4 om in categorie B te belanden, en debutanten Safira Broertjes en Isabel Jansen eindigden onderaan en gingen zodoende in de laatste categorie verder.

De familie Broertjes en Isabel speelden in categorie C om de prijzen. Het jongste jeugdlid Isabel was Safira en Samuël de baas en won zodoende de 1e prijs in deze categorie. Het slotduel ging tussen Safira en Isabel om de winst in de poule. In drie games won Isabel dus het onderlinge treffen.

In categorie A en B waren er halve finales en finales/troostfinales. De halve finales in categorie B gingen tussen Laura en Quin en Luna en Lars. Vooral tussen Luna en Lars was er spanning. Lars won met 11-5, 9-11 en 12-10. Laura won van Quin. De finale was voor Lars een wedstrijd te veel en ging eenvoudig naar Laura. Quin en Luna maakten er wel een spannende strijd van en nu won Quin wel van Luna, terwijl eerder in de voorrondepoule de rollen omgedraaid waren.

In de hoogste categorie A ging het tussen de best geplaatsten van de voorronde. Daan was tegen Xem, die titelverdediger was, de betere en plaatste zich voor de finale. Het andere halve finale-duel ging tussen Ingmar en Thomas. Thomas zette zijn teamgenoot een hak en won in drie games en de finale ging zodoende tussen Daan en verrassend Thomas. Het duel was jammer genoeg niet heel erg finalewaardig, want de spanning was ver te zoeken. Daan was veel te sterk en werd terecht clubkampioen. Thomas mag echter heel tevreden terugkijken op een goed toernooi. Xem was in de troostfinale de betere van Ingmar en werd dit jaar dus 3e.

Geschiedenis

De clubkampioenschappen worden al sinds de oprichting in 1964 gespeeld, zo blijkt uit bewaard gebleven notulen en krantenartikelen. Helaas hebben we nog steeds niet alle winnaars helder kunnen achterhalen. De lijst hieronder kunnen we in elk geval met zekerheid vaststellen.

Jeugd:
1964. ?
...
1979. Mark Uythof (jongens), Hilly Hakkers (meisjes)
1980. Edward Hulleman (jongens), Evelien Kuiterman (meisjes)
1981. Hielke Hebers (jongens), Jacqueline Hulleman (meisjes)
1982. Hielke Hebers (jongens), Evelien Kuiterman (meisjes)
1983. Marc Joppe (jongens), Ellen Uythof (meisjes)
1984. Mark Uythof (jongens), Evelien Kuiterman (meisjes)
1985. Tjeerd Wijnhoudt (jongens), Ellen Uythof (meisjes)
1986. Gerben Jan Boersma
...
1998. Christiaan ten Hartog
1999. Christiaan ten Hartog
2000. Christiaan ten Hartog
2001. Christiaan ten Hartog
2002. Gea Boessenkool
2003. Gea Boessenkool
2004. Matthias Dul
2005. Lex Koopman
2006. Lex Koopman
2007. Lex Koopman
2008. Ian Tempelman
2009. Lex Koopman
2010. Lex Koopman
2011. Ian Tempelman
2012. Jeltje Elsinga
2013. Ad Werkman
2014. Lennert Keuning
2015. Lennert Keuning
2016. Laura Kroes
2017. Roselin Kappert
2018. Xem Reurink
2019. Daan Zandstra

Alle uitslagen van de clubkampioenschappen jeugd 2019 zijn hier na te zoeken.

Meer foto's van Annet Pouls-Knol op de facebookpagina van TTV Dedemsvaart

 

Organisatie en verslag Aico Beugelink
Organisatie en presentatie Annet Sieljes
Verwerking foto's Annet Pouls

Maandag 7 januari 2019 om 22.00 uur
TTV Dedemsvaart beste op DK2019 senioren

Afgelopen weekend vond voor de tafeltennissers van Drentse verenigingen de regiokampioenschappen van 2019 plaats. Verdeeld over drie dagen voor eerst veteranen (35+), daarna jeugd en als sluitstuk alle senioren was ditmaal Coevorden de plaats van handeling. HOU-Tafel '77, met wie TTV Dedemsvaart-Bos Bedden in elk geval dit voorjaar een samenwerking is aangegaan, was de gastheer voor de Drentse Kampioenschappen.

Waar de Dedemsvaarters in het verleden successen vierden met de verenigingsprijs voor de jeugd, lijkt het er op dat dat bij de senioren nog niet eerder was behaald. 2019 bracht daar onverwacht verandering in. Onverwacht, want met zo heel veel leden was de club niet eens naar de Coevorder sporthal De Pampert afgereisd. Zes senioren. Eerder in het weekend waren twee jeugdleden en vijf veteranen al wezen ballen.

De verenigingsprijs kwam tot stand nadat Matthias Dul met Aico Beugelink in hun licentieklasse het goud wonnen in het dubbelspel. De clubgenoten waren ook de lakens aan het uitdelen in het enkelspel. Slechts de onderlinge confrontatie tussen de twee bepaalde de eindschikking om de 1e en 2e plaats. Beugelink pakte de winst op Dul. Tonny Kleiman viel in deze licentieklasse buiten de prijzen en ook Bert Benjamins kon hogerop geen potten breken. Kleiman en Benjamins hadden het ook moeilijk in de dubbels.

Een treetje lager vond een heuze krachtsinspanning plaats. Annet Sieljes en Daniëlle Pekel bereikten de dubbelfinale (driekamp) en werden nipt 2e, het scheelde maar een game. In het enkelspel overleefde Sieljes maar nipt de halve finale niet, maar Pekel mocht tot het bittere eind door. Lange tijd leek het er op dat Pekel de puf niet meer had. Met coaching en aanmoedigingen van reeds uitgespeelde clubgenoten rechtte ze nog eenmaal de rug en verbaasde zichzelf en vriend en vijand dat ze de eerste wedstrijd won. De tweede wedstrijd van ook deze finaledriekamp ging makkelijker tegen de jongere en minder ervaren tegenspeler. Op ervaring boekte Pekel zodoende een mooie zege. En deze zege bleek ook beslissend in de strijd om de verenigingsprijs die anders naar de organiserende vereniging zou zijn gegaan.

Op het veteranentoernooi werd Jan Uythof 3e. Dit leverde echter geen beker op en ook Willem Greidanus, Bert Benjamins, Theo Simons en Ineke Kegel kwamen niet voor het eremetaal in aanmerking. Bij de jeugd zijn Xem Reurink en Levi Halm in de verliezerspoule beland met een 2e en 3e plaats.

Zondag 30 december 2018 om 18.00 uur
Jaar afgesloten met oliebollentoernooi 2018

Op derde kerstdag sloot TTV Dedemsvaart de activiteiten van 2018 traditioneel af met het oliebollentoernooi. Net als vorig jaar was er zowel 's middags voor de jeugd en 's avonds voor de senioren een apart toernooi.

Jeugd

Bij de jeugd was de opkomst van 12 deelnemers iets beter dan vorig jaar. Jeugdleden en ouders gingen fanatiek met elkaar de strijd aan. In poule 1 eindigden Lucas Pekel en Richard Everhardus als 1e en 2e, Henk Coree en Thomas Koop vormden de middenmoot op de 3e en 4e plaats en Justin Everhardus en Bjarn Reurink sloten de rijen met de 5e en 6e plaats. In poule 2 was er een gelijke eindstand tussen de 3 besten en tussen de 3 anderen. Emile Koop en Ingmar Everhardus werden 1e en 2e. Teamgenoten Xem Reurink en Levi Halm werden 3e en 4e en Sil Coree en Aljen Reurink werden 5e en 6e.

Na de voorrondes ging iedereen door. De nummers 1 en 2 speelden kruisfinales, ook de nummers 3 en 4 en natuurlijk ook nummers 5 en 6. Lucas en Emile bereikten de finale door Ingmar en Richard met 3-0 te verslaan. De beide finales waren de spannendste van de dag. Lucas won met 3-2 van Emile, terwijl de Ingmar zijn vader nipt met 3-2 versloeg. In de strijd om de 5e t/m 8e plaats waren de halve finales tussen Henk en Levi, en Xem en Thomas. Henk en Xem wonnen en in de finale was Xem Henk de baas. Levi won in de strijd om de 7e plaats maar heel nipt van Thomas. Ook in de onderste regionen werd nog pittig gestreden. Aljen en Sil wonnen de halve finale van Justin en Bjarn. In de finales waren Aljen en Justin de beteren.

Eindrangschikking jeugd
1. Lucas Pekel
2. Emile Koop
3. Ingmar Everhardus
4. Richard Everhardus
5. Xem Reurink
6. Henk Coree
7. Levi Halm
8. Thomas Koop
9. Aljen Reurink
10. Sil Coree
11. Justin Everhardus
12. Bjarn Reurink

Uitslagenbriefjes: jeugd

Senioren

Bij de senioren zouden 30 deelnemers acte de présence geven, maar met moeite achterhaald bleken meerderen afgemeld te hebben vanwege ziekte. Omdat de verschillen vrij groot waren, werd besloten tot een categorie A en een categorie B. De streep werd gezet tussen de 15e en 16e positie. Beide categoriën kregen zodoende drie poules van 5. De eindstanden per poule, die door loting gevormd werd, waren als volgt:

Categorie A - Poule 1
1. Robert Visscher
2. Ian Tempelman
3. Jasper Dozeman
4. Sander Uythof

Categorie A - Poule 2
1. Rien Both
2. Daniëlle Pekel
3. Bert Benjamins
4. Tonny Kleiman
5. Annet Sieljes

Categorie A - Poule 3
1. Willem Greidanus
2. Matthias Dul
3. Aico Beugelink
4. Harm Knol

Categorie B - Poule 1
1. Yvon Pazie
2. Theo Menzo
3. Maarten Sieljes
4. Arend Oechies
5. José Barneveld

Categorie B - Poule 2
1. Jan Uythof
2. Peter Pot
3. Theo Simons
4. Gert Otten
5. Michael Bos

Categorie B - Poule 3
1. Henk Ruiter
2. Antonie Sieljes
3. Dick Miedema
4. Marcel Hulst
5. Herman van der Sluis

Ook hier ging iedereen door naar halve finales die veelal poules van 3 waren. In categorie A vormden Robert, Matthias en Daniëlle een groep en ook Rien, Willem en Ian vormden een groep. De winnaars van elke groep gingen door naar de finale voor de 1e/2e plaats, de beide nummers 2 gingen naar de finale 3e/4e plaats en de anderen stond nog een duel om de 5e/6e plaats te wachten. Robert en Willem haalden de hoogste finale welke Willem in vier games won. De strijd om het brons won Ian van Matthias, terwijl Rien Daniëlle versloeg in de strijd om de 5e/6e plaats.

Vanwege het (vooraf aangekondigde) stoppen van Harm na de voorronde en de afmeldingen werden de overige zes deelnemers verdeeld over twee poules. Jasper, Bert en Annet vormden een groep en de andere groep bestond uit Aico, Sander en Tonny. Middels hetzelfde concept als bij de bovenste 6 gingen de finales uiteindelijk tussen Bert en Tonny, Jasper en Aico en Annet en Sander. Bert werd 7e, Tonny 8e, Aico 9e, Jasper 10e, Sander 11e en Annet 12e.

Eindrangschikking senioren categorie A
1. Willem Greidanus
2. Robert Visscher
3. Ian Tempelman
4. Matthias Dul
5. Rien Both
6. Daniëlle Pekel
7. Bert Benjamins
8. Tonny Kleiman
9. Aico Beugelink
10. Jasper Dozeman
11. Sander Uythof
12. Annet Sieljes
13. (Harm Knol)

In categorie B werd hetzelfde concept gespeeld. De halve finales om plekken 1 t/m 6 gingen hier tussen Yvon, Antonie en Peter en tussen Jan, Henk en Theo M. Verder waren er drie halve-finale-driekampen voor de plekken 7 t/m 15. De bestonden uit (Maarten, Gert en Herman), (Theo S, Marcel en José), en (Dick, Arend en Michael). Als gevolg van de resultaten waren de finales bovenin als volgt: Yvon tegen Jan om 1e/2e plaats (Yvon won), Peter tegen Theo M om 3e/4e plaats (Theo M. won) en Antonie tegen Henk om 5e/6e plaats (Henk won). De plekken 7e-9e plaats, 10e-12e plaats en 13e-15e plaats moesten middels finaledriekampen beslist worden. De 7e-9e plaats ging tussen Gert, Theo S en Michael, de 10e-12e plaats tussen Maarten en José (Dick kon niet doorspelen) en de 13e-15e plaats ging tussen de dartvrienden Herman, Marcel en Arend. De eindrangschikking hier was uiteindelijk als volgt.

Eindrangschikking senioren categorie B
1. Yvon Pazie
2. Jan Uythof
3. Theo Menzo
4. Peter Pot
5. Henk Ruiter
6. Antonie Sieljes
7. Theo Simons
8. Gert Otten
9. Michael Bos
10. Maarten Sieljes
11. José Barneveld
12. Dick Miedema
13. Arend Oechies
14. Herman van der Sluis
15. Marcel Hulst

Uitslagenbriefjes: senioren

Daarmee kwam het tafeltennisjaar 2018 voor TTV Dedemsvaart aan zijn einde met de prijsuitreiking van dit oliebollentoernooi. Prijzen waren natuurlijk de door Jan Uythof gebakken oliebollen en werden volledig willekeurig toegekend. Onder het genot van een drankje en een versnapering was het nog lang gezellig in het huis van onze vereniging, ons clubhuis. Met dank aan Theo S en Aico voor de opzet en Annet Pouls, Melanie Hazeveld en Daniëlle Pekel voor de fotokliekjes.

Meer foto's op de facebookpagina van TTV Dedemsvaart

Archief mededelingen

Januari 2019 | Februari 2019 | Maart 2019 | April 2019
Juli 2018 | Augustus 2018 | September 2018 | Oktober 2018 | November 2018 | December 2018
Januari 2018 | Februari 2018 | Maart 2018 | April 2018 | Mei 2018 | Juni 2018
Juli 2017 | Augustus 2017 | September 2017 | Oktober 2017 | November 2017 | December 2017